ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

Οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας

Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για το 2013.

Οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας

Μετά από συνεχόμενες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις, ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2013 από την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, τα οποία αφορούν εκδόσεις του 2012.

Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων απονεμήθηκε ομόφωνα στον Δημήτρη Ραυτόπουλο για το σύνολο του έργου του. Το Βραβείο Μυθιστορήματος απονεμήθηκε στη Νίκη Αναστέα για το έργο της «Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι», ενώ το Βραβείο Διηγήματος Νουβέλας πήρε ο Γιάννης Παλαβός για το έργο του «Αστείο».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής:

Βραβείο Ποίησης: Απονέμεται, κατά πλειοψηφία, στον Μάρκο Μέσκο για το έργο του με τίτλο «Τα λύτρα», εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής: Απονέμεται, κατά πλειοψηφία, στον Μιχάλη Χρυσανθόπουλο για το έργο του με τίτλο «Εκατό χρόνια πέρασαν και ένα καράβι. Ο ελληνικός υπερρεαλισμός και η κατασκευή της παράδοσης», εκδόσεις 'Αγρα.

Βραβείο Μαρτυδίας-Βιογραφίας- Χρονικού- Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας: Απονέμεται, κατά πλειοψηφία, στον Θοδωρή Καλλιφατίδη για το έργο του με τίτλο «Τα περασμένα δεν είναι όνειρο», εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα: Απονέμεται, κατά πλειοψηφία, στον Χρήστο Αρμάντο Γκέζο για το έργο του με τίτλο «Ανεκπλήρωτοι φόβοι», εκδόσεις Πολύτροπον.

Ειδικό βραβείο σε λογοτέχνη του οποίου το βιβλίο προάγει σημαντικά το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα: Απονέμεται ομόφωνα στον Βασίλη Λαδά για το έργο του με τίτλο «Παιχνίδια Κρίκετ», εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v