Κυκλοφόρησαν οι πρώτες σκηνές του Hobbit!

Όσοι βρέθηκαν στο Συνέδριο CinemaCon είχαν την τύχη να δουν δέκα λεπτά από την πολυαναμενόμενη ταινία του Πίτερ Τζάκσον. Πρωτοποριακές λήψεις, «υπερβολικά ευκρινής» εικόνα και «καθαρότερα κι από ντοκιμαντέρ τοπία» ήταν οι πρώτες εντυπώσεις.
Κυκλοφόρησαν οι πρώτες σκηνές του Hobbit!
Ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον παρουσίασε δέκα λεπτά από την πολυαναμενόμενη ταινία του The Hobbit, σε ένα κοινό που κρατούσε την ανάσα του –αλλά δεν ενθουσιάστηκε σύσσωμο– στο Συνέδριο CinemaCon στο Las Vegas.

To prequel της βραβευμένης με Όσκαρ τριλογίας του, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, με πρωταγωνιστή τον Βρεταννό ηθοποιό Martin Freeman στον ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς, θα βγει στις αίθουσες τον προσεχή Δεκέμβριο.

Η καινούρια ταινία γυρίστηκε με ταχύτητα εγγραφής 48 καρέ το δευτερόλεπτο, σε αντίθεση με την συνήθη των 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Όμως, ορισμένοι θεατές ισχυρίστηκαν ότι το αποτέλεσμα έμοιαζε με χαμηλού κόστους τηλεοπτική παραγωγή.

Σε μια μαγνητοσκοπημένη εισαγωγή, που προηγήθηκε της προβολής, ο Τζάκσον εξήγησε στο κοινό ότι τα 48 καρέ το δευτερόλεπτο κάνουν την εικόνα ευκρινέστερη. «Η κίνηση φαίνεται πιο φυσική –και είναι πολύ πιο απαλή στο μάτι» είπε.

Η δεκάλεπτη προβολή περιελάμβανε σκηνές με τον Μπίλμπο Μπάγκινς να έχει χαθεί στη σπηλιά του Γκόλουμ, μία σκηνή μάχης μεταξύ τρολ και μία σκηνή με τους Sir Ian McKellen και Orlando Bloom στους ρόλους των Gandalf και Legolas.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε, επίσης, ότι η νέα προσέγγιση χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, και κάποιοι από τους θεατές συμφώνησαν, λέγοντας πως το υλικό ήταν η αποτυχία της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι Los Angeles Times έγραψαν πως το υλικό ήταν «υπερβολικά ρεαλιστικό»: «Στην εναέρια λήψη με την οποία ξεκινά η ταινία, τα επιβλητικά βραχώδη όρη φαίνονται καθαρότερα απ’ ότι οι εικόνες στα περισσότερα περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ. Το εφέ, όμως, είναι διαφορετικό στις σκηνές των ηθοποιών, οι οποίοι είναι ντυμένοι με κοστούμια εποχής, και των οποίων φαίνεται κάθε κίνηση –και κάθε πόρος– με κρυστάλλινη ευκρίνεια».

Κι άλλοι πρωτοπόροι του ψηφιακού κινηματογράφου κάνουν τις κινήσεις τους προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ταχύτητας εγγραφής. Ο δημιουργός του avatar, James Cameron, δήλωσε πως θα γυρίσει το sequel της επιτυχημένης ταινίας του σε 48 ή 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το The Hobbit: An Unexpected Journey, που θα απολαύσουμε στις αίθουσες τον Δεκέμβριο, είναι η πρώτη από τις δύο ταινίες που θα αποτελέσουν την κατά Τζάκσον κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού έργου του JRR Tolkien. Οι δύο ταινίες γυρίστηκαν ταυτόχρονα σε 3D. το δεύτερο μέρος, The Hobbit: There and Back Again, θα βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013.

Η.Κ.
Πηγή: BBC.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v