Ταινίες: Τα "Coming Soon" του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όπως όλα δείχνουν θα είναι άκρως κινηματογραφικό. Κωμωδίες, μπλοκμπάστερ και σήκουελ κάνουν πρεμιέρα στην μεγάλη οθόνη συγκεντρώνοντας και φέτος τους "καλοκαιρινούς" σινεφίλ στις σκοτεινές αίθουσες. Σσςςς... αρχίζουν!
Ταινίες: Τα Coming Soon του καλοκαιριού
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν και συνήθως τα καλοκαίρια είναι "φτωχά" σε πρεμιέρες ταινιών, το φετινό δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα. Οι μεγάλες εταιρείες διανομής φρόντισαν να μας κρατήσουν... συντονισμένους στην κοντινότερη σκοτεινή αίθουσα ήδη από τις αρχές του Μάη και όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι θα είναι άκρως κινηματογραφικό. Θερινά σινεμά, αλλά και κλειστά multiplex θα προβάλλουν φέτος μεγάλες παραγωγές για κάθε γούστο,ηλικία και φύλο. Εντυπωσιακά animation, σήκουελ, κωμωδίες, ρομαντικές κομεντί αλλά και αιματοβαμμένα θρίλερ υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς σινεφίλ. Συγκεντρώσαμε τις πιο αναμενόμενες παραγωγές που θα κάνουν πρεμιέρα στην χώρα μας αυτό το καλοκαίρι και τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Φώτα, κάμερα, παμε!

Terminator: Salvation
He is back! Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία με τον Εξολοθρευτή, το νέο σήκουελ μας δείχνει τον πόλεμο ανάμεσα στις μηχανές και την ανθρώπινη αντίσταση, τον πόλεμο που έγινε η αιτία για να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο ο Εξολοθρευτής, στην πρώτη ταινία της σειράς αναζητώντας τον John Connor. Στο έτος 2018, πολλά χρόνια μετά την 'Ημέρα της Κρίσης', o John Connor (Christian Bale) είναι ο εκλεκτός από τους ανθρώπους που θα ηγηθεί στη μάχη της ανθρωπότητας ενάντια στο Skynet και το στρατό των Εξολοθρευτών. Όμως το μέλλον στο οποίο ο Connor πίστεψε μεγαλώνοντας, αλλάζει με την παρουσία του Marcus Wright (Sam Worthington), ενός αγνώστου που το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι η καταδίκη του σε θάνατο. Η συνέχεια επί της οθόνης από τον βιντεοκλιπά σκηνοθέτη McG («Οι Άγγελοι του Τσάρλι», «Μαζί για τη Νίκη»), η οποία όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την αρχή για μία νέα τριλογία και πολλά ακόμα δολλάρια στα ταμεία. Ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια και... πρώτος διδάξας Άρνολντ Σβαρτσενέγγερ κάνει ένα ψηφιακό cameo στην ταινία με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Το Terminator: Salvation θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 4 Ιουνίου 2009 από την Audio Visual.

Δείτε το trailer σε HD:



Up
H Pixar έκανε πάλι το θαύμα της. Μετά το αριστουργηματικό Wall-E, το καινούργιο animation που άνοιξε το Φεστιβάλ Καννών δείχνει απολαυστικό. Πρόκειται για την πρώτη ταινία της εταιρείας στην οποία πρωταγωνιστούν εξ'ολοκλήρου άνθρωποι. Η σκηνοθεσία θα είναι των Pete Docter (Monsters, Inc) και Bob Peterson και η ιστορία βασίζεται πάνω στον κ. Carl Fredricksen (μα δεν είναι ΙΔΙΟΣ ο Ζάχος Χατζηφωτίου;) ενός 78χρονου πωλητή μπαλονιών που εκπληρώνει το όνειρό του να ζήσει μια μεγάλη περιπέτεια “δένοντας” το σπίτι του με χιλιάδες μπαλόνια για να πετάξει μακριά. Στην πορεία τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμενε αφού συναντάει έναν 8χρονο πρόσκοπο που θα του αλλάξει την ζωή. Ένα συναρπαστικό 3-D ταξίδι της Disney, με πρωταγωνιστές ένα αταίριαστο δίδυμο που θα πρέπει να αντιμετωπίσει απροσδόκητους «κακούς» και θηρία της ζούγκλας στα πιο άγρια και ανεξερεύνητα τοπία. Η ταινία ‘UP’ θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 27 Αυγούστου από την Audio Visual.

