48 Hour Film Project: Όλη η Αθήνα ένα κινηματογραφικό πλατώ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται  στην Αθήνα το 48 Hour Film Project. Ένα φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να δείξουν το ταλέντο τους σε ένα παγκόσμιο κοινό, διεκδικώντας μέχρι και τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ των Καννών.
48 Hour Film Project: Όλη η Αθήνα ένα κινηματογραφικό πλατώ
Το κορυφαίο διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου 48 Hour Film Project που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία σε πάνω από 70 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, το Λας Βέγκας, το Σαν Φρανσίσκο, το Σύδνεϋ, το Άμστερνταμ, το Εδιμβούργο, η Σιγκαπούρη κα. εισβάλλει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη μας..Από 12-14 Ιουνίου 2009 κινηματογραφιστές και δημιουργοί από όλη την Ελλάδα, καλούνται να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους 4-7 λεπτών, έχοντας στη διάθεσή τους μόνο 48 ώρες.
 
Η ταινία Bloody Soap της ομάδας 0-100 που απέσπασε το βραβείο: Best Film 48 HFP ATHENS 2008 εκπροσωπεί την χώρα μας αντιμέτωπη με τις υπόλοιπες νικήτριες ταινίες των 70 πόλεων και ταξιδεύει στο διεθνές φεστιβάλ ‘Filmapalooza’ διεκδικώντας το GLOBAL BEST FILM 48HFP 2008 στις 13-14 Μαρτίου 2009 στο Miami International Film festival των Η.Π.Α.

Οι καλύτερες ταινίες στην συνέχεια θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το 48HFP ATHENS σε συνεργασία με την AUDIOVISUAL διανέμει τις 3 βραβευμένες καλύτερες ταινίες Πανελλαδικά πριν από ταινίες μεγάλου μήκους γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών, καθώς και την ταινία που απέσπασε το βραβείο κοινού.
 
Ήδη η κωμική ταινία επιστημονικής φαντασίας “SPAPER” της ομάδας Filmart, που στο περσινό φεστιβάλ κέρδισε τα βραβεία 3rd Best Film, Best Set design,και Best special effects προβάλλεται σε 90 αίθουσες πανελλαδικά πριν από την ταινία μεγάλου μήκους ‘Όλα θα πάνε καλά’ του Γιάννη Ξανθόπουλου όπου πρωταγωνιστούν ο Άκης Σακελλαρίου, ο Δημήτρης Πιατάς, κ.α.

Τα screenings όλων των ταινιών θα πραγματοποιηθούν 22-23 Ιουνίου 2009 από τα STER cinemas. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου με την παρουσίαση των 48 HFP Awards Ceremony Athens 2009 στο Θέατρο Παλλάς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v