ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Joshua Bell παίζει βιολί στο Μέγαρο

Στο πρόγραμμα το αριστουργηματικό Κοντσέρτο για βιολί του Μπραμς, και άλλα μεγάλα έργα. Το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Joshua Bell παίζει βιολί στο Μέγαρο

Τζόσουα Μπελ. Ήταν ο «πλανόδιος» βιολονίστας που συμμετείχε στο πείραμα της εφημερίδας Washington Post στον σταθμό του μετρό της Ουάσινγκτον το 2007, στο πλαίσιο ειδικού ρεπορτάζ, που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ, για την αποδοχή των καλλιτεχνών από το κοινωνικό περιβάλλον. Τον αναγνώρισαν μόνον επτά από τους 1.000 περίπου περαστικούς, παρόλο που ήταν ήδη διάσημος και είχε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό με εκατοντάδες συναυλίες και ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο, καθώς και πάμπολλες διακρίσεις. Ανάμεσά τους, ένα Γκράμμυ (1993) για την ηχογράφηση του κοντσέρτου για βιολί του σύγχρονου συνθέτη Nίκολας Μω.

Mέχρι σήμερα, ο μεγάλος σταρ του βιολιού υπήρξε συνολικά έξι φορές υποψήφιος για το ίδιο βραβείο, έχει σαρώσει τις διεθνείς διακρίσεις (μεταξύ άλλων, «Σολίστ της χρονιάς 2010» από το περιοδικό Musical America, «Young Global Leader 2007» από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Avery Fisher Prize 2007), ενώ η δισκογραφική του πορεία μετρά πάνω από 40 ηχογραφήσεις.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ ο Τζόσουα Μπελ επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μία και μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στην οποία θα ερμηνεύσει το αριστουργηματικό Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα του Γιοχάννες Μπραμς. Τον πλαισιώνει η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φραγκφούρτης, ένα δυναμικά εξελισσόμενο σύνολο υψηλών επιδόσεων που έχει κατακτήσει τα ευρωπαϊκά συμφωνικά κέντρα χάρη στα καινοτόμα προγράμματά του, στο ευρύ στιλιστικό του φάσμα και στο ποικίλο ρεπερτόριό του. Στο πόντιουμ, ο ανερχόμενος κολομβιανός μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Αντρές Ορόσκο–Εστράδα, ο οποίος θα τη διευθύνει επίσης στη Σουίτα από τον Ιππότη με το ρόδο και στο συμφωνικό ποίημα Δον Χουάν του Ρίχαρντ Στράους.

Η εμφάνιση του Τζόσουα Μπελ και της Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Φραγκφούρτης στο Μέγαρο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Alpha Bank.

Frankfurt Radio Symphony
Μουσική διεύθυνση | Andrés Orozco–Estrada

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο θάνατος είναι απλός. Η ζωή είναι περίπλοκη. Δώστε μου ζωή, όσο πιο χαοτική τόσο το καλύτερο."

Tom Robbins, 1932-, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1497 - Ο Πορτογάλος Βάσκο ντα Γκάμα ξεκινά να ανακαλύψει την Ινδία.
    1709 - Στη μάχη της Ποτλάβα, στην Ουκρανία, ο τσάρος της Ρωσίας Πέτρος Α' νικά τον βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολο Ζ'.
    1851 - Γεννήθηκε ο άγγλος αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς.
    1889 - Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αμερικανικής εφημερίδας Wall Steet Journal.
    1921 - Μεγάλη νικηφόρα μάχη των Ελλήνων στο Εσκί Σεχίρ. Προέλαση προς την Άγκυρα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2