Τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα θα γίνει της... συναυλίας

Δεκάδες συναυλίες θα γεμίσουν την πόλη μουσικές κι εμείς σου προτείνουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες για να κλείσεις εισιτήρια.
Τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα θα γίνει της... συναυλίας

Ο Σεπτέμβρης παραδοσιακά αποτελεί συναυλιακό μήνα στην Αθήνα. Ευτυχώς φέτος, παρά την πανδημία δεν έσπασε η παράδοση κι έχουμε την ευκαιρία να δούμε αγαπημένους καλλιτέχνες και μπάντες ζωντανά πριν έρθει ένα ακόμα δύσκολο φθινόπωρο.

Την αρχή κάνει ο Παύλος Παυλίδης στην Τεχνόπολη με πειραματισμούς σε δικές του συνθέσεις, καθώς και το Majesty Queen στο City Garden Festival, ένα εντυπωσιακό μιούζικαλ αφιερωμένο στους Queen, κάθε Τετάρτη. 



Στις 2 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη Μαρία Φαραντούρη ζωντανά από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο νέο έργο της Λένας Πλάτωνος «αρχαίες ποιήτριες - των σιωπηλών σπαράγματα», ενώ την ίδια μέρα οι Πυξ Λαξ έρχονται στο Κηποθέατρο Παπάγου για να μας θυμίσουν «Τι είναι αυτό που μας ενώνει» και να μας ταξιδέψουν σε παλιά γνώριμα μονοπάτια. 

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, οι Active Member κλείνουν 30 χρόνια και γιορτάζουν το μονοπάτι τους στο χρόνο με μια παράσταση – συναυλία «για όσους σέβονται το ενδιάμεσο γέννησης και θανάτου», ενώ την ίδια στιγμή η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης για πρώτη φορά μαζί στην σκηνή θα παρουσιάσουν κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο, την πιο μελωδική συναυλία της χρονιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ήδη sold out. 

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στη σκηνή και τους ανοιχτούς χώρους στις 6 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, ενώ ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης έρχεται με το εμβόλιο στο χέρι, και μοιράζει δόσεις αντικόβιντ με θρομβώσεις κραυγάζοντας: «στο μετρό μου δεν κολλάει, στο εφετείο κολυμπάει» και παρουσιάζει τον επετειακό μονόλογο: «Ζήτω το Πένθος» Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπάντ στο Άλσος.



Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, οι μεγαλύτερες επιτυχίες των θρύλων Led Zeppelin με ροκ μπάντα, Συμφωνική Ορχήστρα και μεγάλα αστέρια της βρετανικής μουσικής σκηνής θα ακουστούν στο Ηρώδειο και στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου το Plisskën Festival θα επιστρέψει στη Τεχνόπολη με ένα πολυσυλλεκτικό και φρέσκο line-up. 

Μετά τις 3 sold out συναυλίες του στην Αθήνα, ο Γιώργος Νταλάρας συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία του στο Βεάκειο (15 Σεπτεμβρίου), το ίδιο και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με το Electric Solo στην Τεχνόπολη, την ίδια μέρα. 



Τα παιδιά από τα Γιάννενα, οι Villagers of Ioannina City ,κατεβαίνουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν ζωντανά υλικό από όλα τα κομμάτια τους που αγάπησαν χιλιάδες κόσμου στο Θέατρο Πέτρας (17 Σεπτεμβρίου), και ο Γιάννης Χαρούλης ετοιμάζεται για sold out λογικά, με δύο συναυλίες στο Θέατρο Βράχων (20 και 21 Σεπτεμβρίου). 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Άλσος ξανασυναντιέται (επιτέλους) με τα τραγούδια του στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Blend Mishkin και η μπάντα του Roots Evolution έρχονται στο Gazarte στις 25 Σεπτεμβρίου για να μας παίξουν τις ρέγκε μελωδίες τους. 



Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ “Europiana”, ο αγαπημένος πλέον, του ελληνικού κοινού Jack Savoretti έρχεται στο Ηρώδειο στις 27 Σεπτεμβρίου, και στον ίδιο χώρο στις 29 Σεπτεμβρίου οι σαγηνευτικοί Tiger Lillies θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στον κόσμο το νέο album, "Greek Songs", μαζί με τραγούδια από τα δύο "Covid-19" albums, τα οποία ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά και από ολόκληρη την 30χρονη καριέρα τους. 

Ο μήνας κλείνει ιδανικά, με δύο συναυλίες στο Ηρώδειο του μεγάλου Sting ο οποίος θα δώσει ένα πληθωρικό και δυναμικό show, ερμηνεύοντας αγαπημένα του τραγούδια, από την πολυβραβευμένη και πλούσια καριέρα του με το συγκρότημα The Police, αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v