Δον Κιχώτης για παιδιά στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Ιππότες, γίγαντες, γενναίοι πρίγκιπες και όμορφες δεσποσύνες! Που; Στην έκθεση ”ο κόσμος του Δον Κιχώτη”. Στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης από τις 7/2, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ξεχωριστό λογοτεχνικό ήρωα, αλλά και να συμμετάσχουν σε εικαστικά δρώμενα.
Δον Κιχώτης για παιδιά στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από την έκδοση του κλασσικού βιβλίου του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, Δον Κιχώτης, έχει τη χαρά να παρουσιάσει υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα την έκθεση ”Ο κόσμος του Δον Κιχώτη”.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα πρωτότυπα έργα του ζωγράφου Βασίλεφ Σβετλίν, που φιλοτεχνήθηκαν για να εικονογραφήσουν το βιβλίο Δον Κιχώτης σε μια διασκευή της Μαρίας Αγγελίδου για παιδιά. Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Για τη συγκεκριμένη εικονογράφηση, ο Βασίλεφ Σβετλίν, καλλιτέχνης βουλγαρικής καταγωγής που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1997, τιμήθηκε με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης.

Αυτή η έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στόχο έχει να μας μεταφέρει πίσω στην παιδική μας ηλικία θυμίζοντάς μας αυτόν τον τόσο ξεχωριστό ήρωα των πρώτων μεγάλων αναγνώσεων.

Ταυτόχρονα, για τα παιδιά η έκθεση είναι μια ευκαιρία να ζωντανέψουν ξανά στη φαντασία τους εκείνη την παλιά εποχή που ζούσαν ιππότες, γίγαντες, γενναίοι πρίγκιπες και όμορφες δεσποσύνες. Μια εποχή που ζούσαν όμως πάνω απ’ όλα τα ιδανικά, με τον ευαίσθητο κι ονειροπόλο Δον Κιχώτη συντροφιά με τον πιστό του Σάντσο Πάντσα, να αναζητά στα ταξίδια του εκείνα της δικαιοσύνης και της ευγένειας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο χώρο του Μουσείου την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2006, ώρα 7:30μ.μ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες, κ. Π. Μπάντενας ντε λα Πένα, και εκπρόσωποι του Μουσείου.

Μέχρι τις 26 Μαρτίου που θα παραμείνει η έκθεση ανοικτή στο κοινό, παιδιά 5 έως 12 ετών, μπορούν να συμμετέχουν σε εικαστικά εργαστήρια, που οργανώνει το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, τις Κυριακές του Μαρτίου 11:30-13:30. Τα παιδιά αφού ξεναγηθούν στην έκθεση, θα πειραματιστούν με τεχνικές ζωγραφικής σε μια απόπειρα να πλησιάσουν με τις ζωγραφιές τους το μαγευτικό κόσμο του Δον Κιχώτη. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη γραμματεία του Μουσείου (210-3312621 και 210-3312750).

Και επειδή 400 χρόνια ζωντανού λογοτεχνικού μύθου δεν είναι λίγα, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, ώρα 7:30 μ.μ. η κα. Μελίνα Παναγιωτίδου, μεταφράστρια του Δον Κιχώτη, για λογαριασμό των εκδόσεων της ”Εστίας” θα μιλήσει με θέμα: ”Για ποιο λόγο διαβάζουμε ακόμη τον Δον Κιχώτη”

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι κυρίες Λουΐζα Καραπιδάκη και Ιρις Κρητικού.

Ώρες Λειτουργίας: Tρίτη - Σάββατο 10.00 - 14.00, Kυριακή 11.00 - 14.00, Δευτέρα κλειστά

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα, 105 58, Aθήνα

Tηλ. 210 -3312 621, 210- 3312750

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v