Κερδίστε τα βιβλία που θα διαβάζετε στην παραλία!

Το in2life γεμίζει τις βαλίτσες σας με τα βιβλία που θα πάρετε μαζί σας στην παραλία. Δείτε τις προτάσεις μας και λάβετε μέρος στον διαγωνισμό για να κερδίσετε 18 βιβλία.
Κερδίστε τα βιβλία που θα διαβάζετε στην παραλία!
Πες μου τι άνθρωπος είσαι… να σου πω τι βιβλίο να διαβάσεις.

Είσαι άνθρωπος που θέλει χαλάρωση; Ένας Χαρούκι Μουρακάμι, έστω και τρίτομος, θα σε χαλαρώσει (“1Q84”, εκδόσεις Ψυχογιός). Η μαγεία της αφήγησης, η δύναμη της εικόνας, η γοητεία κάθε σκηνής θα σε ταξιδέψει μέσα στα ήρεμα νερά της λογοτεχνίας. Το βιβλίο διαβάζεται με άνεση αλλά και με ενδιαφέρον, αφού ο συγγραφέας φημίζεται για τον σαγηνευτικό ρυθμό της γραφής του. Μια επαγγελματίας δολοφόνος και ένας παρασκηνιακός συγγραφέας συναντάνε μια εγκληματική σέκτα.

Είσαι άνθρωπος του κινηματογράφου; Ο κλασικός Γκάτσμπυ ξαναγυρίζει σε ταινία (με τον ΝτιΚάπριο) αλλά και σε βιβλίο (“Ο μεγάλος Γκάτσμπυ”, εκδόσεις Άγρα) που αναπλάθει την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, τη ρομαντική δύναμη του πρωταγωνιστή, ο οποίος, αν και πλούτισε παράνομα, γεγονός που θα μας προδιέθετε για σκληρό άντρα, είναι παράφορα ερωτευμένος με τη γυναίκα της ζωής του, που, όσο αυτός είχε λείψει στον πόλεμο, παντρεύτηκε άλλον. Ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ αντέχει ακόμα…

Είσαι άνθρωπος της δράσης; Ένα αστυνομικό θα σε πιάσει απ’ τον γιακά και θα σε καθηλώσει. Αλλά αν μαζί με το έγκλημα επιζητάς και μια βαθύτερη κατανόηση του ανθρώπινου ψυχισμού, χωρίς θολά νερά και φτηνούς συναισθηματισμούς, τότε η Karin Fossum (“Βουβή κραυγή”, εκδόσεις Μεταίχμιο) σου προσφέρει σκανδιναβικό σασπένς με καρύκευμα ψυχολογίας και σάλτσα κοινωνικής ανάλυσης, που αποζημιώνει τους παραδοσιακούς φανατικούς αλλά και τους πιο ψαγμένους του είδους.

Είσαι άνθρωπος της ποίησης; Τότε μια κλασική υπογραφή, μια σημαντική προσωπικότητα, μια βαθιά σκεπτόμενη συνείδηση σου προσφέρει ένα μικρό βιβλιαράκι ουσίας και βάθους (Τίτος Πατρίκιος, “Σε βρίσκει η ποίηση”, εκδόσεις Κίχλη). Η ποίηση σαν θεία επιφοίτηση, σαν αυθόρμητος προσκεκλημένος, σαν αυτόβουλος απεσταλμένος εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά συνάμα κι εκεί που τη χρειάζεσαι, για να καταλάβεις τον εαυτό σου ή τον κόσμο.

Είσαι ο άνθρωπος της πλατείας Ταξίμ; Τότε μια βόλτα στην Κωνσταντινούπολη, με αναδρομές στην ιστορία από το Βυζάντιο ως την ίδρυση της Νέας Ρώμης και από τους Ρωμιούς στα μεγαλειώδη κτίσματα των σουλτάνων, θα σε ταξιδέψει. Ο Αχμέτ Ουμίτ (“Μνήμες της Κωνσταντινούπολης”, εκδόσεις Πατάκη) στήνει επτά δολοφονίες σε ιστορικά σημεία της Πόλης και αφήνει τους αστυνόμους να ξεκαθαρίσουν πόσο κινδυνεύει η σύγχρονη Ιστανπούλ από την ανεξέλεγκτη δόμηση.

Είσαι άνθρωπος της πρωτοπορίας; Τότε το βιβλίο σου είναι “Η θεραπεία του νερού” του Percival Everett (εκδόσεις Πόλις). Ένας πατέρας, που γράφει με ψευδώνυμο ερωτικά μυθιστορήματα, θέλει να εκδικηθεί τον δολοφόνο της κόρης του. Το έργο είναι μια πλατιά φιλοσοφική εξομολόγηση που με άλματα, με παρεκβάσεις, με διακείμενα, με πλείστες αναφορές και προσωπικές αναλύσεις, με ποικιλία υφών πραγματεύεται το φαινόμενο «άνθρωπος», τις έννοιες της δικαιοσύνης και της εκδίκησης, τα συναισθήματα της απώλειας και του πόνου.

Είσαι άνθρωπος των μακρινών ταξιδιών; Ο Γιασμίνα Χάντρα σε πάει στη μαύρη Αφρική, όχι όμως σε ταξιδάκι αναψυχής αλλά σε ένα σκληρό πόκερ (ηρέμησε, δεν είναι αιμοσταγές και καταθλιπτικό) Αφρικής, δουλεμπορίου, άνυδρων τοπίων και μεγάλων περιηγήσεων. Στην “Εξίσωση θανάτου” (εκδόσεις Καστανιώτη) η απαγωγή ενός λευκού είναι η αφορμή για να μυηθούμε στην ψυχή του Αφρικανού και να ξαναδιαβάσουμε την ήπειρο αυτή έξω από τα στερεότυπα του εξωτισμού και της ζούγκλας.

Είσαι άνθρωπος της εποχής μας; Ακόμα κι αν η επικαιρότητα συλλαμβάνεται από τη γειτονική Ιταλία και επομένως έχει μια μερική σκοπιά, μπορείς να δεις πώς ο ατομικός βίος του αφηγητή και της οικογένειάς του διασταυρώνεται με τον δημόσιο βίο της Ιταλίας, κατά την εικοσαετία όπου κυρίαρχο ρόλο έπαιζε ο Μπερλουσκόνι. Ο Paolo di Paolo γράφει ένα απλό μυθιστόρημα αποσπασματικής γραφής, λίγο συγκινητικό, λίγο χαοτικό, ονόματι “Πού ήσασταν όλοι” (εκδόσεις Ίκαρος), όπου μικρά καθημερινά περιστατικά συνδέονται με τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες όχι μόνο της χώρας αλλά και μακροσκοπικά όλης της οικουμένης.

Ο blogger Πατριάρχης Φώτιος

(*) Κάντε κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Άρθρα, για να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στις Φόρμες Συμμετοχής που θα βρείτε σε κάθε άρθρο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v