Jazz Trio στο Μέγαρο: Στέφανος Χυτήρης, Ingrid Laubrock, Elias Stemeseder

Ο ντράμερ Στέφανος Χυτήρης, η σαξοφωνίστρια και συνθέτρια Ingrid Laubrock και ο πιανίστας Elias Stemeseder είναι το εκρηκτικό τζαζ τρίο που ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου.
Jazz Trio στο Μέγαρο: Στέφανος Χυτήρης, Ingrid Laubrock, Elias Stemeseder
Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, το jazz trio του Στέφανου Χυτήρη (ντραμς), της Ingrid Laubrock [Ίνγκριντ Λάουμπροκ] (σαξόφωνα) και του Elias Stemeseder [Ελίας Στέμεζεντερ] (πιάνο) παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική περφόρμανς που εξερευνά τα όρια ανάμεσα στις μουσικές συνθέσεις και στη δημιουργία πολυδιάστατων ηχητικών τοπίων. Οι τρεις καλλιτέχνες γνωρίστηκαν στην Νέα Υόρκη, σε διάφορους χώρους της οποίας έκαναν κοινές εμφανίσεις. Η συναυλία τους με free jazz αυτοσχεδιασμούς στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος αποτελεί το ντεμπούτο του Τρίο στην Ευρώπη και σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας διεθνούς ανοδικής πορείας.

Ο ντράμερ Στέφανος Χυτήρης…
… μεγάλωσε στην Αθήνα και συμμετέχει σε σχήματα της αυτοσχεδιαστικής σκηνής σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη. Έχει σπουδάσει και δουλέψει με τον ντράμερ Michael Carvin, σε παραγωγή του οποίου κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ “The Flux Project-PYR | N” (Σεπτέμβριος 2014). Στη συνέχεια, ηχογράφησε το άλμπουμ “Egata” (Μάρτιος 2017) συμπράττοντας με σύνολο επτά μουσικών, το οποίο διηύθυνε ο ίδιος. Το 2019 κυκλοφόρησε το ντουέτο με πιάνο “17 takes”.

Η σαξοφωνίστρια και συνθέτρια Ingrid Laubrock…
… κατάγεται από την Γερμανία, αλλά έζησε αρκετά χρόνια στο Λονδίνο. Από το 2008 έχει ως έδρα της το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία: Downbeat, BBC Jazz Award, the Art Foundation, SWR German Radio Jazz Prize, German Record Critics κ.ά. Έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει, μεταξύ άλλων, με τους Anthony Braxton, Muhal Richards Abrams, Dave Douglas, Kenny Wheeler, Jason Moran, Tim Berne, William Parker, Tom Rainey, Mary Halvorson, Kris Davis, Tyshawn Sorey, Craig Taborn, Luc Ex, Django Bates’ Human Chain. Έλαβε επίσης μέρος στο πρότζεκτ “Egata” του Στέφανου Χυτήρη. Τα προσωπικά της άλμπουμ γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό από το κοινό της αυτοσχεδιαστικής μουσικής αλλά και από τους κριτικούς.

Ο πιανίστας Elias Stemeseder…
… είναι αυστριακής καταγωγής και κινείται, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ Βερολίνου και Νέας Υόρκης. Από το 2008 είναι μέλος του τρίο του ντράμερ Jim Black, με τον Thomas Morgan στο κοντραμπάσο. Έχει συμμετάσχει σε πρότζεκτ του John Zorn καθώς και στα σχήματα των Greg Cohen, Philipp Gropper, Anna Webber, Robert Landfermann κ.ά.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 | 20:30
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Τιμές εισιτηρίων
8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € (Ζώνη Α΄) ● 18 € (Ζώνη Β΄)

Eισιτήρια
210 72 82 333
megaron.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v