10 BDSM ταινίες που αξίζει να δεις

Spanking, φετιχισμός, παιχνίδια υποταγής και μπόλικο kinky περιεχόμενο σε 10 ταινίες που αξίζει να δείτε, μόνοι ή με… παρέα.
10 BDSM ταινίες που αξίζει να δεις
Πολλά χρόνια πριν δεχτούμε την μαρκετίστικη ανίερη επίθεση από την κινηματογραφική μεταφορά του 50 Shades of Grey (την οποία άνετα θα χαρακτηρίζαμε ως πατάτα ολκής), μεγάλοι δημιουργοί έδιναν το δικό τους στίγμα πάνω στη θεματική του BDSM, κάποιοι με λιγότερο, άλλοι με περισσότερο σοκαριστικό κινηματογραφικό λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρακάτω ταινίες προκάλεσαν αίσθηση και αξίζει να τις βιώσετε και- ποιος ξέρει- να πάρετε και μερικές ιδέες.

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων (1979)

Πολύ πριν γίνει της μόδας το όλο πράγμα, ο Ναγκίσα Οσίμα εξερευνούσε τα όρια του σαδομαζοχισμού στη μεγάλη οθόνη γεγονός που έκανε το αριστούργημά του ένα αυστηρώς ακατάλληλο (και απαγορευμένο σε κάποιες χώρες) θέαμα.

Belle de Jour (1967)

Ο Λιούς Μπουνιουέλ σκηνοθετεί μια πανέμορφη Κατρίν Ντενέβ στον ρόλο της Σεβερίν, μιας πόρνης… ημέρας της οποίας οι φαντασιώσεις στηρίζονται εξ’ ολοκλήρου σε BDSM εμπειρίες με τον άντρα της. Από ένα μέτριο βιβλίο, ο σουρεάλ μετρ φτιάχνει μια ταινία – σταθμό πάνω στον φετιχισμό, την γυναικεία ανεξαρτησία και την καταπιεσμένη σεξουαλική επιθυμία.

9 1/2 Weeks (1986)

Ο Μίκι Ρουρκ και η Κιμ Μπέισινγκερ μπλέκουν τα μπούτια τους σε μια φλογερή σχέση διάρκειας 9 ½ εβδομάδων με άφθονες kinky αναφορές, σεξ σε δημόσιους χώρους, δεσίματα και άλλα τέτοια ωραία.

Secretary (2002)

Μια άτσαλη και ντροπαλούλα νεαρή κοπέλα (Μάγκι Γκίλενχαλ στον ρόλο που την έκανε διάσημη) γίνεται γραμματέας ενός μυστήριου μπίζνεσμαν (Τζέιμς Σπέιντερ) με εμφανή προτίμηση σε πάσης φύσεως παιχνίδια υποταγής και κυριαρχίας. Τα σκαμπιλάκια για τυπογραφικά λάθη αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα για το ξετύλιγμα μιας kinky σχέσης.

Crash (1996)

Ο Τζειμς Σπέιντερ κάποια χρόνια πριν τo Secretary το πρωτο-ζούσε στα… μαζοχιστικά στενά του μυαλού του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ο οποίος προφανώς ήθελε να πάει το BDSM θέμα ένα βήμα παραπέρα. Κι έτσι έβαλε τους ήρωές του να διεγείρονται όχι με μερικά σκαμπιλάκια, αλλά με αυτοκινητιστικά δυστυχήματα τα οποία οι ίδιοι προκαλούσαν.

A Dangerous Method (2011)

Δεκαπέντε χρόνια μετά το Crash, ο Κρόνενμπεργκ συνεχίζει να εξερευνά το BDSM, αυτή τη φορά μέσα από ένα ερωτικό τρίγωνο που απαρτίζεται από τον Jung, τον Freud και την ολίγον τι μπερδεμένη ασθενή Σαμπίνα, η οποία σε γενικές γραμμές δεν λέει όχι σε λίγο spanking.

Nymphomaniac, Vol. II (2013)

Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, η πρωταγωνίστρια του Λαρς Φον Τρίερ διανύει φάση μαζοχισμού και αποφασίζει να επισκεφθεί έναν μυστηριώδη νεαρό, ο οποίος το έχει κάνει (κάτι σαν) επάγγελμα. Η «γνωριμία» τους καταλήγει σε έναν καναπέ, στον οποίο η Τζο δένεται με ιμάντες και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εστί βίτσα (και πόνος).

The Piano Teacher (2001)

Χρησιμοποιώντας το ακανθώδες θέμα του αυτο-ακρωτηριασμού ως μορφή σεξουαλικής διέγερσης, ο Μίκαελ Χάνεκε διηγείται την ιστορία μιας καταπιεσμένης σεξουαλικά δασκάλας πιάνου (συγκλονιστική η Ιζαμπέλ Υπέρ), σε μια πολύπλοκή και αρκετά προκλητική ταινία η οποία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Καννών.

Bitter Moon (1992)

Όταν ο μεγάλος Πολάνσκι αποφάσισε να καταπιαστεί με το BDSM στη μεγάλη οθόνη, το αποτέλεσμα ήταν αναμφίβολα εντυπωσιακό. Τα «Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα» (επική, ελληνική μετάφραση) μπλέκουν τον ρομαντισμό με τον σαδισμό, μέσα από τις ιστορίες δύο ετερόκλητων ζευγαριών. Ατυχής σε κάθε περίπτωση η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Πασκάλ Μπρυκνέρ.

Blue Velvet (1986)

Η ταινία του μετρ του παράξενου Ντέηβιντ Λιντς, παρουσιάζει την «σκοτεινή πλευρά» της Αμερικάνικης κοινωνίας, με πρωταγωνιστικό τρίδυμο τον Φρανκ Μπουθ, έναν ανώμαλο και σεξουαλικά στερημένο μαφιόζο, την Ντόροθι Βάλενς, μια μυστηριώδη γυναίκα και τον νεαρό Τζέφρι Μπώμποντ, έναν νεαρό ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σωρό σουρεάλ σκηνικά. Οι «ερωτικές» σκηνές του με την Ντόροθι είναι ό,τι πιο περίεργο έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v