ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

Ο Χόρχε Μπουκάι έρχεται στην Αθήνα

Ο διεθνούς φήμης ψυχίατρος-συγγραφέας, Χόρχε Μπουκάι, έρχεται στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου, καλεσμένος των Εκδόσεων Opera.

Ο Χόρχε Μπουκάι έρχεται στην Αθήνα

«Είμαι ένας θεραπευτής που γράφει και εργάζεται με ιστορίες, διηγήσεις και μύθους». Έτσι αυτοσυστήνεται ο διάσημος Χόρχε Μπουκάι, ψυχίατρος με ειδίκευση στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών και συγγραφέας βιβλίων που έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου.

Ένα μεγάλο όνομα του ισπανόφωνου κόσμου, έρχεται και πάλι στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου μαζί με τον γιό του, Ντέμιαν Μπουκάι, επίσης ψυχίατρο και συγγραφέα, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Ο δρόμος της πνευματικότητας», πέμπτο στη σειρά των εκδόσεων opera «Φύλλα Πορείας», που θα γίνει την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 19.30, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 17.00 θα βρίσκεται στο Public Συντάγματος για να υπογράψει το βιβλίο του.

Το βιβλίο, σε μετάφραση Κωνσταντίνας Επισκοποπούλου, απόσταγμα της πιο ώριμης και κατασταλαγμένης περιόδου της ζωής του Μπουκάι, μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε την πνευματική μας σχέση με την ίδια μας τη ζωή, απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις και εξαρτήσεις.

Όπως και στους προηγούμενους «Δρόμους», έτσι και στο «Δρόμο της Πνευματικότητας», δεν υποδεικνύονται συμπεριφορές και στάσεις ζωής που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, αλλά προτείνονται δυνατότητες που ξεδιπλώνονται εμπρός μας και που μπορούμε, αν θέλουμε, να αξιοποιήσουμε. Η ευρεία γνώση των αρχαίων και μοντέρνων μύθων, καθώς και η σοφία του Μπουκάι —αποτέλεσμα της πολυποίκιλης ζωής του— συγκλίνουν μέσα στο έργο του, καθιστώντας το σανίδα σωτηρίας για όσους πασχίζουν να καταλάβουν τα αινίγματα και τις προκλήσεις του ανθρώπινου βίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Υπερβολή είναι μια αλήθεια που έχασε την ψυχραιμία της."

Χαλίλ Γκιμπράν

  • 1944 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Απόβαση της Νορμανδίας, η μεγαλύτερη αμφίβια επίθεση της ιστορίας, ξεκινά με απόβαση συμμαχικών δυνάμεων σε παραλίες της Νορμανδίας.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2