Δωρεάν ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη το Σάββατο

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου καταλαμβάνει την Αθήνα, ξεκινώντας από την Εθνική Βιβλιοθήκη και βολτάροντας σε 22 βιβλιο-σημεία της πόλης.
Δωρεάν ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη το Σάββατο
Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι αφιερωμένη σε δύο σπουδαίους δημιουργούς, τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που «έφυγαν» την ίδια μέρα, στις 23 Απριλίου του 1616, αφήνοντας τον κόσμο φτωχότερο.

Με αφορμή την συμπλήρωση 400 χρόνων από τότε, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργανώνει το Σάββατο 23/04 στην Αθήνα έναν λογοτεχνικό περίπατο, που ξεκινά με τρεις δωρεάν ξεναγήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη, και συνεχίζεται μέχρι τα Μεσάνυχτα σε 22 βιβλιοφίλ στέκια της πόλης.

Οι ξεναγήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Το υπέροχο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, που σύντομα θα κλείσει για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των συλλογών της στις νέες εγκαταστάσεις (στο Ίδρυμα Νιάρχος) ανοίγει για μία τελευταία φορά τις πόρτες του και μας ξεναγεί στις ιστορίες του.

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από το έμπειρο προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ξεκινήσουν στις 10:00, στις 11:30, και στις 13:00 και θα διαρκέσουν περίπου 20 λεπτά η καθεμία.

Ο περίπατος του βιβλίου

Από 22 γνωστά και άγνωστα σημεία της Αθήνας περνά η σαββατιάτικη βόλτα: Βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι και βιβλιοθήκες ανοίγουν τις πόρτες τους και φιλοξενούν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, συζητήσεις με συγγραφείς και δρώμενα.

Το αναγνωστικό κοινό είναι ελεύθερο να επιλέξει τη δική του διαδρομή σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του –με προτεινόμενο σημείο εκκίνησης την Εθνική Βιβλιοθήκη. Όλοι οι εκδοτικοί οίκοι και τα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν βρίσκονται περιμετρικά της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με όρια το Σύνταγμα, την οδό Καραγιώργη Σερβίας, την οδό Αθηνάς, την οδό Καλλιδρομίου, και περιλαμβάνει τις οδούς Κολοκοτρώνη, Βουλής, Ακαδημίας, Σόλωνος, Σκουφά, Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής, Ζαλόγγου, Διδότου, Τοσίτσα, Μασσαλίας.

Σε όλους τους χώρους διοργανώνονται μία ή περισσότερες εκδηλώσεις βιβλίου με πολλούς αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό. Επίσης, για να έχουμε κάτι να μας θυμίζει την Ημέρα Βιβλίου, θα δίνονται με τις αγορές βιβλίων αναμνηστικές πάνινες τσάντες με το λογότυπο Διαβάζω & Αλλάζω.

Οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ο Περίπατος Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται στις 20 Απριλίου περικλείει επίσης τα σημαντικότερα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους της συμπρωτεύουσας. Παράλληλα, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου στις 12:00 ανοιχτή εκδήλωση με την τραγουδίστρια Μαρία Φωτίου και τους συνεργάτες της, που θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα ποιήματα. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν συγγραφείς που θα καταθέσουν σκέψεις και σχόλια σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.greekbookday.gr και τη σελίδα της Ημέρας Βιβλίου στο facebook.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v