”Σινεμά στο πιάτο”: Σας... άνοιξε η όρεξη;

Μοναδικές βραδιές κινηματογραφικής μαγείας και γευστικής απόλαυσης περιμένουν όσους βρεθούν τα επόμενα βράδια Δευτέρας στο Cine Frame Δεξαμενή. Tαινίες από όλο τον κόσμο εμπνέουν τους σεφ του bar restaurant Frame για τη δημιουργία gourmet cine menu, τα οποία σερβίρονται μετά τις προβολές.
”Σινεμά στο πιάτο”: Σας... άνοιξε η όρεξη;

Το Ξενοδοχείο St. George Lycabettus δημιουργεί φέτος το καλοκαίρι ένα πρωτοποριακό concept, σε συνεργασία με το θερινό κινηματογράφο Cine Frame Δεξαμενή, με τίτλο ”Σινεμά στο Πιάτο: Monday Movie Dinners” και θέμα ”Γεύσεις από τον Κινηματογράφο”.

Από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και κάθε Δευτέρα για 9 εβδομάδες μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2007, στον κινηματογράφο Frame Δεξαμενή θα πρoβάλλονται 9 ταινίες από όλον τον κόσμο, τις οποίες θα προλογίζουν γνωστοί κινηματογραφικοί συντάκτες, γευσιγνώστες, κριτικοί γεύσης, καθώς και ηθοποιοί.

Μετά την προβολή, οι θεατές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν την ατμόσφαιρα της κάθε ταινίας και να γευθούν τις συνταγές - ειδικά cine menus που έχουν επιλέξει οι γευσιγνώστες και τις υλοποιούν οι chef Έκτορας Bottrini & Βασίλης Μήλιος στο bar-restaurant Frame.

Ένα τεράστιο κοινό τραπέζι, αγαπημένοι guest stars (ηθοποιοί, σκηνοθέτες και άλλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου), guest djs, μουσικές από soundtracks ταινιών και ένα θεματικό ντεκόρ θα περιμένουν τους θεατές, τους καλεσμένους, αλλά και όσους άλλους επιθυμούν, για μια διαφορετική βραδιά καλοκαιριού στην πόλη.

Το αφιέρωμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το πρωτότυπο αφιέρωμα ”Σινεμά στο Πιάτο: Monday Movie Dinners” στοχεύει στην ευρηματική σύνδεση της κινηματογραφικής εμπειρίας με την γευστική απόλαυση, μιας καλής σινεφίλ ταινίας με ένα gourmet πιάτο, προσφέροντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να δει μια αγαπημένη ταινία στη μεγάλη οθόνη και να γευτεί το μενού ενός καταξιωμένου σεφ με υψηλή ποιότητα και σε τιμή γνωριμίας (prêt-a-Bottrini).

Απευθύνεται στους Αθηναίους που αποζητούν μια διαφορετική βραδιά με άποψη και στυλ μέσα στην πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες, σε ένα από τα πλέον δημοφιλή θερινά σινεμά του κέντρου, που συνορεύει με το υπαίθριο και ανανεωμένο bar-restaurant Frame. Οι θεατές-θαμώνες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν στο τραπέζι με τους guest stars - εκπροσώπους του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου που θα προλογίζουν τις ταινίες.

Η επιλογή των ταινιών από όλο τον κόσμο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών ειδών, καλλιτεχνικής αισθητικής, εθνικής κουλτούρας και τοπικών εθίμων, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού για παλαιότερες αγαπημένες ή και λιγότερο γνωστές δημιουργίες, παρουσιάζοντας πιο πρόσφατες και, τέλος, δίνοντας την αφορμή της γευστικής μεταφοράς από τη μεγάλη οθόνη στο πιάτο σας!

Ένα ταξίδι - Πρό(σ)κληση στις αισθήσεις

Η ποπ Μαρία Αντουανέτα ντύνεται στα ροζ και γεύεται τις συνταγές της Bella Martha / Μαρτίνα Γκέντεκ (πρωταγωνίστρια του βραβευμένου φέτος με Όσκαρ φέτος ”Οι ζωές των άλλων” που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς), ζει ultra chic 60’s βραδιές στο Μανχάταν (Κάτω ο έρωτας και ζήτω η σοκολάτα!), όταν το βιετναμέζικο άρωμα της πράσινης παπάγια μετατρέπεται σε ερωτική επιθυμία, καθώς μια σούπα πάπιας οδηγεί τους Γουάλας & Γκρόμιτ στον τεράστιο λαχανόκηπο με χίλιες και μία συνταγές ενός ερωτευμένου μάγειρα στη Γεωργία, καταλήγοντας στο κυνήγι της πάπιας στο σπίτι δύο πιτσιρικάδων στο Μεξικό.

Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ προβολή της ταινίας & δωρεάν ποτό Jameson @ Frame + 20 ευρώ movie dinner & δωρεάν ποτό Jameson @ Frame/ με κρατήσεις στο εστιατόριο

Τηλέφωνα κρατήσεων στο Bar-Restaurant Frame: 210 7214368, 6946572900

* Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και γεύσεων στη δεξιά στήλη, ”Συνοδευτικό Υλικό”.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v