Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Οι ταινίες

Με 5 ταινίες συμπαραγωγής συμμετέχει στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το οποίο διοργανώνει επίσης, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, στρογγυλό τραπέζι με θέμα ”Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ και κρατικές ενισχύσεις”.
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Οι ταινίες

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συμμετέχει στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, που διοργανώνεται από τις 10 έως τις 19 Μαρτίου, με 5 ταινίες συμπαραγωγής του στα διάφορα τμήματα του Φεστιβάλ, ενώ διευρυμένο είναι το τμήμα της Αγοράς (Market) που οργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ για τους έλληνες και ξένους διανομείς.

Συγκεκριμένα οι ταινίες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι οι εξής:

Ικέτες του Σταύρου Ιωάννου

Γιάννης Μόραλης των Στέλιου Χαραλαμπόπουλου- Θάνου Λαμπρόπουλου

Για μια Θέση στο Χορό της Μαριάννας Οικονόμου

Βασίλης Ζαχάρωφ, ο Μυστηριώδης Ελληνας της Ευρώπης του Αγγελου Αμπάζογλου

Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ του Αντώνη Μποσκοϊτη.

Από τις ταινίες αυτές, οι τρεις πρώτες έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν στο Επίσημο Πρόγραμμα (το 1/3 της φετινής εγχώριας παραγωγής) και οι τελευταίες δύο στο Ελληνικό Πανόραμα.

Όπως κάθε χρόνο, το Ε.Κ.Κ. οργανώνει στο χώρο του Φεστιβάλ περίπτερο με έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό για τις ταινίες πρόσφατης παραγωγής.

Φέτος στην αγορά συμμετέχουν 21 ταινίες ντοκιμαντέρ οι οποίες είναι οι εξής: Εκτός Σχεδίου του Μένιου Δίτσα, Η Ελλάδα Ταξιδεύει του Διαμαντή Λεβεντάκου, Ενας Ανθρωπος Παντός Καιρού του Γιάννη Σολδάτου, Καλοκαιρινές Αστραπές του Νίκου Λυγγούρη, Μασσαλία, Μακρινή Πόλη του Μάρκου Γκαστίν, No Name του Βασίλη Κεσίσογλου, Ο Τρόμος της Υλης του Βασίλη Μαζωμένου, Φωνή Αιγαίου της Λυδίας Καρρά, Γεράσιμος Στέρης της Γκαίης Αγγελή, Μπλακ Μπέεε του Θόδωρου Μαραγκού, Ηλίας Πετρόπουλος της Καλλιόπης Λεγάκη, Καβοντορίτης του Γιάννη Φραγκουλάκη, Κακολύρι 5/44… Η Ιστορία μιας Μέρας του Σταύρου Ιωάννου, Μπαζ του Σπύρου Ταραβήρα, Σαν Ονειρο Πρωϊνό –Εμμανουήλ Κριαράς της Στέλλας Θεοδωράκη, Το Κύκλωμα του Ανδρέα Αποστολίδη, Το Πήδημα του Κατσαντώνη και ο Μπάρμπα Λάμπρος του Γιώργου Κολόζη.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, το Ε.Κ.Κ. διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα ”Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ και κρατικές ενισχύσεις”, την Πέμπτη 16, του μηνός (ώρα 4.30 μ.μ.) στην αίθουσα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση διοργανώνεται στο πλαίσιο ενός δημοσίου διαλόγου για τον επανακαθορισμό των δυνατοτήτων στήριξης του ντοκιμαντέρ που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μια δημιουργική πορεία. Το Ε.Κ.Κ. παίρνει την πρωτοβουλία για το ξεκίνημα αυτού του διαλόγου, ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν μία σειρά από δράσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα τονώσουν την ήδη υπάρχουσα καλλιτεχνική έξαρση.

Στο πάνελ συμμετέχουν οι: Εύα Στεφανή (σκηνοθέτης), Θάνος Λαμπρόπουλος (παραγωγός), Σταύρος Ιωάννου (σκηνοθέτης) και Βασίλης Μαζωμένος (σκηνοθέτης – Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Κ.).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v