Ο Ιανός πλημμυρίζει μουσικές την εβδομάδα 13-18/1

Από τη Δευτέρα 13 μέχρι και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, το café του Ιανού φιλοξενεί τρεις πολύ ιδιαίτερες μουσικές συναντήσεις.
Ο Ιανός πλημμυρίζει μουσικές την εβδομάδα 13-18/1
Το αγαπημένο μας café του Ιανού, στο 24 της οδού Σταδίου, φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα τρεις πολύ ιδιαίτερες μουσικές συναντήσεις, που έχουμε ήδη βάλει στην ατζέντα μας. Σημειώνετε;

Παρασκευάς Καρασούλος - «Της ομορφιάς το άγριο φιλί»

Ο σημαντικός ποιητής και στιχουργός επέλεξε τραγούδια του, που από την αρχή της δισκογραφικής του πορείας έως και σήμερα είχαν ως στιχουργικό άξονά τους το αίνιγμα της ομορφιάς και την παρουσία ή απουσία της στις ζωές μας. Ερμηνεύουν: Πολυξένη Καράκογλου & Θοδωρής Νικολάου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 21:30 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00



Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση είναι σε συνέχεια των δύο sold out συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλικανική εκκλησία τον περασμένο Δεκέμβρη. Ο Παρασκευάς Καρασούλος επιστρέφει στον φυσικό του χώρο και επιλέγει τραγούδια του, που από την αρχή της δισκογραφικής του πορείας έως σήμερα είχαν ως στιχουργικό άξονά τους το αίνιγμα της ομορφιάς και την παρουσία ή απουσία της στις ζωές μας. Από το Μαγικό κλειδί (την πρώτη δισκογραφική παρουσία του Παρασκευά Καρασούλου το 1987, με τη Μαρία Δημητριάδη) έως το Αλλιώς (την πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με τη Δήμητρα Γαλάνη το 2014), μεσολάβησαν χρόνια γεμάτα τραγούδια που συντρόφευσαν και συγκίνησαν χιλιάδες ανθρώπους.

Η ομορφιά και ο πόλεμος για την κατάκτησή της, ήταν μία από τις θεματικές που επανέρχονταν στο λόγο του στιχουργού είτε ως αισθητικό είτε ως κοινωνικό και πολιτικό αίτημα. Ο νέος κύκλος τραγουδιών σε στίχους του, που πρόκειται να εκδοθεί (σε μουσική Γκωτιέ Βελισσάρη, Γιώργου Ανδρέου, Ελένης Καραΐνδρου και ερμηνευτή το Θοδωρή Νικολάου) δανείζει τον τίτλο του και πρωταγωνιστεί στον κορμό των δύο αυτών παραστάσεων. Δίπλα στα νέα τραγούδια, η Μικρή πατρίδα, το Αν, το Δυο μέρες μόνο, το Εφτά ζωές, Τον εαυτό του παιδί αλλά και τραγούδια που δεν παρουσιάστηκαν ποτέ σε συναυλίες, όπως επίσης και τραγούδια από την παιδική θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά». Τραγούδια, που γεωγραφούν τα λυρικά τοπία και τους ποιητικούς κόσμους του στιχουργού.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Μιχάλης Δημητριάδης – Τραγούδια σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου

Μουσική Παράσταση με τον Μιχάλη Δημητριάδη να ερμηνεύει τραγούδια σε στίχους της μεγάλης μορφής του λαϊκού τραγουδιού, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, μελοποιημένα από σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Μία μουσική παράσταση βασισμένη στη δισκογραφική δουλειά του Μ. Δημητριάδη με τίτλο «12 Ανέκδοτα Τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το

Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 21:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

Λίγα παραπάνω λόγια για τη μουσική παράσταση

Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής με την ιδιαίτερη δύναμη στην φωνή του, ερμηνεύει τραγούδια σε στίχους της μεγάλης μορφής του λαϊκού τραγουδιού, Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου, μελοποιημένα από σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Μία παράσταση βασισμένη στη δισκογραφική δουλειά του Μιχάλη Δημητριάδη με τίτλο «12 Ανέκδοτα Τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου», στον οποίο την σύνθεση έχουν δώδεκα σπουδαίοι σολίστες του μπουζουκιού. Χαρακτηριστικά είναι τα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από αυτή τη δισκογραφική δουλειά όπως το «Ζεϊρέ», «Έχασα τη χαρά μου», «Τσιφτετέλι Τσιτσάνη». Ωστόσο στο πρόγραμμα ακούγονται μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, με την υπογραφή της στιχουργού και αξεπέραστων ελλήνων συνθετών.

Μία παράσταση που αγγίζει τα σπουδαιότερα μουσικά σημεία της ελληνικής δισκογραφίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Η παρέα του Τσιτσάνη - «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα»

«Η παρέα του Τσιτσάνη» πιάνει τα όργανα και τραγουδά τραγούδια χωρισμού του Βασίλη Τσιτσάνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 13:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 12:30
Είσοδος ελεύθερη.



Παίζουν και τραγουδούν:
Νίκος Στρουθόπουλος, μπουζούκι-φωνή
Νίκος Ζυγούρας, κιθάρα-φωνή
Δώρα Στρουθοπούλου, φωνή
Συμμετέχει η μικρή Αφροδίτη Τσιλογιαννογλου

Λίγα λόγια για την «Παρέα του Τσιτσάνη»:

«Η παρέα του Τσιτσάνη» ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 από τέσσερις φίλους, τον μπουζουξή Νίκο Στρουθόπουλο, τον κιθαρίστα Νίκο Ζυγούρα, και τους τραγουδιστές Δώρα Στρουθοπούλου και Ντίνο Χριστιανόπουλο. Σκοπός τους είναι η διάδοση του έργου του μεγάλου λαϊκού μας συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v