10 κινηματογραφικά highlights για το 2006

Ο Κώδικας Ντα Βίντσι, η Μαύρη Ντάλια του Μπράιν Ντε Πάλμα, αλλά και η νέα δημιουργία του απολαυστικού Ρομπέρτο Μπενίνι θα φιλοξενηθούν τη νέα χρονιά στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το in2life ξεχώρισε για εσάς και... περιμένει τις 10 πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του 2006.
10 κινηματογραφικά highlights για το 2006

του Λουκά Τσουκνίδα

Άλλαξε η χρονιά, ο Άι-Βασίλης έφερε ότι ήταν να φέρει και τώρα μπορούμε να ελπίζουμε μόνο στον Άγιο Σάββα τον... ”Προβολατζή” (από τους λιγότερο διάσημους Αγίους και σκιώδης προστάτης των κινηματογραφόφιλων) και τις μπομπίνες του. Επειδή αρέσουν και σ’ αυτόν οι λίστες θα του στείλουμε κι εμείς τη δική μας:

Brokeback Mountain του Ανγκ Λι

με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Χιθ Λέτζερ

Το σύγχρονο γουέστερν του Λι που διαπραγματεύεται την ομοφυλοφιλική σχέση ανάμεσα σε δύο κάου-μπόις και την πορεία τους μετά. Εφυγε με το χρυσό λιοντάρι από τη βενετία και εντυπωσίασε.

Ευχή: Ο Ανγκ Λι της ”Παγοθύελλας” να συναντήσει εκείνον του ”Γαμήλιου Πάρτυ”.

Cache του Μίκαελ Χάνεκε

με τους Ντανιέλ Οτέιγ, Ζιλιέτ Μπινός

Η πιο βατή έως τώρα ταινία του Χάνεκε είναι ένα οικογενειακό ψυχολογικό θρίλερ με απρόσμενες συναντήσεις και σοκαριστικές αποκαλύψεις. Βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάνες.

Ευχή: Ο Αυστριακός να συνεχίσει να δουλεύει στη Γαλλία, το περιβάλλον και οι πρωταγωνιστές του πάνε γάντι.

Κώδικας Ντα Βίντσι του Ρον Χάουαρντ

με τους Τομ Χανκς, Ζαν Ρενό, Οντρέ Τοτού, Ίαν ΜακΚέλεν

Ο Ρον Χάουαρντ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να μεταφέρει στην οθόνη το μπεστ-σέλερ που έγινε μανία και προκάλεσε έκρηξη συνομωσιολογίας. Αξιόλογο το καστ.

Ευχή: Να μη γίνει τριλογία.

Η Μαύρη Ντάλια του Μπράιαν ντε Πάλμα.

με τους Τζος Χάρτνετ, Χίλαρι Σουόνκ, Σκάρλετ Γιόχανσον

Επιστροφή του Ντε Πάλμα στο φιλμ-νουάρ με τη μεταφορά του διάσημου αστυνομικού μυθιστορήματος του ”μαιτρ” του είδους Τζέιμς Ελρόι (Λος Άντζελες Εμπιστευτικό). Το μονοπάτι είναι δύσβατο, αλλά ο Ντε Πάλμα ξέρει τα κατατόπια.

Ευχή: Να ολοκληρωθεί η τετραλογία.

Jarhead του Σαμ Μέντες

με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέιμι Φοξ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Σαμ Ρόκγουελ

Μια ιστορία βασισμένη στα απομνημονεύματα του Άντονι Σουόφορντ, βετεράνου του πολέμου του Κόλπου. Ο Μέντες δίνει μια πολεμική ιστορία διαφορετική από τις άλλες εστιάζοντας στην προσωπική εμπειρία.

Ευχή: Να απολαύσουμε ξανά τη διεισδυτικότητα του ”American Beauty”.

Ο τίγρης και το χιόνι του Ρομπέρτο Μπενίνι

με τους Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσκι, Ζαν Ρενό

Ο αγαπημένος κωμικός επανέρχεται με την ιστορία ενός λάθος ανθρώπου σε λάθος μέρος για χάρη του έρωτα. Το σενάριο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του και μάλλον θα πετύχει.

Ευχή: Να αποφύγει τους διπλωματικούς ελιγμούς του ”Η ζωή είναι ωραία”.

Match point του Γούντι Άλεν

με τους Τζόναθαν Ρις Μάιερς, Σκάρλετ Γιόχανσον

Ο Γούντι Άλεν σε κέφια ξανά, θυμάται τις ”Απιστίες και αμαρτίες”, κινηματογραφεί στο Λονδίνο και μας υπόσχεται να τον απολαύσουμε όπως τον παλιό καλό καιρό.

Ευχή: Ο Γούντι να μείνει στο Λονδίνο και να κόψει τις συναυλίες.

Syriana του Στίβεν Γκέιγκαν

με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον

Πράκτορες της CIA, πετρέλαιο, τρομοκρατία, πολιτική εξουσία μπλέκονται σε ένα πολιτικό θρίλερ βασισμένο σε βιβλίο ντοκουμέντο του Ρόμπερτ Μπαρ και σκηνοθετημένο από το σεναριογράφο του ”Τράφικ”.

Ευχή: Να αναγεννηθεί το ”πολιτικό θρίλερ” που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

V for vendetta του Τζέιμς ΜακΤιγκ.

με τους Νάταλι Πόρτμαν, Χιούγκο Γουίβινγκ, Στίβεν Ρία

Η ομάδα του ”Μάτριξ” επιμελείται τη μεταφορά στην οθόνη της θρυλικής σειράς κόμικ του τρομερού παιδιού της 9ης τέχνης Άλαν Μουρ (From Hell) και υπόσχεται οπτική πανδαισία.

Ευχή: Να μείνουν πιστοί στην ”οπτική” του Μουρ.

Ice Age 2 του Κάρλος Σαλντάνια

Η συνέχεια μιας από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων φτιαγμένες εξ ολοκλήρου σε υπολογιστή. Ο Μάνι, ο Σιντ και ο Ντιέγκο αλλά όχι και οι πάγοι, σε νέες κωμικές περιπέτειες.

Ευχή: Να περάσουμε καλά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v