Νύχτες μαγικές

Σε σχέση με τα δυτικά πρότυπα διασκέδασης, που, ούτως ή άλλως, ποτέ δε συμβάδιζαν ιδιαίτερα με την ελληνική ιδιοσυγκρασία, οι ανατολίτικοι ρυθμοί είναι, αναμφισβήτητα, περισσότερο κεφάτοι, χαλαροί και ανεπιτήδευτοι.

Σε σχέση με τα δυτικά πρότυπα διασκέδασης, που, ούτως ή άλλως, ποτέ δε συμβάδιζαν ιδιαίτερα με την ελληνική ιδιοσυγκρασία, οι ανατολίτικοι ρυθμοί είναι, αναμφισβήτητα, περισσότερο κεφάτοι, χαλαροί και ανεπιτήδευτοι.

Αυτός είναι, ίσως, και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η μόδα του oriental clubbing βρήκε πρόδφορο έδαφος στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε για τα καλά στο αθηναϊκό νυχτερινό τοπίο.

Επιλέξαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε έξι από τα καλύτερα clubs που συνθέτουν το αθηναϊκό ανατολίτικο nightlife.

Διακοσμημένο με χειροποίητα χαλιά, ναργιλέδες και αμέτρητα κεριά, το Salon Oriental, στου Ψυρρή, αποτελεί τον... πρώτο διδάξαντα, σε ό,τι αφορά την ανατολίτικη ατμόσφαιρα, τα έθνικ ακούσματα που αναμειγνύονται εύστοχα με ”εγχώρια” τσιφτετέλια και τα belly dance shows. Κλασσική, πλέον, αξία στο χώρο του oriental clubbing, παραμένει εδώ και χρόνια ψηλά στη λίστα προτιμήσεων των οπαδών του κεφάτου, ανεπιτήδευτου nightlife.

Salon Oriental, Αριστοφάνους 22, Ψυρρή, 210 3244891

Το Nara Nara είναι η νέα είσοδος στο αθηναϊκό oriental νυχτερινό τοπίο. Στην καρδιά της πόλης, στην περιοχή του Ψυρρή, και χωρισμένο σε δύο επίπεδα, με το bar να βρίσκεται στο ισόγειο και το λιβανέζικο εστιατόριο στον πρώτο όροφο, το Nara Nara, με το εξαιρετικό φαγητό και τα εξωτικά χορευτικά shows του, υπόσχεται να σας μεταφέρει απ’ ευθείας στην Ανατολή.

Nara Nara, Καραϊσκάκη 26, Ψυρρή, τηλ. 210 3312091-2

Ένα ακόμη new entry, στον Πειραιά αυτή τη φορά, το Shisha Al Arab (φωτο), φέρνει αραβικό αέρα στην περιοχή. Οι τεράστιοι πολυτελείς πολυέλαιοι, τα χαμηλά τραπεζάκια, οι βαριές βελούδινες κουρτίνες και οι καναπέδες με τα χειροποίητα μαξιλάρια δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό που, σε συνδυασμό με τους ναργιλέδες και τα πολυάριθμα belly dance shows, υπόσχεται να σας μυήσει στα μυστήρια της μακρινής Αραβίας. Τα ανατολίτικα ακούσματα συνδυάζονται, όπως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, με ελληνικά και ξένα beats.

Shisha Al Arab, Ακτή Κονδύλη 40 & Αιγάλεω, Πειραιάς, τηλ.: 210 4633701

Εμπνευσμένο από το εξωτικό Μαρόκο, το Moresko είναι ένα από τα πολυτελέστερα club της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ανατολίτικα χαλιά, εξωτικά φυτά, φαναράκια που φωτίζουν το χώρο και έπιπλα που μοιάζουν να έχουν μεταφερθεί κατ’ ευθείαν από το Μαρόκο, συνθέτουν την εξωτική διακόσμηση και ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να καπνίσετε ναργιλέ, να παρακολουθήσετε dance shows, να αγοράσετε μικροαντικείμενα από το bazaar του πρώτου ορόφου αλλά και να… μάθετε τη μοίρα σας, από την ομάδα χαρτομαντών που βρίσκεται καθημερινά στο μαγαζί.

Moresko, Αριστοφάνους 17, Ψυρρή, τηλ.: 210 3241249

Το concept των αγορών που συνοδεύουν το clubbing δεν είναι, όμως, πρωτοτυπία του Moresko. Bazaar αντικειμένων από την Ινδία θα βρείτε και στο υπόγειο του Taj Mahal, το οποίο αποτελεί και ένα από τα παλαιότερα oriental στέκια της Αθήνας. Η διακόσμηση, στην οποία ο ατμοσφαιρικός φωτισμός δίνει μία νότα μυστηρίου, χαρακτηρίζεται, φυσικά, από παραδοσιακά ανατολίτικα αντικείμενα ενώ δε θα μπορούσαν και από εδώ να λείπουν οι ναργιλέδες και τα εκπληκτικά belly dance shows.

Taj Mahal, Λεωφ. Αλεξάνδρας 192, τηλ.: 210 6457175

Τέλος, το δικό του oriental στέκι, το οποίο ακούει στο όνομα Passa, απέκτησε, εδώ και μερικούς μήνες, και το Κολωνάκι. Τη διαφορά στο ντεκόρ του, που είναι βέβαια, ατμοσφαιρικό και εξωτικό, σε κόκκινους τόνους και με παραδοσιακά τουρκικά έπιπλα, κάνουν τα εκπληκτικά άλικα κρεβάτια, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ναργιλέ σας. Ορισμένες ημέρες της εβδομάδας το Passa ”ξεφεύγει” λίγο από το oriental μουσικό πρόγραμμα, διοργανώνοντας διάφορα special parties. Το club λειτουργεί στο υπόγειο του χώρου, ενώ στο ισόγειο θα βρείτε το bar restaurant, με την πολύ καλή ανατολίτικη κουζίνα.

Passa, Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7211310

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v