Εικαστικές εκθέσεις για να τσεκάρεις τώρα

Η Αθήνα είναι γεμάτη με τέχνη αυτή την περίοδο, και εμείς θα σου προτείνουμε μερικές σούπερ εκθέσεις για να τσεκάρεις.
Εικαστικές εκθέσεις για να τσεκάρεις τώρα
Ένα πράγμα που δεν σταματάει ποτέ να «τρέχει» στην Αθήνα, με καραντίνα ή χωρίς, βρέξει-χιονίσει, είναι η παραγωγή τέχνης. Είναι μια πόλη που σε εμπνέει, πώς να το κάνουμε; Και επειδή λατρεύουμε να ανακαλύπτουμε τις δουλειές καλλιτεχνών, ψάξαμε και βρήκαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης που συμβαίνουν αυτή την στιγμή.

ARC – Art Revisited Collective έκθεση "Νέα Σύμβολα"
7 Ιουλίου 2020 - 18 Ιουλίου 2020, Chilli Art Gallery (Δημοφώντος 13 – 15)
Η συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC – Art Revisited Collective και οι Επιμελητές Πάρης Καπράλος και Ιάσων Καιροφύλας μας προσκαλούν στην έκθεση έργων ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής "Νέα Σύμβολα". Η έκθεση βασίζεται σε σύλληψη - κείμενο που συνυπογράφουν οι Επιμελητές.

Ομαδική έκθεση "Πίσσα & Πούπουλα"
29 Ιουνίου 2020 - 11 Ιουλίου 2020, Ελληνογαλλικός σύνδεσμος
25 σύγχρονοι εικαστικοί απομακρύνουν την Πίσσα και τα Πούπουλα από τις πληγές που οι άνθρωποι ανοίγουν με τα λόγια και τις πράξεις τους σε ανθρώπους που δεν είναι διαφορετικοί αλλά είναι πολύ απλά άνθρωποι. Με τα έργα τους δηλώνουν παρόντες στον αγώνα ενάντια σε κάθε διάκριση και κάθε υποτίμηση των ανθρώπων που κάποιοι τους κατηγοριοποιούν ως "διαφορετικούς".

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Red"
3 – 15 Ιουλίου, Blank Wall Gallery (Φωκίωνος Νέγρη 55)
Σε αυτή την ομαδική έκθεση επικρατεί το κόκκινο χρώμα, το χρώμα του πάθους και της αγάπης. Το κόκκινο χρώμα για τους Έλληνες συμβολίζει τον υπέρτατο ηρωισμό. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά το χρώμα αυτό είναι επίκαιρο, αφού συμβολίζει το πάθος τη γενναιότητα και τις αρχέγονες δυνάμεις της ζωής. Μία δήλωση πως οτιδήποτε και να συμβαίνει η ζωή συνεχίζεται, η αισιοδοξία επικρατεί και καμία άσχημη κατάσταση δε μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

Έκθεση: Η παιδική φαντασία αντίδοτο στην απομόνωση
Από 1 Ιουλίου, Μουσείο Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13)
Στο πλαίσιο των ψηφιακών δραστηριοτήτων που το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή πρότεινε, σε καιρούς απρόσμενων, θλιβερών υγειονομικών συμβάντων –δραστηριότητες που αφορούσαν όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες–, τα παιδιά, όπως είναι επόμενο, έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας. Η επίσκεψη σε αυτό το αφιέρωμα θα είναι μια διαδρομή στην παιδική φαντασία και μια εμπειρία κοινωνικής αποστασιοποίησης, έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από την παιδική δημιουργικότητα.

Έκθεση έργων του P MAIDIS+
Μέχρι 9 Ιουλίου, o.art.ath (Σποράδων 36)
O Παναγιώτης Μαΐδης παρουσιάζει την πρώτη του προσωπική έκθεση. Εικόνες από μια ιδιαίτερη, γεμάτη εκρήξεις Αθήνα, πρόσωπα που διαπερνούν ακόμα και την ένταση του φλας, εναλλάσσονται με εικόνες ηρεμίας και διάχυτης ελευθερίας. Παράλληλα, κάνοντας κάποια δειλά βήματα προς την ζωγραφική και πειραματιζόμενος με το video και την κινούμενη εικόνα, ξεφεύγει από τα όρια της αμιγώς φωτογραφικής του πορείας και παρουσιάζεται κοινώς πλέον ως καλλιτέχνης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v