ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ισοβίτες: Η νέα (επίκαιρη) ταινία του Θόδωρου Μαραγκού

"Το χιούμορ είναι ό,τι πιο υγιές και επαναστατικό στην άθλια χώρα που ζούμε", λέει ο Θόδωρος Μαραγκός και αυτό θέλει να περάσει μέσα από την άκρως επίκαιρη ταινία του "Ισοβίτες" που από τις 5 Μαρτίου βγαίνει στους κινηματογράφους.

Ισοβίτες: Η νέα (επίκαιρη) ταινία του Θόδωρου Μαραγκού

Υπάρχει κι ένας στην κοινωνία που ζούμε, ο οποίος, έχει αγανακτήσει για το χάλι της και δεν αντέχει άλλο. Αποφασίζει να κλειστεί στις φυλακές ως εθελοντής ισοβίτης για να αποδείξει ότι είναι καλλίτερα εκεί μέσα παρά έξω. Υπάρχει όμως κι ένας άλλος, ο οποίος δεν μπορεί να μείνει ούτε ένα δευτερόλεπτο φυλακισμένος κι επιχειρεί να δραπετεύσει. Αλλά για να μπορέσει να βγει έξω, πρέπει πρώτα να αποδείξει γιατί αξίζει η ελευθερία του.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Το χιούμορ χωρίζει την Ελλάδα στα δύο. Σε αυτούς που έχουν χιούμορ και σε αυτούς που δεν έχουν. Η εξουσία, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί, η εκκλησία, οι παπάδες, οι παντός είδους δογματικοί, η αστυνομία, τα ματ, δεν έχουν ίχνος χιούμορ. Αγέλαστοι, με βλοσυρό ύφος, αντιμετωπίζουν με βία και καταστολή την εξεγερμένη νεολαία που αγωνίζεται για τα οράματά της, για τον πολιτισμό, για μια καλλίτερη ζωή. Τα νέα παιδιά, η άλλη πλευρά, διαδηλώνουν με τραγούδια, γελάνε, φωνάζουν εμπνευσμένα χιουμοριστικά συνθήματα, σατιρίζουν τους αγέλαστους και δίνουν τριαντάφυλλα στους αστυνομικούς που κοιτάζουν αυτά τα παιδιά, με φονικό μίσος, πριν τα ψεκάσουν με χημικά και τα χτυπήσουν αδίστακτα.

Για μένα το χιούμορ είναι ό,τι πιο υγιές και επαναστατικό υπάρχει σήμερα, σε αυτήν την άθλια χώρα που ζούμε. Γελοιοποιεί την εξουσία, γι’ αυτό και είναι υπό διωγμόν.
Όλες μου τις ταινίες τις διαπερνάει το χιούμορ. Σ’ αυτήν την ταινία μου, τους Ισοβίτες, το χιούμορ δεν αποτελεί μόνο στοιχείο διασκέδασης, αλλά είναι η ουσία και το νόημα του έργου. Στην ταινία αυτή καταπιάνομαι με την ελευθερία του ανθρώπου και την προσωπική ευθύνη του καθενός μας, απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Το χιούμορ εδώ είναι άρρηκτα δεμένο με το περιεχόμενο της ελευθερίας που αναζητούν οι ήρωές μου.

Συντελεστές:
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός, Φωτογραφία: Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Ήχος: Σπύρος Αραβοσιτάς, Μοντάζ: Claudia Sprenger, Μουσική- τραγούδια: Στάθης Μαραγκός, Σκηνικά: Θωμάς Γιαλέλης, Κοστούμια: Αγγελική Μαραγκού, Λουκία Χουλιάρα, Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Τάκης Σπυριδάκης, Κατερίνα Δασκαλάκη, Στέφανος Ρίσκας, Ευαγγελία Μουμούρη, Κωνσταντίνα Γκόρου, Νίκος Παπουτσάκης, Κώστας Καφάσης, Μενέλαος Ντάφλος, Κυριακή Μαθέ, Κώστας Ανταλόπουλος, Ανδρέας Μαρνέζος, Θοδωρής Προκοπίου, Γιώτα Γιάννα, Κρίτων Ζαχαριάδης, Ράνια Μπριλάκη, Δημήτρης Χαβρές, Τόνια Μυλωνά, Γιάννης Οικονομίδης, Εκτέλεση παραγωγής: Φάσμα ΕΠΕ, Παραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ Α.Ε., Φάσμα ΕΠΕ, Φιλόδημος.

Από 5 Μαρτίου στους κινηματογράφους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v