Το περιοδικό «Σχεδία» βρίσκει… Στέγη

Ογδόντα συνολικά εικόνες της Αθήνας όπως τις αιχμαλώτισαν οι πωλητές του περιοδικού δρόμου εκτίθενται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Το περιοδικό «Σχεδία» βρίσκει… Στέγη
Τον Οκτώβριο του 2013, οκτώ διανομείς του περιοδικού δρόμου «Σχεδία πήραν στα χέρια τους από μια φωτογραφική μηχανή με σκοπό να καταγράψουν εικόνες που τους κίνησαν το ενδιαφέρον στην πόλη, υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου Νίκου Πηλού.

Σήμερα, μετά από χιλιάδες φωτογραφικά «κλικ» και άλλες τόσες αποτυπωμένες εικόνες, 80 φωτογραφίες επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται με τη μορφή έκθεσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τα φωτογραφικά έργα θα διατίθενται προς πώληση και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των ίδιων των δημιουργών.

Στόχος του εγχειρήματος, όπως αναφέρει η διεύθυνση του περιοδικού, είναι η ενεργοποίηση του ανθρώπου που βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό. Να δοθούν νέα ερεθίσματα, να αναπτύξει νέα εργαλεία επικοινωνίας με την κοινωνία ολόκληρη, να νιώσει κομμάτι μιας συλλογικής προσπάθειας, να δημιουργήσει, να ενταχθεί.

«Ο φακός συνέλεξε τα κομμάτια μου – έσπασε το μπάζωμα που είχε γίνει. Οι άστεγοι είχαν κομμάτια από τον εαυτό μου, οι συνοικίες που έγιναν ράκη κάποτε φάνταζαν στα μάτια μου σαν χρυσάφι. Πάντα φοβόμουν στις φωτογραφίες ότι θα έδειχναν αυτό που δεν ήθελα να δουν οι άλλοι για μένα. Φωτογράφισα άστεγους που δεν είχαν δει τον εαυτό τους χρόνια. Όταν τον έβλεπαν, εκπλήσσονταν. Άλλος μου έλεγε “αδυνάτισα”, άλλος “γέρασα”, και θλίβονταν», περιγράφει την εμπειρία της μία από τις συμμετέχουσες στο project.

Εγκαίνια: Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 20:00. Διάρκεια έκθεσης: Από Τρίτη 28 Απριλίου ώς Κυριακή 10 Μαΐου, 12:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Τιμοκατάλογος έργων:
Εκτύπωση metal print (glossy): 230€ το μονό (80X60εκ) | 280€ το δίπτυχο (140X53εκ).
Εκτύπωση lambda (φωτογραφικό χαρτί ματ): 40€ το μονό (80Χ60εκ) | 60€ το δίπτυχο (140Χ53εκ)
Καρτ ποστάλ (ματ): 3€ (28Χ13εκ)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v