10 προκλητικά κινηματογραφικά trailer

Με αφορμή το trailer του Nymphomaniac, θυμόμαστε δέκα προκλητικά, ενίοτε απαγορευμένα και ακατάλληλα trailer κινηματογραφικών ταινιών.
10 προκλητικά κινηματογραφικά trailer
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο χαμός που επικράτησε με την κυκλοφορία του trailer της ταινίας του Lars Von Trier, Nymphomaniac ήταν αναμενόμενος. Είχαμε καιρό να δούμε τόσο ακραίες σκηνές σε κινηματογραφικό trailer. Ή μήπως όχι;

Δεν είναι λίγες οι ταινίες των τελευταίων ετών που προκάλεσαν αίσθηση με το περιεχόμενό τους, αλλά και με τα προκλητικά τους trailer. Δείτε δέκα χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Nymphomaniac
Το φρέσκο trailer της νέας ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ έχει μέσα… λίγο απ’ όλα. Λεσβιακές σκηνές, στοματικό έρωτα, spanking, αίμα, σπέρμα και κατάποση. Φανταζόμαστε τι έχει να γίνει όταν προβληθεί η ταινία.


Wetlands
H γερμανική αυτή ταινία περιγράφει τις σεξουαλικές φαντασιώσεις μιας 17χρονης κοπέλας που προσπαθεί με χίλιους δύο τρόπους να κερδίσει την προσοχή των γονιών της που είναι σε διάσταση. Το trailer της είναι εξίσου προκλητικό.



Ο Εξορκιστής
Η θρυλική ταινία του William Friedkin θεωρείται ως μία από τις πιο τρομακτικές όλων των εποχών. Το πρώτο trailer της ταινίας, αποτελείται από λευκές εικόνες του δαίμονα που αναβόσβηναν σε μαύρο φόντο. Θεωρήθηκε πολύ τρομακτικό και απαγορεύτηκε σε αρκετές αίθουσες, με αποτέλεσμα η Warner να το αντικαταστήσει με ένα περισσότερο «κατάλληλο».



We are the Millers
Μπόλικες βρισιές, ναρκωτικά και τα οπίσθια της Τζένιφερ Άνιστον πρωταγωνιστούν στο προκλητικό αυτό trailer της κωμωδίας We are the Millers.


Unstoppable
Η ταινία του ηθοποιού Kirk Cameron εστιάζει στους λόγους για τους οποίους ο Θεός αφήνει να συμβαίνουν άσχημα πράγματα στον πλανήτη και στους ανθρώπους. Το trailer απαγορεύτηκε για μερικές ημέρες στο Facebook και το Youtube, καθώς προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους θρήσκους, οι οποίοι σοκαρίστηκαν από το ανελέητο «χώσιμο» του ηθοποιού προς τον Θεό.


Hobo With A Shot Gun
Ο Rutger Hauer υποδύεται έναν άστεγο που αποφασίζει να πάρει μια καραμπίνα και να καθαρίσει, όποιον βρει στον δρόμο του και το trailer της ταινίας δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία. Πτώματα κρέμονται από το ταβάνι, κόκκαλα σπάνε και ο Άγιος Βασίλης πεθαίνει με τα μυαλά του να βάφουν τα τζάμια του αυτοκινήτου. Ο ορισμός του splatter-trailer.


Machete
O Danny Trejo υποδύεται τον καλτ ήρωα του Rodriguez και το trailer της (πρώτης) ταινίας περιλαμβάνει σκηνές τρίo σε έναν καταρράκτη, σφαγές άτυχων «κακών» και μια σκηνή όπου τα έντερα ενός κακόμοιρου τύπου χρησιμοποιούνται από τον πρωταγωνιστή αντί για… αναρριχητικό σχοινί.


Thirst
Μπόλικο αίμα, βαμπίρ, αφαίρεση ζωτικών οργάνων και ερωτικές σκηνές συμπεριλαμβάνονται στο trailer της εν λόγω ταινίας, σκηνοθέτης της οποίας είναι ο γνωστός για την βιαιότητα των δημιουργιών του Chan-wook Park.



Mindflesh

Ένα αρρωστημένο ερωτικό θρίλερ τρόμου δεν θα μπορούσε να μην έχει και ένα αντίστοιχης νοσηρότητας trailer. Στο Youtube υπάρχει μόνο η λογοκριμένη εκδοχή του, αλλά μπορείτε να το δείτε μέσω vimeo για να πάρετε μια γεύση.

Freakshow
Απαγορευμένο σε 43 χώρες, το trailer της ταινίας περιλαμβάνει άφθονες σκηνές βασανιστηρίων σε ένα θίασο τσίρκου. Για πολύ γερά στομάχια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v