Τρομακτικά παραμύθια για μεγάλα παιδιά

Αν νομίσεις ότι θα κοιμηθείς γλυκά, διαβάζοντας αυτά τα παραμύθια, ξανασκέψου το, γιατί η τρίχα θα σου γίνει κάγκελο.
Τρομακτικά παραμύθια για μεγάλα παιδιά

Μια από τις πλέον γνώριμες σκηνές της παιδικής μας ηλικίας, είναι η ανάγνωση ενός παραμυθιού από κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Άλλοτε οι γονείς, άλλοτε οι παππούδες, άλλοτε τα μεγαλύτερα αδέρφια ή οι νταντάδες παίρνανε τον ρόλο του αφηγητή και μας μετέφεραν σε μέρη μαγικά, με βασίλισσες, ιππότες, δράκους και φτερωτά άλογα. Με όπλο τη φαντασία, ταξιδεύαμε κι εμείς μαζί με τους ήρωες περιμένοντας το happy end στην ιστορία τους.

Εκτός αν έπεφτες στην περίπτωση και σου διάβαζαν κάποιο τέρμα τρομακτικό παραμύθι που ακόμη κυκλοφορούν ελεύθερα και σηκώνουν την πέτσα μικρών και μεγάλων.

Αν δεν ξέρεις για ποια μιλάμε, σού έχουμε μια πρόχειρη λίστα, αποκαλύπτοντας ποιο είναι το αυθεντικό story τους, που είναι αν μη τι άλλο ελαφρώς διαταραγμένο.



Χάνσελ και Γκρέτελ των αδερφών Γκριμ

Αγαπημένο παραμύθι των αδερφών Γκριμ, που αν ψάξεις λίγο βαθύτερα το story του καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν και πολύ καλά στα μυαλά τους. Δυο μικρά αδερφάκια, ο Χανσελ κι η Γκρέτελ εγκαταλείπονται από τους γονείς τους στο δάσος γιατί δεν έχουν να τα  ταΐσουν. Εκείνα χάνονται μέχρι που πέφτουν πάνω σε ένα σπίτι από ζαχαρωτά και πεινασμένα όπως ήταν, τρώνε την παγίδα μιας αποκρουστικής γριάς μάγισσας για λίγο φαγητό. Εκείνη τα φυλακίζει στο κλουβί και τα ταΐζει για να γίνουν θρεφτάρια και να τα ψήσει στον φούρνο. Ενώ η Μάγισσα προετοιμάζει το δείπνο της, η Γκρέτελ εκμεταλλεύεται την απροσεξία της και την πετάει στο φούρνο. Αφού κάψουν την μάγισσα ζωντανή τής παίρνουν το βάζο με τους πολύτιμους λίθους και το σκάνε. Τέτοιο revenge horror thriller δεν είδαμε ούτε στην τελευταία σεζόν του American Horror Story.

Τα Κόκκινα Παπούτσια του Χανς Κριστιαν Άντερσεν



Πρωταγωνίστρια του παραμυθιού η φτωχή Κάρεν, την οποία υιοθετεί μα πολύ πλούσια κυρία. Η Κάρεν θαμπώνεται από τα πλούτη και γίνεται πολύ κακομαθημένη και της ζητά να της αγοράσει ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια που μόνο μια πριγκίπισσα θα φόραγε. Όταν τα παίρνει τα φοράει παντού, ακόμη και στην εκκλησία που απαγορεύεται, επειδή είναι κόκκινα. Κάποια στιγμή συναντά έναν άντρα που της λέει πως τα παπούτσια της Κάρεν είναι πολύ ωραία για χορό. Έκτοτε η Κάρεν δαιμονίζεται και δεν σταματά να χορεύει. Ένας άγγελος ελαφρώς εκδικητής εμφανίζεται μπροστά της και της λέει ότι αυτά παθαίνουν τα κακομαθημένα κορίτσια. Η Κάρεν δεν σταματά να χορεύει και αναγκάζεται να πάει σε ένα δήμιο για να της κόψει τα πόδια. Τα παπούτσια όμως συνεχίζουν να χορεύουν, σε αυτό το διαολεμένο παραμύθι.

Η Μικρή Γοργόνα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν



Το κανονικό παραμύθι- και όχι η happy ending βερσιόν που μας λέγανε μικρά- μιλάει για τη Μικρή Γοργόνα, η οποία αφού σώσει τον πρίγκιπα από πνιγμό, τον ερωτεύεται και προσπαθεί να γίνει άνθρωπος για να τον βρει. Η κακιά μάγισσα της θάλασσας υπόσχεται ότι θα την κάνει άνθρωπο, ζητώντας ως αντάλλαγμα τη φωνή της. Για αυτό και της κόβει την γλώσσα. Σε αντίθεση με όσα ξέρουμε, στο τέλος ο πρίγκιπας καταλήγει με άλλη πριγκίπισσα κι η Μικρή Γοργόνα πεθαίνει και μετατρέπεται σε αφρό. Όνειρα γλυκά!

Ο Μαγικός Αυλός των Αδερφών Γκριμ

Σε μια γερμανική πόλη, το Χάμελιν έχουν τεράστιο πρόβλημα με αρουραίους που έχουν καταλάβει την πόλη. Ένας αυλητής εμφανίζεται και υποστηρίζεται ότι μπορεί να τους παρασύρει μακριά από την πόλη, χάρη στον μαγικό αυλό του. Πράγματι το κάνει και ξεφορτώνεται μια για πάντα τους αρουραίους από το Χάμελιν. Ως αντάλλαγμα ζήτησε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, το οποίο οι κάτοικοι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν. Τότε για να τους εκδικηθεί παίζει στον αυλό του έναν άλλο σκοπό και παρασύρει όλα τα παιδιά έξω από το Χάμελιν. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει μάθει που βρίσκονται τα παιδιά, όσο ένα τεράστιο μουαχαχαχα, απλώνεται ακόμη στην πόλη.

H Ωραία Κοιμωμένη του Τζιανμπατίστα Μπαζίλ

Αυτό κι αν είναι γνωστό παραμύθι, που έχουν ακούσει πολλά αγοράκια και κοριτσάκια πριν πέσουν για ύπνο. Η Ωραία Κοιμωμένη τσιμπιέται από ένα αδράχτι και πέφτει σε βαθύ αιώνιο ύπνο. Όπως προδηλώνει ο τίτλος της είναι πανέμορφη για αυτό όταν ο περιπλανώμενος πρίγκιπας τη συναντήσει τυχαία, θαμπώνεται από την ομορφιά της. Στο original στόρυ του παραμυθιού ωστόσο ο πρίγκιπας τη βιάζει ενώ κοιμάται και φεύγει. Όταν ξυπνήσει η Ωραία Κοιμωμένη κυοφορεί τα δίδυμα παιδιά του. Κι αυτό το διεστραμμένο παραμύθι που σκορπά τρόμο και στη σκέψη, το έχουν ακούσει πάμπολλα παιδικά αυτάκια σε όλη τη γη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v