Be one of them: Η τέχνη συναντά την αλληλεγγύη

Η διεθνής εκστρατεία Be One Of Them με αφετηρία την Ελλάδα, μας καλεί να γίνουμε κομμάτι των πορτρέτων σπουδαίων προσωπικοτήτων με φιλανθρωπικό σκοπό.
Be one of them: Η τέχνη συναντά την αλληλεγγύη
«Εκατόν πενήντα χιλιάδες πρόσωπα καθημερινών ανθρώπων. Δεκαπέντε μωσαϊκά πορτρέτα προσωπικότητων-συμβόλων. Ένας ο σκοπός: Να πιστέψεις ότι συμμετέχοντας μπορείς να κάνεις τη διαφορά». Αυτό είναι το σύνθημα του “Be one of them”, που μας καλεί να δώσουμε «ένα κομμάτι από εμάς», το οποίο θα φέρει σε λίγους μήνες κάποια από τις σπουδαίες μορφές διάσημων προσωπικοτήτων της πολιτικής, της επιστήμης, του πολιτισμού και της επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, το project μας καλεί να γίνουμε ένας από τους: Marilyn Monroe, Barack Obama, Oprah Winfrey, Nelson Mandela, Lady Diana, Michael Jordan, Angelina Jolie, Michael Jackson, Steve Jobs, Mahatma Ghandi, Albert Einstein, Martin Luther King, Pablo Picasso, Che Guevara και Muhammad Ali.

Η εκστρατεία καλεί τους πολίτες της Ελλάδας και όλου του κόσμου σε ένα εγχείρημα που συνδυάζει μοναδικά την αλληλεγγύη με την τέχνη. Με οδηγούς την ελληνίδα μάνατζερ μεγάλων προγραμμάτων εθελοντισμού ανά τον κόσμο, Μπέττυ Σεμακούλα και τον καταξιωμένο έλληνα καλλιτέχνη, George Pago, το Be one of them, ευελπιστεί να γίνει η φωνή που θα θυμίσει στον κόσμο ότι η αλλαγή έρχεται όταν ο καθένας από εμάς πιστέψει στον εαυτό του, στη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητά του.

Η ιδέα είναι απλή: Το πρόσωπό σου βρίσκει τη θέση του στο μωσαϊκό πορτρέτο ανθρώπων που άλλαξαν ή συνεχίζουν να αλλάζουν την ιστορία, ο καθένας με το δικό του δημιουργικά θετικό τρόπο. Η ατομική χρηματική συμμετοχή είναι συμβολική (5,5 ευρώ) και στόχο έχει να ενισχύσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το παιδί και την οικογένεια μέσα από τη στήριξη της μάχης κατά του παιδικού καρκίνου και το έργο της οργάνωσης «Στήριγμα Ζωής».

Το ταξίδι, όμως, δεν τελειώνει εκεί: Όταν ο στόχος επιτευχθεί, τα πορτρέτα (πίνακες διαστάσεων 2,50μ. x 2,50μ.) θα ταξιδέψουν σε γκαλερί και χώρους τέχνης πέντε μεγάλων πόλεων του κόσμου (Λονδίνο, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη), μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο κόσμος μπορεί ακόμα να αλλάξει αρκεί να ενδιαφερθούμε ή να εμπνεύσουμε τον διπλανό μας όπως το έκαναν αυτοί οι 15 μοναδικοί άνθρωποι. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v