Berlinale 2015: Όσα θα δούμε φέτος

Ποιος θα πάρει φέτος την «Χρυσή Άρκτο» και ποιοι μεγάλοι σκηνοθέτες επιστρέφουν στην δράση μέσω του Φεστιβάλ του Βερολίνου; Δείτε όσα θα μας απασχολήσουν στην φετινή κινηματογραφική Berlinale.
Berlinale 2015: Όσα θα δούμε φέτος
του Λουκά Τσουκνίδα

Η Μπερλινάλε ξεκινά και πάλι το βράδυ της Πέμπτης, 5 Φλεβάρη, κι η νέα ταινία της Ιζαμπέλ Κοισέτ, “Nobody Wants the Night” με τη Ζιλιέτ Μπινός και τον Γκάμπριελ Μπιρν, ανοίγει την αυλαία της 65ης γιορτής του σινεμά στο ιστορικό Βερολίνο.



Πρόεδρος της επιτροπής, “διορίστηκε” φέτος ένας Αμερικάνος, ο σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι. Μαζί του, θα κρίνουν ποιοι αξίζουν τις γλυπτές αρκούδες, ο γερμανός ηθοποιός Ντάνιελ Μπρουλ, ο κορεάτης σκηνοθέτης Γιουν-χο Μπονγκ, οι παραγωγοί Μάρθα ντε Λαουρέντις και Κλαούντια Λιόσα, η γαλλίδα ηθοποιός Οντρεί Τοτού κι ένας αμερικάνος ακόμη, ο δημιουργός του “Mad Men”, Μάθιου Γουέινερ.

Στο κυρίως τμήμα του Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων, για τη Χρυσή Άρκτο θα διαγωνιστούν και οι νέες ταινίες των Ράντου Τζούντε (Aferim!), Βιμ Βέντερς (Everything Will Be Fine), Κένεθ Μπράνα (Cinderella), Πίτερ Γκριναγουέι (Eisenstein in Guanajuato), Τέρενς Μάλικ (Knight of Cups), Βέρνερ Χέρτσογκ (Queen of the Desert), Τζαφάρ Παναχί (Taxi), Πάμπλο Λαρέιν (The Club) και Μπιλ Κόντον (Mr Holmes). Ο Βιμ Βέντερς θα τιμηθεί επίσης για την συνολική προσφορά του στο παγκόσμιο σινεμά και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ρετροσπεκτίβα του φημισμένου έργου του.



Εκτός συναγωνισμού θα προβληθούν οι νέες δουλειές των Άντον Κόρμπιν (Life), Μάθιου Γουέινερ (Are You Here), Ερμάνο Όλμι (Greenery Will Bloom Again), Περ Φλι (Follow the Money), Άλεξ Ρος Πέρι (Queen of Earth), Χαλ Χάρτλεϋ καθώς και το οσκαρικό “Selma” της Άβα Ντουβερνέ.

Το Φεστιβάλ θα “κλείσει” το βράδυ του Σαββάτου 14/2 με την ανακοίνωση των νικητών και την προβολή της ταινίας “Breath Umphefumlo” του Μαρκ Ντόνφορντ-Μέι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v