Στα σκαριά το sequel του Avatar

Για το sequel της ταινίας Avatar, για επόμενες ταινίες καθώς και για το μέλλον της τρισδιάστατης τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά μέσα μίλησε ο παραγωγός της επιτυχημένης ταινίας, Jon Landau, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.
Στα σκαριά το sequel του Avatar
Ο παραγωγός του Hollywood, Jon Landau ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αυτός και ο σκηνοθέτης James Cameron σκέφτονται να ξεκινήσουν, μεταξύ άλλων project, το sequel του τρισδιάστατου blockbuster «Avatar».

«Αυτή είναι η πρώτη εβδομάδα που δεν σκεφτόμαστε το ‘Avatar’», είπε ο Landau στους δημοσιογράφους σε σχετική συνέντευξη τύπου, μία εβδομάδα μετά την ‘ήττα’ της ταινίας από το δράμα για τον πόλεμο στο Ιράκ «The Hurt Locker», το οποίο βραβεύθηκε με Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

«Συζητάμε να ξεκινήσουμε το sequel του ‘Avatar’, καθώς και μία μικρή ιστορία αγάπης με τίτλο ‘The Dive’ (‘Η Βουτιά’) και μία ταινία με το όνομα ‘Fantastic Voyage’ (‘Το Φανταστικό Ταξίδι’)». Ένα ακόμα project που ετοιμάζεται από το δίδυμο είναι το ‘Battle Angel Alita», βασισμένο σε ένα Ιαπωνικό διήγημα, το οποίο λαμβάνει χώρα στο μέλλον και επικεντρώνεται στην προσπάθεια μιας θηλυκής cyborg να ανακαλύψει τον εαυτό της.

Ο Landau είπε ότι η απόφαση για το ποιο project θα ξεκινήσουν πρώτα θα παρθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες. «Πάντα λέγαμε πως αν η ταινία (το Avatar) είχε επιτυχία, θα συνεχίζαμε με το ‘Avatar 2’, αλλά πρέπει πρώτα να βρούμε την κατάλληλη ιστορία. Ο Cameron έχει κάνει sequels στο παρελθόν… Θα το επαναλάβει με το Avatar μόνο αν πιστεύει ότι θα βγει τόσο καλό όσο το πρώτο», είπε ο Landau.

Κάτι σχεδόν σίγουρο σχετικά με την επόμενη ταινία που θα ετοιμάσει το δίδυμο; Θα είναι και αυτή τρισδιάστατη. Όπως είπε ο Landau, «δε νομίζω ότι θα ξανακάνουμε ποτέ δισδιάστατη ταινία. Γιατί να γυρνάς ασπρόμαυρες ταινίες όταν έχεις χρώμα;» και πρόσθεσε πως «νομίζω πως τελικά όλες οι ταινίες πλέον θα γίνονται τρισδιάστατες».

Με τις παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων να φτάνουν τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, το «Avatar» είναι η υψηλότερη σε πωλήσεις ταινία όλων των εποχών, ενώ έχει κατά πολύ πλέον ξεπεράσει το οσκαρικό «Τιτανικός», του ίδιου σκηνοθέτη και με παραγωγό πάλι τον Landau.

O Landau αποκάλυψε ότι δεν απογοητεύτηκε που το ‘Αvatar’, το οποίο κέρδισε τρία Όσκαρ σε τεχνικές κατηγορίες, δεν κατάφερε να αποσπάσει τα μεγάλα βραβεία. Όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, «δημιουργήσαμε το Avatar για να επικοινωνήσουμε με τις μάζες, όχι για να ικανοποιήσουμε τα 6.000 μέλη της Ακαδημίας».

Ο Landau επανέλαβε ότι πιστεύει πως όλες οι κινηματογραφικές προβολές οδεύουν στην τεχνολογία 3D, όπως άλλωστε θα γίνει με τις ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, των υπολογιστών και των τηλεοράσεων, ενώ πρόσθεσε ότι πρόσφατα γνώρισε στελέχη της διαδικτυακής τηλεφωνικής εταιρίας Skype, τα οποία ενδιαφέρονται για την τρισδιάστατη τεχνολογία.

Είπε, μάλιστα, ότι προβλέπει ένα μέλλον στο οποίο το κοινό θα αποφασίζει την πορεία που θα ακολουθεί μία ταινία. Εξηγώντας το, ολοκλήρωσε λέγοντας: «Φανταστείτε να πηγαίνετε να δείτε την ίδια ταινία τρεις φορές και να βιώνετε τρεις διαφορετικές εμπειρίες, γιατί το κοινό που θα βρίσκεται στην αίθουσα θα επιλέγει κάθε φορά μία διαφορετική πορεία για την ταινία».

Ε.Μ.
Πηγή: Reuters.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v