ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων στον Ιανό

Μια παρουσίαση δίσκου και μια παράσταση γεμίζουν μουσικά ένα όμορφο διήμερο στον Ιανό.

Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων στον Ιανό

Από την περιδιάβαση στις ρίζες της ελληνικής μουσικής παράδοσης, σε μια σύγχρονη μουσικά και στιχουργικά νέα πρόταση, η μουσική ταυτότητα του Ιανού θα εκπέμψει το στίγμα της στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο.

Την Παρασκευή 7/2 στις 21:30, η μουσική ομάδα «Σμιγάδι - Smigadi» παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Αποκωδικοποιώντας τη λογοτεχνία μέσα από το τραγούδι». Λογοτεχνία, μουσική και τραγούδι… μια συμπόρευση που μοιράζεται κατά καιρούς κοινούς προβληματισμούς και συναισθήματα εμπρός στον καθρέπτη μιας κοινωνικής πραγματικότητας. Ένας εξαιρετικός διάλογος ανάμεσα στη λογοτεχνία, τη μουσική και το τραγούδι, μέσα από το βλέμμα της  σπουδαίας μουσικής ομάδας  «Σμιγάδι - Smigadi» που για άλλη μια φορά θα μας μαγέψει.

Από την αρχαιότητα και την βυζαντινή περίοδο, μέχρι τον ακριτικό μουσικό κύκλο της δημοτικής παράδοσης και την αστική μουσική της Μικράς Ασίας οι "Σμιγάδι" μας οδηγούν σε ένα χωροχρονικό μουσικό ταξίδι που θα έχει επιπλέον σταθμούς το νησιώτικο, το αστικό-λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι, τις ρεμπέτικες καντάδες και το ελαφρό, λαϊκό και έντεχνο άκουσμα.

Περισσότερα εδώ

Το Σάββατο 8/2 στις 21:30, πραγματοποιείται η παρουσίαση του δίσκου «Φελλός», της Ελεάννας Ζεγκίνογλου και του Πόλυ Κυριάκου. Ερμηνεύει η Ελεάννα Ζεγκίνογλου (σύνθεση και ενορχήστρωση) και απαγγέλει ο Πόλυς Κυριάκου (στίχοι και ποιήματα). Συμμετέχουν φιλικά ο Απόστολος Ρίζος και οι 1.2.3.swing.

Περισσότερα εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά."

Φρήντριχ Νίτσε

  • 1642 – Μια Ολλανδική εξερευνητική εκστρατεία με αρχηγό τον Άμπελ Τάσμαν προσέγγισε την σημερινή Τασμανία στην Αυστραλία.
    1859 - Εκδίδεται στην Αγγλία το έργο του Κάρολου Δαρβίνου η Η καταγωγή των ειδών και η πρώτη εκτύπωση εξαντλείται την πρώτη ημέρα.
    1877 - Εκδίδεται το φιλοζωικό μυθιστόρημα της Άννα Σιούελ, Η Μαύρη Καλλονή, ένα από τα περισσότερο ευπώλητα βιβλία όλων των εποχών.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2