Live in the Brewery: Επετειακό live για μια σκοτεινή μπύρα

Οι Strange Brew γιορτάζουν τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του “Wizard” των Black Sabbath με μια επετειακή stout και ένα ισοπεδωτικό live με ελεύθερη είσοδο.
Live in the Brewery: Επετειακό live για μια σκοτεινή μπύρα

Ο ήχος της βροχής, οι βροντές και μια καμπάνα σημαίνουν την έναρξη μιας νέας εποχής στη μουσική, ένας νέος ήχος που μισό αιώνα μετά συνεχίζει να συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη και χιλιάδες μουσικοί βάζουν καθημερινά το δικό τους λιθαράκι στη διαιώνιση του.

Είναι ο ήχος του «Wizard», του θρυλικού κομματιού των Black Sabbath, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ το 1970 και στις 13 Φλεβάρη κλείνει 50 χρόνια ζωής.



Ως φόρο τιμής στη μεγάλη αυτή μπάντα, οι Strange Brew κάλεσαν όσους ζυθοποιούς γνώριζαν να μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη σκληρή αυτή μουσική, τους Midnight Circus και τους Dark Crops Brewery, και έφτιαξαν παρέα μια μπύρα, βαριά και σκοτεινή όπως ακριβώς η μουσική που τους ενώνει – ΜΓΔ.

Και επειδή μπύρα χωρίς metal, India Pale Ale χωρίς λυκίσκους, κάλεσαν και φίλους τους από την εγχώρια Rock/Metal σκηνή για να γιορτάσουν την κυκλοφορία της μπύρας αυτής σε ένα DIY live / party, στο ζυθοποιείο της Alea Brewing, όπου και δημιουργήθηκε. 

Λίγα λόγια για τις μπάντες:

Οι Their Methlab δημιουργήθηκαν το 2011 στα Γιάννενα.  Ο ήχος τους εμπίπτει στο ευρύ φάσμα αυτού που ονομάζουμε Instrumental Rock, παίρνοντας έμπνευση από τη μελωδική απλότητα των Mogwai έως το επιθετικό σκότος των Russian Circles. Το 2013 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά (Their Methlab - EP) με την βοήθεια της Spinalonga Records όπου και ακολούθησαν live σε διάφορες πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας.  Μέσα στα χρόνια έχουν μοιραστει την σκηνή με ονόματα όπως οι Jakob (ΝΖ), Toundra (ES), Samsara Blues Experiment (DE), Elder (USA). Από το 2017 εδρεύουν στην Αθήνα όπου και ηχογράφησαν το πρώτο τους δίσκο με τίτλο "The Last Second" ο οποίος κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο.



Την κυκλοφορία του “The Last Second” σε βινύλιο στήριξαν διάφορες ανεξάρτητες δισκογραφικές: SweetOhm Recordings, The Lab Records, Body Blows Records, Fuzz Ink Records, B-otherSide Records και Underground Union Records. Μέχρι στιγμής ο δίσκος έχει αποσπάσει καλές κριτικές εντός και εκτός συνόρων με το Methlab να κοίτα ήδη την επόμενη κυκλοφορία και το επόμενο tour.

Οι Sadhus ''The Smoking Community'' δε χρειάζονται και πολλές συστάσεις. Εδώ και 10 χρόνια έχουν φροντίσει γι’ αυτό, σκορπίζοντας ακραίους τυφώνες χαμηλών συχνοτήτων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο στόχος είναι πάντα ένας: ισοπέδωση. Το sludge-ικο τρένο από τον Πειραιά, κατάφερε να φτάσει δίπλα σε ονόματα ορόσημα του είδους όπως Eyehategod, Weedeater, Dopethrone, Suma, Toner Low, Belzebong, Sardonis, Βlack Tusk, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε κορυφαία Festival, oπως το DesertFest Athens, το NEW LONG FESΤ και το FARMATTACK.



Οι Electric Feat είναι ένα ψυχεδελικό/hard rock συγκρότημα από την Αθήνα που αποτελείται από τους Dr. Nanos, Madam Manthos, Prins Obi και The Tree. Δημιουργήθηκαν έναν κρύο χειμώνα στα τέλη του 2017, σε μια Αθηναϊκή pub. Το ντεμπούτο album με τίτλο το όνομά τους θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και digital τον Φεβρουάριο του 2020 από την Inner Ear.

Info:

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 19.00

Alea Brewing Co.

Χλόης 87, Μεταμόρφωση

Δείτε εδώ το event στο Facebook

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v