Οικογενειακές ταινίες για τις γιορτές που δεν είναι animation

Αν βαρεθήκατε τις ταινίες animation, αυτές οι κλασικές ταινίες για όλη την οικογένεια θα σας κάνουν να διασκεδάσετε αυτές τις γιορτές.
Οικογενειακές ταινίες για τις γιορτές που δεν είναι animation
Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων είναι από τις πιο αγαπημένες των παιδιών, πολλές φορές όμως δεν είναι και η καλύτερη των γονιών. Και επειδή μέρες γιορτών είναι και πρέπει να περνάμε όλοι καλά, έχουμε μερικές κλασικές προτάσεις για ταινίες που πρέπει να δείτε με τα παιδιά (και ευκαιρία να ξαναδείτε εσείς), για να δουν κάτι… διαφορετικό.

Goonies

Μία από τις πιο θρυλικές περιπέτειες των 80s, όπου μια παρέα παιδιών ανακαλύπτουν έναν χάρτη θησαυρού και μπλέκονται στο πιο τρελό ταξίδι. Χιούμορ, κίνδυνος, φιλία και μπόλικη δράση περιμένουν εσάς και τα παιδιά σας, σε μια ταινία που θα τους εξάψει την φαντασία και θα τα κάνει να θέλουν να βρουν τις δικές τους περιπέτειες.

Jurassic Park

Καμία σχέση με τις νέες ταινίες, που είναι μόνο θέαμα και μηδέν ουσία, το κλασικό Jurassic Park είναι πραγματικά μία ταινία που όχι απλά στιγμάτισε, αλλά σχημάτισε μια γενιά. Τα εφέ της ταινίας στέκουν μέχρι και σήμερα και μπορούν να εντυπωσιάσουν και τους πιο δύσπιστους, ενώ η αγωνία κορυφώνεται κάθε λεπτό. Και, ας είμαστε πολύ ειλικρινείς: Ποιο παιδί δεν λατρεύει τους δεινόσαυρους;

Enchanted

Από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες που έχει κάνει η Ντίσνεϊ τις τελευταίες δεκαετίες. Η «Μαγεμένη» είναι η ιστορία μιας πριγκίπισσας που… ξεκινά καρτούν, μια σατανική όμως μάγισσα την καταριέται να καταλήξει στην πολύβουη Νέα Υόρκη, όπου δύσκολη η ζωή για μια γαλαζοαίματη. Με παρεξηγήσεις, πανέξυπνο χιούμορ αλλά και άπειρους μικρούς φόρους τιμής στα κλασικά κινούμενα της Ντίσνεϊ, αυτή είναι μια ταινία που θα βλέπετε ξανά και ξανά.

Home Alone

Και τα δύο Home Alone, προφανώς, το ένα πίσω από το άλλο. Επειδή και τα δύο είναι Χριστουγεννιάτικα αριστουργήματα. Η ιστορία του δαιμόνιου πιτσιρικά Κέβιν, που η οικογένειά του τον ξεχνάει πίσω στις διακοπές και πρέπει να αντιμετωπίσει δύο επίδοξους διαρρήκτες είναι πλέον τόσο κλασική, τόσο «ξέρω-κάθε-ατάκα-απ’έξω» που δεν γίνεται αυτή η παράδοση να μην περάσει και στα παιδιά σας.

Matilda

Μία από τις πιο όμορφες ταινίες για την παιδική αθωότητα, αλλά και την ανάγκη που έχουν τα παιδιά να μαθαίνουν και να εξελίσσονται. Η Ματίλντα είναι κάτι παραπάνω από μια αξιολάτρευτη και πανέξυπνη ηρωίδα—είναι ένα σύμβολο για όλα τα παιδάκια που προτιμούν να κάθονται στην γωνία με ένα βιβλίο και να κάνουν ησυχία. Και αν το παιδί σας είναι κι αυτό μία μικρή Ματίλντα, η ταινία αυτή θα του ανοίξει τα φτερά…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v