"Υδατογραφώντας το ελληνικό τοπίο" στην Λήμνο

Η Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης διοργανώνει για πρώτη φορά στην Λήμνο μια έκθεση υδατογραφίας, στην οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι, αλλά και ανερχόμενοι Έλληνες καλλιτέχνες. Η έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι 20 Σεπτεμβρίου.
Υδατογραφώντας το ελληνικό τοπίο στην Λήμνο
Μια ξεχωριστή έκθεση εικαστικών οργανώνεται για πρώτη φορά στη Λήμνο από την Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοντιά Λήμνου. Πρόκειται για την έκθεση υδατογραφίας (ακουαρέλα) με τίτλο «Υδατογραφώντας το Ελληνικό Τοπίο» στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι και ανερχόμενοι Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν εργασθεί εκτεταμένα και με λαμπρά αποτελέσματα, ασκώντας χρήση του συγκεκριμένου, ευαίσθητου και ιδιαίτερα εκφραστικού πλαστικού μέσου. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Αιγαίου, του Επαρχείου Λήμνου και του Δήμου Νέας Κουτάλης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Στόχος αυτής της πρώτης διοργάνωσης είναι αφενός η επαφή με τους φιλότεχνους κατοίκους του ακριτικού νησιού, αφετέρου η δυνατότητα επικοινωνίας των επισκεπτών του με τον αναπτυσσόμενο πόλο τέχνης, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Απώτερη επιθυμία, αυτή η πρώτη διοργάνωση να αποτελέσει την απαρχή ενός σημαντικού θεσμού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος για την εικαστική κοινότητα.

Αντικείμενο της έκθεσης, το Ελληνικό ηπειρωτικό και νησιωτικό τοπίο, ειδωμένο μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του κάθε ζωγράφου και με στόχο να διερευνηθούν οι εναλλασσόμενες όψεις του ελληνικού τοπίου αλλά και οι τονικότητες, οι ανεπαίσθητες χροιές και οι πλαστικές αξίες της υδατογραφίας μέσα από τη γραφή που χαρακτηρίζει το έργο του κάθε συμμετέχοντα καλλιτέχνη.

Η έκθεση περιλαμβάνει παλαιότερα έργα σημαντικών καλλιτεχνών που διερεύνησαν εξαντλητικά το συγκεκριμένο εικαστικό μέσο, (Ανδρέας Βουρλούμης, Ράλλης Κοψίδης, Γιώργος Μανουσάκης, Ασαντούρ Μπαχαριάν, Νίκος Νικολάου κ.ά.), και παράλληλα συγκεντρώνει έργα σημαντικών σύγχρονων παραστατικών καλλιτεχνών.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης του Κοντιά στις 24 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2009. Μια ιδιαίτερα καλαίσθητη έκδοση που περιλαμβάνει αναλυτικά τα έργα των καλλιτεχνών συνοδεύει αυτή την πρώτη απόπειρα διοργάνωσης στο νησί της Λήμνου.

Επικοινωνία
κ. Αναστάσιος Λασκαρίδης,
Μέλος Δ. Σ. Πινακοθήκης Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης,
τηλ. 22540 51742, 6947 009330
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v