Έξι σεφ και τα αγαπημένα τους κυριακάτικα πιάτα

Παραδοσιακές συνταγές, γλυκές αμαρτίες, γεύσεις «παράξενες». Ζητήσαμε από 6 σεφ να μοιραστούν με εμάς το αγαπημένο τους κυριακάτικο πιάτο. Δείτε ποια μας παρουσίασαν.
Έξι σεφ και τα αγαπημένα τους κυριακάτικα πιάτα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η Κυριακή είναι – για πολλούς – μια μέρα ξεκούρασης και ανάπαυλας. Μια μέρα που ο χρόνος κυλάει «χαλαρά» με την οικογένεια ή με φίλους. Η Κυριακή βεβαίως είναι και μέρα (οικογενειακού ή μη)… μαγειρέματος, η ημέρα που είθισται να ετοιμάζουμε ένα νόστιμο γεύμα.

Έξι δημοφιλείς σεφ, ανταποκρίθηκαν στην γευστική μας πρόσκληση και δέχτηκαν να μοιραστούν με εμάς το αγαπημένο τους κυριακάτικο πιάτο, εκείνο που τους φέρνει στο νου όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια ή εκείνο το οποίο δημιούργησαν με βάση τις αγαπημένες τους γεύσεις.

Έτσι ο Ανδρέας Γάβρης του Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω ετοίμασε ένα λαχταριστό Μπουρανί με άγρια χόρτα και ρύζι, ο Fahd Kassem των Tip the Chef μια παραδοσιακή γιαουρτόσουπα με αρνί, ο Μιχάλης Νουρλόγλου του Abovo ένα… βασανισμένο κατσικάκι, η Μαριλού Παντάκη του Madame Ginger την αγαπημένη της ρεβυθάδα, ο Χρήστος Τζιέρας του Belle Amie μελιτζάνα με μοσχαράκι ραγού και κρέμα και ο Ζήνων Χριστοφίδης του LATO Boutique Hotel ένα λαχταριστό επιδόρπιο σοκολάτας με ελαιόλαδο.

Δείτε την παρουσίαση των πιάτων τους και τις συνταγές στα Υποθέματα του Αφιερώματος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v