Καταραμένες ταινίες τρόμου που πρέπει να δεις

Ανεξήγητοι θάνατοι πρωταγωνιστών, περίεργοι ήχοι, ατυχήματα και αλλόκοτες φήμες συνοδεύουν αυτές τις ούτως η άλλως τρομακτικές ταινίες.
Καταραμένες ταινίες τρόμου που πρέπει να δεις
Κόλπα μάρκετινγκ; Δε νομίζουμε. Εδώ μιλάμε για κανονικότατους θανάτους και άλλα περίεργα περιστατικά που συνέβησαν μετά την πρεμιέρα, αλλά και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων σε κάποιες δημοφιλείς ταινίες τρόμου.

Αντέχετε να τις ξαναδείτε; Εμείς όχι.

Το μωρό της Ρόζμαρι (1968)

Ο παραγωγός William Castle θεωρούσε ότι η ταινία του Roman Polanski το 1968 ήταν καταραμένη. Μετά την πρεμιέρα της, ο ίδιος νοσηλεύτηκε με πέτρες στα νεφρά και, έφτασε πολύ κοντά στο να πεθάνει. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως στο νοσοκομείο είχε παραισθήσεις και είδε την πρωταγωνίστρια της ταινίας να τον πλησιάζει με ένα μαχαίρι. Τον επόμενο χρόνο, η σύζυγος του Polanski Sharon Tate, δολοφονήθηκε ενώ ήταν έγκυος από τη συμμορία του Manson.

Ο Εξορκιστής (1973)

Η πρωταγωνίστρια Ellen Burstyn παρουσίασε λεπτομερώς ένα τρομακτικό περιστατικό στο οποίο μια πυρκαγιά έκαψε το μεγαλύτερο κομμάτι του σετ. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι η φωτιά κατέστρεψε τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού της οικογένειας MacNeil, άφησε την κρεβατοκάμαρα της Regan (Linda Blair) ανεξήγητα ανέγγιχτη.

Η Προφητεία (1976)

Η ταινία στιγματίστηκε από πολλά τρομερά περιστατικά: Ο ηθοποιός Gregory Peck και ο σεναριογράφος David Seltzer ταξίδεψαν με αεροπλάνα που επλήγησαν από κεραυνούς, ο stuntman του Peck κατά τη διάρκεια της διάσημης σκηνής με τον σκύλο, δέχτηκε κανονικότατη επίθεση από ροτβάιλερ τα δόντια των οποίων διαπέρασαν το προστατευτικό, ο ζωοφύλακας που εξημέρωσε τους μπαμπουίνους του σετ τραυματίστηκε θανάσιμα από ένα λιοντάρι, ενώ μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, ο σκηνοθέτης ειδικών εφέ John Richardson και η βοηθός του, Liz Moore είχαν αυτοκινητιστικό δυστύχημα και πέθαναν και οι δύο;. Η Moore μάλιστα αποκεφαλίστηκε σε ένα περιστατικό που θυμίζει μια από τις πιο σοκαριστικές σκηνές της ταινίας.

Poltergeist (1982)

Μια σειρά από τραγικά και παράξενα γεγονότα χάρισαν στην ταινία του Spielberg τη φήμη της καταραμένης. Η ηθοποιός Dominique Dunne, 22 ετών, στραγγαλίστηκε από τον φίλο της στο δρόμο του σπιτιού της στο Δυτικό Χόλιγουν, ο Lou Perryman ποιος είναι αυτός; σκοτώθηκε με τσεκούρι από έναν πρώην κατάδικο στο σπίτι του στο Ώστιν του Τέξας, ενώ το ξανθό κοριτσάκι που πρωταγωνιστούσε, η Heather O'Rourke πέθανε σε ηλικία 12 ετών, κατά τη διάρκεια επέμβασης.

Twilight Zone: The Movie (1983)

Η επιμονή του σκηνοθέτη John Landis να γυρίσει μια σκηνή παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έμελλε να είναι εγκληματική. Το ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για τη σκηνή παρασύρθηκε από τον άνεμο και προσέκρουσε ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκονταν ο ηθοποιός Vic Morrow με τα πιτσιρίκια Myca Dinh Le, επτά ετών και Renee Shin-Yi Chen, έξι ετών. Και οι τρεις πέθαναν ακαριαία. Ο σκηνοθέτης απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας.

Insidious (2010)

Ο χώρος του νοσοκομείου όπου γυρίστηκαν κάποιες από τις σκηνές της ανατριχιαστικής ταινίας μάλλον δεν ήταν τόσο αθώος. Πολλά μέλη του καστ διαμαρτύρονταν για ζαλάδες κάθε φορά που έμπαιναν στο σετ, ενώ υπήρξαν ισχυρισμοί για έναν περίεργο ήχο από μπάζερ που ακουγόταν από τους πάνω ορόφους, χωρίς να υπήρχε κάποιος εκεί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v