Δωρεάν θερινό σινεμά φέρνει ξανά στην Αθήνα το Athens Open Air

Με την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας Η Χαμένη Κόρη της Μάγκι Τζίλενχαλ, παρουσία της σκηνοθέτη, ανοίγει η αυλαία του 12ου Athens Open Air Film Festival.
Δωρεάν θερινό σινεμά φέρνει ξανά στην Αθήνα το Athens Open Air
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας κηρύσσει πανηγυρικά την επίσημη έναρξη του 12ου Athens Open Air Film Festival με την πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας Η Χαμένη Κόρη (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ, παρουσία της σκηνοθέτη, του καταξιωμένου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πολλών εκλεκτών Ελλήνων συντελεστών.

Η ταινία, που ήταν υποψήφια για 3 Όσκαρ (Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου) και τιμημένη με Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας, θα προβληθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 21.15 στο Θέατρο του Αττικού Άλσους. Η επίσημη κυκλοφορία της στους ελληνικούς κινηματογράφους αναμένεται στις 30 Ιουνίου.

Η «Χαμένη Κόρη», βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ιταλίδας Έλενα Φεράντε, αποτελεί αξιοθαύμαστο σκηνοθετικό ντεμπούτο για την Αμερικανίδα ηθοποιό. Γυρισμένη στις Σπέτσες, η ταινία διαθέτει all star cast (Ολίβια Κόλμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Εντ Χάρις και Ντακότα Τζόνσον μέχρι τους ανερχόμενους Τζέσι Μπάκλεϊ και Πολ Μέσκαλ) και έχει ήδη καταξιωθεί διεθνώς από κοινό και κριτικούς.

Από ελληνικής πλευράς, στην ταινία εμφανίζονται οι Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Σάμαα και Σπύρος Μαραγκουδάκης.



Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Η Leda (Ολίβια Κόλμαν) απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται σταδιακά με μια νεαρή μητέρα (Ντακότα Τζόνσον) και την κόρη της, τις οποίες πετυχαίνει καθημερινά στην ίδια παραλία. Καθώς μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση, η Leda καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα αγάπης, σύγχυσης και έντασης της δικής της πρώιμης μητρότητας. Μια μυστηριώδης παρόρμηση την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε ως νέα μητέρα και, κυρίως, τις συνέπειες αυτών των επιλογών.

Σενάριο και Σκηνοθεσία: Μάγκι Τζίλενχαλ
Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ντακότα Τζόνσον, Εντ Χάρις, Πολ Μέσκαλ, Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αλμπα Ρορβάρχερ, Αθηνά Μάρτιν
Διάρκεια: 121’

Τρίτη 14 Ιουνίου
Θέατρο Αττικού Αλσους «Κατίνα Παξινού»
Προσέλευση: 20:15 | Έναρξη: 21:15
Είσοδος ελεύθερη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v