«Έξοδος προς την Καππαδοκία»: Συγγραφικό ταξίδι με αφετηρία την… Καβάλα

Στο κοινό της Καβάλας παρουσιάστηκε πρόσφατα το νέο μυθιστόρημα της Στέλλας Παναγιωτοπούλου, που ακολουθεί το κυριολεκτικό αλλά και εσωτερικό ταξίδι δέκα ηρώων από την Ελλάδα στην «Καππαδοκία».
Πρόσφατα παρουσιάστηκε στο κοινό της Καβάλας το βιβλίο της συμπολίτισσάς μας Στέλλας Παναγιωτοπούλου "Η έξοδος προς την Καππαδοκία".

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται σ΄ ένα ταξίδι. Δέκα άνθρωποι ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Καππαδοκία. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Είναι ένα ταξίδι αναψυχής που για τον καθένα ξεχωριστά καταλήγει σε ένα ταξίδι ενδοσκόπησης και αποκάλυψης ενός άλλου εαυτού.

Σύμφωνα με την συγγραφέα , η Καππαδοκία είναι ένας χώρος συμβολικός, ένα αρχέγονο τοπίο που χρησιμοποιεί για να μιλήσει για την χαμένη πατρίδα του καθενός μας ατομικά και συλλογικά.

Η Στέλλα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε και δίδαξε κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες στο Λονδίνο. Από το 1998 ασκεί δημοσιογραφία σε θέματα κυρίως υγείας μέσα από την οπτική των κοινωνικών επιστημών . Άλλο της βιβλίο η νουβέλα «Τότε τον είδα για πρώτη φορά». Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό».

Από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου δημιουργείται το ενδιαφέρον στον αναγνώστη για την πλοκή του μυθιστορήματος. Η γραφή της συγγραφέως σε παρασύρει στο ταξίδι των ηρώων και η ψυχολογική τους πλοκή σε απορροφά.

Είναι ένα ωραίο βιβλίο για τις ημέρες των διακοπών που πέρα από την ξεκούραση μας δίνουν την ευκαιρία για μια βουτιά στον βαθύτερο εαυτό μας. Καλές διακοπές, καλό διάβασμα…

Κλ.Π.

Έξοδος προς την Καππαδοκία, Στέλλα Παναγιωτοπούλου, Εκδόσεις Ροδακιό, σελίδες 192, τιμή 17,04 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v