Οι καλλιτέχνες που κάνουν καλύτερη την καραντίνα σου

Τραγουδούν από τα σπίτια τους και μας κρατούν όμορφη μουσική παρέα με τις μελωδίες τους.
Οι καλλιτέχνες που κάνουν καλύτερη την καραντίνα σου
Όπως θα έχετε καταλάβει, όλες οι μορφές της Τέχνης έχουν μεταφερθεί πλέον σε online πλατφόρμες.

Από ελληνικής πλευράς, πέρα από τις θεατρικές παραστάσεις που έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε από το σπίτι μας, σιγά σιγά ξεκινά και μια όμορφη προσπάθεια από αγαπημένους καλλιτέχνες να μας κρατήσουν μουσική συντροφιά, με περισσότερη αν θέλετε αμεσότητα και ζεστασιά.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο Σωκράτης Μάλαμας έπιασε την κιθάρα του και αποφάσισε να κρατήσει μουσική συντροφιά σε όσους βρίσκονται στα σπίτια τους. Είτε μόνος του, είτε μαζί με τον γιο του Γιάννη και την κόρη του Γραμμένη, ο αγαπημένος καλλιτέχνης έφτιαξε ένα υπέροχο μουσικό ημερολόγιο καραντίνας.

«Λόγω της καραντίνας και του εγκλεισμού στο σπίτι, μην έχοντας άλλο τρόπο να επικοινωνήσουμε, σας στέλνουμε κανένα τραγουδάκι», λέει σε ένα από τα βίντεο που ανεβάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη σελίδα του στο Facebook. 

Δείτε παρακάτω μερικά από τα βίντεο που έχει ανεβάσει:

«Άσε τα Ψέματα»



«Τα διόδια»



«Δυο τρεις κουβέντες»



«Νυχτολούλουδο»



Αντίστοιχα, ο Γιώργος Νταλάρας έστειλε το δικό του μήνυμα από την σελίδα του στο Facebook, ερμηνεύοντας το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας», μελοποιημένο από τον Δημήτρη Λάγιο, καθώς και το νέο του τραγούδι «Επιτραπέζιο» από τον δίσκο "Του κόσμου αυτό το κάτι".





Από το σπίτι του στο Παγκράτι, ο Κωστής Μαραβέγιας στήνει στο Instagram σχεδόν καθημερινά μια μικρή μουσική γιορτή μέσα από την εκπομπή «Καραντίνα Παγκράτι», στην οποία φιλοξενεί κάθε φορά και έναν διαφορετικό «καλεσμένο».  Μέχρι στιγμής από το μουσικό του πάρτι έχουν περάσει ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρίζα Ρίζου και η Νατάσα Μποφίλιου.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maraveyas (@maraveyas) στις



«Ας μείνουμε όλοι στα σπίτια μας, να προστατεύσουμε στους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας», λέει η Φωτεινή Βελεσιώτου και ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια όπως το… επίκαιρο «Κάνε κουράγιο καρδιά μου, μην τυχόν και μ' αρρωστήσεις», το «Όταν μας κόψαν τα φτερά» και πολλές ακόμα αγαπημένες μελωδίες.





Από την καραντίνα στο σπίτι της στην Αμοργό, η Ματούλα Ζαμάνη πήρε την κιθάρα της και μέσω live streaming στην επίσημη σελίδα της στο Facebook ερμήνευσε το δικό της τραγούδι με υστερόγραφο «ΥΓ: Όταν όλα τελειώσουν, να μη φοβόμαστε…».



Με μπόλικη διάθεση για χιούμορ και το συνηθισμένο καλλιτεχνικό του ταπεραμέντο, ο Σπύρος Γραμμένος αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά μια ολόκληρη συναυλία του στο Studio Praxis.



Bonus: Δεν είναι έλληνες, όμως αν… χαρμανιάσατε με το έντεχνο/λαϊκό και θέλετε να τα σπάσετε στο σαλόνι σας, οι τεράστιοι Metallica δημοσιεύουν κάθε Δευτέρα και από μια συναυλία τους.

Δείτε παρακάτω μερικές:





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v