Δείτε το trailer της ταινίας:



Harry Potter and the Half Blood Prince
Στην έκτη κινηματογραφική συνέχεια των ταινιών Χάρι Πότερ, «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ», ο Λόρδος Βόλντεμορτ εδραιώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στους κόσμους των Μαγκλ και των Μάγων, ενώ το Χόγκουαρντς δεν είναι πλέον ο ασφαλής παράδεισος του πρόσφατου παρελθόντος. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αχίλλειο πτέρνα της άμυνας του Βόλντεμορτ, ο Ντάμπλντορ ζητά τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου και συναδέλφου, του καθηγητή Οράτιου Σλάγκχορν. Μαγεία, δράση και... ορμόνες στην καινούργια ταινία της επιτυχημένης σειράς με πρωταγωνιστή τον πασίγνωστο μαθητευόμενο μάγο. Η σκηνοθεσία θα είναι του David Yates (Harry Potter and the Order of the Phoenix) ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένες χειμωνιάτικες σκηνές που γυρίστηκαν στο Bjorli της Νορβηγίας και όχι στην Μεγάλη Βρετανία. Potter fans και όχι μόνο συνασπιστείτε, η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 25 Αυγούστου από την Village Films.

Δείτε το trailer της ταινίας:



Inglorious Basterds
Tarantino is back! Με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή άφθονη στυλιζαρισμένη βία, ιδιαίτερο χιούμορ και ατελείωτες σκηνές διαλόγων. Η ταινία που έκανε την πρεμιέρα της στις Κάννες απέσπασε, όπως ήταν αναμενόμενο, εκ διαμέτρου αντίθετα σχόλια. Πολλοί την εξύμνησαν λέγοντας ότι είναι σαφώς καλύτερη ακόμα και από το Reservoir Dogs, ενώ άλλοι την "έθαψαν" υποστηρίζοντας ότι η έλλειψη δράσης και οι πολύωρες σκηνές διαλόγου κάνουν την ταινία κουραστική και άνιση. Δεν περιμέναμε διαφορετικές αντιδράσεις για μια Tarantino movie. Ο άνθρωπος προκαλεί με κάθε του ταινία αντιμαχόμενα σχόλια. Περιμένουμε με ανυπομονησία για να διαπιστώσουμε εν ιδίοις όμμασι περί τίνος πρόκειται, αλλά μέχρι τότε ας αρκεστούμε στο trailer με την θανατηφόρα ατάκα του... μουστακαλή Μπράντ Πιτ. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Αυγούστου από την Universal Pictures.



Transformers 2: Revenge of the Fallen
Λάτρεις των καλοκαιρινών μπλοκμπάστερ συσπειρωθείτε. Η ταινία που περιμένατε τόσο καιρό έφτασε και μυρίζει ειδικά εφέ που κόβουν την ανάσα, ατελείωτη δράση και βιρτουόζικη σκηνοθεσία δια χειρός Michael Bay (Ο Βράχος). Τα Autobots και οι Decepticons με πρωτεργάτες τους αρχηγούς τους Optimus Prime και Megatron θα συγκρουστούν για ακόμα μια φορά στη μεγάλη οθόνη και οι θεατές αναμένεται να συρρεύσουν κατά εκατοντάδες. Στην ποπ κορν υπερπαραγωγή θα πρωταγωνιστούν οι Megan Fox, Shia LaBeouf και ο Peter Cullen στη φωνή του αρχηγού των Autobots, Optimus Prime. Όσοι είδατε το  trailer της ταινίας στις αίθουσες θα έχετε καταλάβει το μέγεθος και την τελειότητα των οπτικών εφέ. Η λεπτομέρεια με την οποία έχουν αποδοθεί οι μηχανές είναι πραγματικά εκπληκτική. Πέρα από το εντυπωσιακό περιτύλιγμα όμως, θα δούμε κάτι ουσιώδες; Ε, μην περιμένετε και πολλά... απλά καταναλώστε άφοβα! Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 24 Ιουνίου 2009 από την Universal Pictures.

Δείτε το trailer:



