You, me and Dupree: Hollywood καλεί... κωμωδία

Κλασσική κωμωδία καταστάσεων με συγκρούσεις χαρακτήρων, η νέα ταινία των αδελφών Ρούσο εκμεταλλεύεται τη χαρισματική περσόνα του Όουεν Ουίλσον ως αξιαγάπητο ρεμάλι, αλλά και τις ερμηνείες των Ματ Ντίλον και Κέιτ Χάντσον, για να ανατρέψει στερεότυπα και να βγάλει γέλιο καταρρίπτοντας το μύθο που θέλει τις αμερικανικές κωμωδίες αποτυχημένες.
You, me and Dupree: Hollywood καλεί... κωμωδία

Οι αδερφοί Ρούσο έγιναν γνωστοί με το ”Welcome to Collinwood”, μια διασκευή στην κλασική ιταλική κωμωδία ”Ο κλέψας του κλέψαντος”. Είναι επίσης υπεύθυνοι για την περαιτέρω εκμετάλλευση της περσόνας του Όουεν Γουίλσον ως αξιαγάπητο ρεμάλι στη φετινή τους κωμωδία, ”You, me and Dupree”.

Ο Καρλ και η Μόλι μόλις παντρεύτηκαν σε μια ονειρεμένη τελετή. Ο κουμπάρος του Καρλ, Ράντι Ντουπρί μόλις έχασε το σπίτι και τη δουλειά του. Ο Καρλ έχει αποφασίσει να ”τακτοποιηθεί” και να πείσει τον πεθερό και αφεντικό του ότι είναι άξιος σύζυγος για την κόρη του. Ο Ράντι δεν έχει ιδέα τι θα κάνει στη ζωή του. Θα μετακομίσει μαζί τους και θα εγκατασταθεί για τα καλά, με τα αναμενόμενα αποτελέσματα...

Η ιδέα είναι σίγουρα υλικό για μια πολύ καλή κωμωδία με ευτράπελα, συγκρούσεις χαρακτήρων και ανατροπές των στερεοτύπων περί φιλίας, γάμου, καριέρας, σχεδίων κλπ. Τα αδέρφια Ρούσο προσπαθούν να τα συνδυάσουν όλα αυτά και εν μέρει το καταφέρνουν. Δεν αποφεύγουν να γίνουν προβλέψιμοι στην πορεία αλλά η ταινία έχει ένα ρυθμό που αλλάζει συχνά κι έτσι δεν προκαλεί χασμουρητά.

Το ατού της ταινίας (που μπορεί για άλλους να είναι και το αρνητικό της) είναι η παρουσία του Όουεν Γουίλσον στον γνωστό ρόλο του τύπου που αποκαλούμε ”χύμα” ο οποίος καταφέρνει χωρίς καμία οργάνωση στη ζωή του να τα βγάζει πέρα μια χαρά και να κερδίζει και τη συμπάθεια.

Ο Γουίλσον ”έχει” το συγκεκριμένο ρόλο και όπως ο φιλαράκος του Βινς Βον με την δική του αντίστοιχη τυποποίηση, νομίζεις ότι παίζει τον εαυτό του. Ο Ματ Ντίλον και η Κέιτ Χάντσον είναι άψογοι συνοδοιπόροι ενώ ο Μάικλ Ντάγκλας είναι απλά διακοσμητικός.

Είναι τυπική ταινία του είδους, αλλά βγάζει γέλιο και δεν κουράζει.

Οι υπόλοιπες

Βγαίνει στις αίθουσες η τρίτη φετινή επανέκδοση των καλύτερων στιγμών του Κένζι Μιζογκούτσι, ”Επιστάτης Σάνσο”.

Θα δούμε επίσης (ή και όχι), το μουσικό αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν (αλλά σε καμία περίπτωση ντοκιμαντέρ), ”Leonard Cohen, I`m your Man”, τη σουπερηρωική παρωδία ”My Super Ex-Girlfriend”, το εφηβικό θρίλερ ”Stay Alive” και το απαράδεκτο Γαλλικό μπλέξιμο οικογενειακού δράματος, κατασκοπείας και πολιτικής, ”A Few Days in September”.

Για τα παιδιά η ταινία 3D κινουμένων σχεδίων ”Cars”.

Λουκάς Τσουκνίδας

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v