Προκρίθηκε και στην καλύτερη 5άδα ο "Κυνόδοντας"!

Το επόμενο βήμα προς τα Οσκαρ έκανε ο ελληνικός "Κυνόδοντας" του Γιώργου Λάνθιμου που πέρασε και στην χρυσή πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και πλέον θα δώσει το παρόν στη μεγάλη βραδιά της 27ης Φεβρουαρίου!  
Προκρίθηκε και στην καλύτερη 5άδα ο Κυνόδοντας!
Στην κορυφαία πεντάδα των Όσκαρ προκρίθηκε ο ελληνικός «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Η ελληνική ταινία που σαρώνει τα βραβεία όλων των φεστιβάλ στα οποία προβάλλεται ετοιμάζεται να... δείξει τα δόντια της –ή καλύτερα τους κυνόδοντές της- και στο πλέον φανταχτερό κόκκινο χαλί της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αυτό που θα στρωθεί στις 27 Φεβρουαρίου στο Kodak Theater.

Σε ένα μήνα από τώρα λοιπόν, ο ελληνικός κινηματογράφος θα βρεθεί ανάμεσα στην ελίτ της έβδομης τέχνης, συναγωνιζόμενος στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας τις εξής υποψηφιότητες:

- Αλγερία, “Hors la Loi” (“Outside the Law”), του Rachid Bouchareb
- Δανία, “In a Better World,” της Susanne Bier
- Καναδάς, “Incendies,” του Denis Villeneuve
- Μεξικό, “Biutiful,” του Alejandro Gonzalez Inarritu

Δείτε στα σχετικά άρθρα πάνω αριστερά την κριτική του in2life και περισσότερες πληροφορίες για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Ευχόμαστε εκείνη την βραδιά να δούμε έναν Έλληνα να βγάζει τον γνωστό ευχαριστήριο λόγο με το αγαλματίδιο στο χέρι και να αποδειχθεί πως οι αξιόλογες προσπάθειες τυγχάνουν καθολικής αποδοχής. Καλή επιτυχία, Γιώργο.

Δείτε όλες τις φετινές υποψηφιότητες των 'Οσκαρ εδώ.   
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v