Τhe Last House On The Left
To remake μιας ακόμα ταινίας του Γουές Κρέηβεν (Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες) δεν θα μας έκανε εντύπωση υπό κανονικές συνθήκες. Πιθανότατα δεν θα το αναφέραμε καν σε αυτήν την λίστα με τα must του καλοκαιριού. Έλα όμως που στο όνομα του σκηνοθέτη βρίσκουμε τον "δικό" μας Ντένη Ηλιάδη του Hardcore στην πρώτη του Χολυγουντιανή ταινία.. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για τον μοναδικό Έλληνα σκηνοθέτη που έφτασε τόσο κοντά στην κορυφή του αμερικάνικου box office. Τη νύχτα που φτάνουν στο απόμερο Κόλινγουντ, στο σπίτι δίπλα στη λίμνη, η Μαρί και η φίλη της, πέφτουν θύματα απαγωγής ενός δραπέτη φυλακής και της συμμορίας του. Τρομοκρατημένη και θεωρούμενη νεκρή, η μόνη της ελπίδα να επιβιώσει, είναι να καταφέρει να γυρίσει στους γονείς της, Τζον και Έμα. Δυστυχώς, αυτοί που την απήγαγαν, χωρίς να το ξέρουν, βρίσκουν καταφύγιο στο μοναδικό μέρος που θα μπορούσε να είναι ασφαλής. Τα ωραία τώρα αρχίζουν μιας και οι γονείς της κοπέλας θα πάρουν την εκδίκησή τους με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Οι κριτικές για την ταινία είναι πολύ καλές και αρκετοί μιλάνε για μια εκ νέου ανάγνωση του κλασσικού θρίλερ που ξεφεύγει από τα τετριμμένα των χολυγουντιανών remakes. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 28 Μαΐου από την Village Films.

Δείτε το trailer:



Bruno
Μετά το σουρεάλ Μπόρατ, ο απίστευτος Σάσα Μπάρον Κοέν επανέρχεται στο προσκήνιο αυτήν την φορά στον ρόλο του Μπρούνο, ενός γκέι Αυστραλού στυλίστα! Ο Bruno αποφασίζει να πάει στην Αμερική για να μάθουν όλοι το ταλέντο του. Προκειμένου να δείξει πόσο σημαντικός είναι, παίρνει συνέντευξη από πρώην αξιωματούχο της Hamas αλλά και ανεβαίνει στην πασαρέλα του MilanFashionWeek. Στο ίδιο στυλ με την προηγούμενη ταινία του (φευτο-ντοκιμανταίρ), ο Κοέν κάνει αυτό που ξέρει καλά: υποδύεται έναν ακόμα politically incorrect τύπο και φέρνει τα πάνω κάτω αυτήν την φορά στον χώρο της μόδας. Το τρέηλερ βγάζει γέλιο και το ποστερ είναι ξεκαρδιστικό. Η ταινία θα έχει κανονικό τίτλο “Bruno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner” και θα κάνει πρεμιέρα στο εξωτερικό στις 10 Ιουλίου. Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Απολαύστε ένα απόσμασμα από την τηλεοπτική σειρά:



Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Οι δημιουργοί των αγαπημένων ταινιών κινουμένων σχεδίων “Η Εποχή των Παγετώνων” και “Η Εποχή των Παγετώνων: Η Απόψυξη” επιστρέφουν με το πολυαναμενόμενο νέο σίκουελ της σειράς. Οι αγαπημένοι μας ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με δεινοσαύρους και τα αποτελέσματα θα είναι ξεκαρδιστικά. Η πραγματική έκπληξη όμως, είναι πως αυτή τη φορά θα απολαύσουμε το γνωστό τρίο... τρισδιάστατο αφού η ταινία θα προβληθεί με τεχνολογία 3D. Ετοιμαστείτε λοιπόν να απολαύσετε ξανά μανά τον απολαυστικό Σκράτς στην προσπάθειά του να φυλάξει αυτό το τρισκατάρατο βελανίδι, αλλά και να "ρίξει" την αγαπημένη του Σκράτε. Ναι, ερωτεύεται! Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους αρχές Ιουλίου από την Odeon.

Δείτε το trailer:



Drag me to Hell
Εναλλακτικός τίτλος: Play it again, Sam. Κοινώς, ο Σαμ Ράιμι, σκηνοθέτης του Spiderman, αποφάσισε να επιστρέψει στο είδος που τον έκανε γνωστό (Evil Dead): Το καθαρόαιμο θρίλλερ τρόμου και απ, ότι φαίνεται δεν έχει χάσει ούτε λίγο από την τέχνη του. Στην καινούργια του ταινία, το σενάριο της οποίας συνυπογράφει με τον αδερφό του,  η ηρωίδα (Λόχμαν), υπάλληλος σε γραφείο δανεισμού, καλείται να κάνει έξωση σε μια παράξενη ηλικιωμένη γυναίκα (Λόρνα Ρέιβερ), η ζωή της μετατρέπεται σε κόλαση, καθώς γίνεται παραλήπτης μιας παλιάς μεταφυσικής κατάρας. Κι ενώ η ίδια αγωνίζεται να σώσει την ψυχή της, οι δυνάμεις του κακού συνωμοτούν εναντίον της φέρνοντας την μέχρι τώρα ήσυχη ζωή της κυριολεκτικά στα άκρα. Ετοιμαστείτε για μπόλικο αίμα, σκοτεινή ατμόσφαιρα και μπόλικα "πετάγματα" από την καρέκλα. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα αρχές Ιουνίου.

Δείτε το τρέιλερ:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v