4o Athens Animfest: H 7η τέχνη... κινείται

Από 2 έως 5 Απριλίου η Αθήνα υποδέχεται το 4ο Φεστιβάλ Animation και στρέφει το βλέμμα της στους κινηματογράφους Τριανόν Filmcenter και Ίλιον όπου ξένες και ελληνικές, μικρές και μεγάλες ταινίες κινουμένων σχεδίων θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν.
4o Athens Animfest: H 7η τέχνη... κινείται
Τέταρτη συνεχή χρονιά για το επιτυχημένο Φεστιβάλ Animation της Αθήνας, υπό την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κινουμένων Σχεδίων, και το βλέμμα όλων στρέφεται στις αίθουσες Τριανόν Filmcenter και Ίλιον. Εκεί από 2 έως 5 Απριλίου 2009 θα φιλοξενηθούν αμέτρητες ταινίες animation μικρού και μεγάλου μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάποιες εκ των οποίων θα διαγωνιστούν, άλλες θα παρουσιαστούν, ενώ θα υπάρξει και ένα αφιέρωμα στην σπουδαία βρετανίδα animator Joanna Quinn.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του 4ου Animfest περιλαμβάνει:
- Αφιέρωμα στην Joanna Quinn
- Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα
- Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα
- Διαγωνιστικό Κινούμενων Σχεδίων Μεγάλου μήκους
- Γαλλικά κινούμενα σχέδια (με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας)
- Horror, Dark and Other Sorrowful Animation
- Εθνικές Κινηματογραφίες

Παράλληλα, στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί η βιβλιοπαρουσίαση του δημοφιλούς LOGICOMIX, καθώς και παρουσίαση/ομιλία από τον Αντώνη Κοτζιά, VFX supervisor της εταιρίας YAFKA 3D/Post Production, ο οποίος θα μιλήσει με τους νέους επαγγελματίες και τους σπουδαστές σχολών animation για τις δυνατότητες επαγγελματικής απασχόλησης και καλλιτεχνικής εξέλιξης στην Ελλάδα σήμερα.

Δείτε στα Σχετικά Links περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Animation Center καθώς και το συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Αίθουσες προβολών, ημέρες και ώρες:

* ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter: Κοδριγκτώνος 21 (& Πατησίων 101). Τηλ.: 210 82 15 469, 210 82 22 702
Ώρες: 17:30-02:00
* Κινηματογράφος ΙΛΙΟΝ: Τροίας 34 (& Πατησίων 113). Tηλ.: 210 88 10 602
Ώρες: 12:00-17:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v