Διεθνές Φεστιβάλ Αναπηρίας: Η 7η τέχνη μας ενώνει

Με το μότο ”Η διαφορετικότητα μας ενώνει όλους” ξεκινά στις 16/06 το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αναπηρία. Στο νέο Μουσείο Μπενάκη θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν 40 ταινίες από όλο τον κόσμο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος.
Διεθνές Φεστιβάλ Αναπηρίας: Η 7η τέχνη μας ενώνει

Ένα νέο φεστιβάλ ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά της καλοκαιρινής Αθήνας, εμπλουτίζοντας τα κινηματογραφικά δρώμενα της πόλης με ένα σημαντικό ετήσιο ραντεβού, που αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία: Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αναπηρία ΕΜΟΤΙΟΝ PICTURES, προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει νέους δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης με κοινό παρονομαστή τη διαφορετικότητα.

Το φεστιβάλ EMOTION PICTURES είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου και θα πραγματοποιηθεί 16-18 Ιουνίου στο Νέο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου ”Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ” που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στις 18 και 19 Ιουνίου στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ.

Πρόγραμμα

Από τις 350 συμμετοχές από 45 χώρες από όλο τον κόσμο, θα προβληθούν 40 ταινίες, εκ των οποίων οι 32 στο Διαγωνιστικό Τμήμα και οι 8 στο Πληροφοριακό. Στο Διαγωνιστικό Τμήμα θα δοθούν πέντε βραβεία των 20.000 Ευρώ, τα οποία θα απονείμει Επιτροπή, που αποτελείται από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος Ζαν Μαρί Ντρό, ο πρώην διευθυντής του London Disability Film Festival Τσαγλάρ Κιμγιοντζού, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας και η πρόεδρος της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας Ελένη Μουσταΐρα. Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ είναι η σκηνοθέτις Μαρία Χατζημιχάλη –Παπαλιού.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 16 Ιουνίου με το ντοκιμαντέρ ”Τα μάτια μου” (My Eyes) του Έρλεντ Ι. Μο από τη Δανία. Η συγκεκριμένη ταινία και όλα τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του Διαγωνιστικού Τμήματος, θα έχουν ακουστική περιγραφή στα ελληνικά για τα άτομα με μειωμένη όραση ή τύφλωση.

Την τελετή έναρξης και λήξης θα παρουσιάσει ο Λάκης Λαζόπουλος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ώρες προβολών: 11:00 π.μ – 02:00 μ.μ. & 07:00μ.μ.-12:00 μ.μ.

Νέο Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου. Τηλ. 210 345 3111

* Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στο Συνοδευτικό Υλικό

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v