Οι μεγαλύτεροι καλοκαιρινοί έρωτες της έβδομης τέχνης

Δέκα ταινίες γεμάτες έρωτα και καλοκαίρι, για να χορτάσετε απολαυστικό θερινό ρομάντζο… made in Hollywood – και όχι μόνο.
Οι μεγαλύτεροι καλοκαιρινοί έρωτες της έβδομης τέχνης
Φιλιά στην ακροθαλασσιά, πρώτα σκιρτήματα σε εφηβικές διακοπές, παθιασμένοι έρωτες στην παραλία, τραγούδια για δύο κάτω από τα αστέρια. Οι 10 ταινίες που ακολουθούν διδάσκουν καλοκαιρινό ρομαντισμό και μας συστήνουν τα πιο εμβληματικά ζευγάρια που πέρασαν ποτέ από την μεγάλη οθόνη στην πιο θερινή της εκδοχή.

Grease (1978)

Με την φρεσκάδα, το καλοκαιρινό σκηνικό και ένα τραγούδι με τίτλο «Summer Nights» και τον στίχο «Summer loving happened so fast», το μιούζικαλ των ‘70s με τον Τζον Τραβόλτα και την Ολίβια Νιούτον Τζον δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα των καλοκαιρινών ειδυλλίων.

Dirty Dancing (1987)

Μια νεαρή κοπέλα συνοδεύει την οικογένειά της στις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά την περιμένει μια έκπληξη: Ένας δάσκαλος χορού, τον οποίο θα ερωτευτεί τρελά, με αποτέλεσμα ένα από τα πιο εμβληματικά (όσο και χορευτικά) θερινά ρομάντζα των ‘80s.

The Graduate (1967)

Στην πισίνα το πρωί και στα δίχτυα της κυρίας Ρόμπινσον τη νύχτα, το καλοκαίρι του «Πρωτάρη» Ντάστιν Χόφμαν περνά άκρως ερωτικά, καθώς εκείνος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ώριμη γυναίκα και στην κόρη της.

Επτά Χρόνια Φαγούρα (1955)

Η Μέριλιν Μονρό είναι «Το Κορίτσι» που βάζει σε πειρασμό των μεσήλικα οικογενειάρχη, όταν ένα καλοκαίρι η γυναίκα του και ο γιος του φεύγουν για διακοπές και μένει αυτός μόνος με την σέξι γειτόνισσα και την… καλοκαιρινή φαγούρα.

Το Κορίτσι μου (1991)

Λίγα ρομάντζα έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας όσο αυτό της ταινίας «My Girl». Ίσως γιατί πρόκειται για το πιο αθώο, το πιο όμορφο, το πιο παιδικό σκίρτημα της έβδομης τέχνης, με το πρώτο φιλί της Βάντα και του Τόμας κάτω από το δέντρο τους, μεταξύ παιχνιδιών και ζαβολιών στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η ταινία ωστόσο ευθύνεται και για το πρώτο μας «παιδικό» τραύμα – όλοι ξέρετε για ποιο πράγμα (και για ποια σκηνή) μιλάμε.

Το Ημερολόγιο (2004)

Μπορεί η πλοκή της ταινίας να περνά από χρόνια ολόκληρα ζωής του ζευγαριού, αλλά η ρομαντική αρχή γίνεται εκείνη την καλοκαιρινή ημέρα που γνωρίζονται ο Νόα και η Άλι στο θερινό «πανηγύρι», και αποφασίζουν να γεφυρώσουν τις ταξικές διαφορές τους με βουτιές και φιλιά στην παραλία.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Είναι καλοκαίρι και δύο όμορφες αμερικανίδες αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη. Εκεί θα συναντήσουν τον γόη που υποδύεται ο Χαβιέ Μπαρδέμ, και η μία εξ αυτών θα μπλέξει σε ένα άκρως παθιασμένο θερινό ερωτικό τρίγωνο, καθώς κάνει την εμφάνισή της η τρελή πρώην του γόη, ερμηνευμένη από την Πενέλοπε Κρουζ. Μεσόγειος, καταλανικό πάθος και κρουαζιέρες γεμάτες έρωτα μας σερβίρει ο Γούντι Άλεν.

Before Sunrise (1995)

Είναι Ιούνιος του 1994 όταν ο Τζέσι συναντά την Σελίν για πρώτη φορά, σε ένα τρένο με προορισμό τη Βιέννη. Εκεί δηλαδή όπου θα περπατήσουν, θα γνωριστούν και θα ερωτευτούν μια καλοκαιρινή ημέρα, και θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι που 20 χρόνια μετά έμελλε να τους φέρει από τα μέρη μας, στην καλοκαιρινή Μάνη, για να ολοκληρωθεί η τριλογία του έρωτά τους με την ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα». Αέρινες οι ερμηνείες της Ζιλί Ντελπί και του Ίθαν Χοκ, σε μια τριλογία χωρίς ιδιαίτερη πλοκή αλλά με μεστούς, αληθινούς διαλόγους.

Θέλω και τη μαμά σου (2001)

Δύο 17χρονοι από μεγαλοαστικές μεξικανικές οικογένειες, που νομίζουν ότι είναι μεγάλοι εραστές, φλερτάρουν στη διάρκεια μιας καλοκαιρινής εκδρομής με μια 28χρονη Ισπανίδα. Στο τέλος της διαδρομής θα δοκιμαστεί η φιλία τους, αλλά και ο ανδρισμός τους, ενώ εμείς θα έχουμε χορτάσει παθιασμένα σκηνικά και άφθονη… κάψα.

Mamma Mia (2008)

Το καλοκαίρι ξεχειλίζει στο γνωστό μιούζικαλ που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τη Φιλίντα Λόιντ, και βρήκε το καλύτερο σκηνικό για να το κάνει: Τις ελληνικές ακτές στις Σποράδες και το Πήλιο, εκεί όπου μια κοπέλα ετοιμάζεται να παντρευτεί και το ίδιο καλοκαίρι η μητέρα της έρχεται αντιμέτωπη με τους τρεις μεγάλους έρωτες της ζωής της, ανάμεσα στους οποίους κρύβεται και η ταυτότητα του πραγματικού πατέρα της κόρης της.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v