Μια Γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού

Για πέμπτη χρονιά, η «Γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού» συνδέει τη Στέγη με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Μια Γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού
Για πέμπτη χρονιά, η «Γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού» συνδέει τη Στέγη με το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Φέτος, ακούμε συνθέτες και έργα-σταθμούς της σύγχρονης μουσικής, νέους δημιουργούς, ερμηνευτές που τολμούν το αναπάντεχο.

Στην πρώτη συναυλία (5 Φεβρουαρίου), απολαμβάνουμε ένα πανόραμα έργων για φωνή του 20ού και 21ου αιώνα με μια επιλογή γερμανικών lieder, αποσπασμάτων από όπερες του Ligeti και της Unsuk Chin και έργων όπου η γλώσσα γίνεται φώνημα ή συνδυάζεται με ηλεκτρονικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια ανάθεση της Στέγης στην Κατερίνα Τζεδάκη.

Τη δεύτερη βραδιά (6 Φεβρουαρίου), τη σκηνή μοιράζονται ένα πιάνο με ουρά, ένα ανοιχτό όρθιο πιάνο, ένα τσέμπαλο, ένα Rhodes piano, ένα toy piano και ένα βιολί, στους πλέον απροσδόκητους συνδυασμούς.

Τέλος, θα ακούσουμε το πλούσιο ηχόχρωμα ενός κουιντέτου ξύλινων πνευστών στις δημοφιλείς “6 Μπαγκατέλες” του Λίγκετι, έργα Ελλήνων συνθετών που περιλαμβάνουν και μια ανάθεση της Στέγης στον ανερχόμενο νέο συνθέτη Στυλιανό Δήμου, καθώς και έργα εμπνευσμένα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, από το τραγούδι των πουλιών (7 Φεβρουαρίου).

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
05-02 –
07-02-2020

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Η διανομή των δελτίων εισόδου θα γίνεται στο Πάντειο (Αίθουσα Τελετών) και θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v