”Μια Ενοχλητική Αλήθεια” αποκαλύπτει ο Αλ Γκορ

”Η ανθρωπότητα κάθεται πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα. Σε περίπτωση που οι προβλέψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιστημόνων είναι σωστές, έχουμε μόνο μια δεκαετία χρόνο ώστε να αποτρέψουμε την καταστροφική πορεία του πλανήτη μας…αυτό που μας περιμένει στην άλλη πλευρά του δρόμου είναι μια απίστευτη σειρά επικών καταστροφών πέρα από κάθε ανθρώπινη εμπειρία…”
Aκόμη μια κοινότυπη καταστροφολογία; Ίσως ναι, ίσως όμως και όχι… Το θέμα αυτό έχει ξεπεράσει, ωστόσο, τα όρια της λήψης πολιτικών μέτρων και αποτελεί πλέον ουσιαστικό ηθικό και κοινωνικό ζήτημα. Οικολογικές και κοινωνικές οργανώσεις, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες παγκοσμίως συσπειρώνονται σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και διαλόγου με τους πολίτες.
Η προσπάθεια αυτή, μεταξύ των άλλων, αποσκοπεί και στην κατανόηση ότι οι κλιματικές αλλαγές προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, και ότι πιθανόν μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά βήματα στην επιβίωση του πλανήτη μας.
Πόσα όμως γνωρίζετε πραγματικά για τη συμβολή που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς σε αυτό τον αγώνα;
Η ECOWEEK 2007 συνεχίζει τις εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τα προβλήματα του περιβάλλοντος. Έτσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Οικολογίας - ECOWEEK 2007, που φέτος είναι αφιερωμένη στην Υπερθέρμανση του Πλανήτη και τις Κλιματικές Αλλαγές, σε συνεργασία με το British Council, πραγματοποιεί δωρεάν προβολές του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ ”Μια Ενοχλητική Αλήθεια” (An Inconvenient Truth), με τον Al Gore, σε σκηνοθεσία Davis Guggenheim.
Η πρώτη σειρά προβολών στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του κοινού και των σχολείων της Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις της ECOWEEK 2007, ωστόσο συνεχίζονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Αίγινα, όπου και θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, δωρεάν προβολές της ταινίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν έχουν ως εξής:
Τετάρτη 9 Μαΐου 2007, 20:00
Σινέ Ιντεάλ, Αγ. Νικολάου 4, Πάτρα - Σε συνδιοργάνωση ECOWEEK 2007 και ”Ημέρες Περιβάλλοντος”. Οι ”Ημέρες Περιβάλλοντος” είναι ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές, επιστημονικές και πολιτιστικές δραστηριότητες γύρω από το περιβάλλον.
Κυριακή 20 Μαΐου 2007, 11:00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού ”Μ. Μερκούρη” - Σε συνδιοργάνωση ECOWEEK 2007 και Δήμος Κορυδαλλού. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια εκδηλώσεων για το περιβάλλον που διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού.
Τετάρτη 30 Μαΐου 2007, 19:00
ΚΗΦΙΣΙΑ Cinemax 3 Class, Δροσίνη 16 (απέναντι από το Βάρσο) Κηφισιά (210-6231601, 6231933) - Σε συνδιοργάνωση ECOWEEK 2007 και Δήμος Κηφισιάς. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της εβδομάδας εκδηλώσεων για το περιβάλλον που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007, 21:00
Σινέ Τιτίνα, Πλατεία Μαρκέλλου, Αίγινα – Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ECOWEEK 2007 στην Αίγινα, που περιλαμβάνουν επίσης ομιλία του μηχανικού οικολογικής δόμησης και Δρ. Χωροταξίας Κώστα Τσίπηρα το Σάββατο 9 Ιουνίου, 20:00, στο Λαογραφικό Μουσείο. Ο Κώστας Τσίπηρας, συγγραφέας του βιβλίου ”Οικολογική Αρχιτεκτονική” (Κέδρος) θα ξεναγήσει σε οικολογικές και βιοκλιματικές κατοικίες στην Αίγινα την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι.