Η DJSA δεν είναι η σχολή Djing που έχεις συνηθίσει
Σε μια σύγχρονη σχολή DJing και μουσικής παραγωγής στην Αθήνα εκκολάπτονται οι DJs του μέλλοντος. Ώρα να μάθεις για την DJ Survival Academy.
Σε μια σύγχρονη σχολή DJing και μουσικής παραγωγής στην Αθήνα εκκολάπτονται οι DJs του μέλλοντος. Ώρα να μάθεις για την DJ Survival Academy.
Κάποτε το DJing ήταν κάτι αρκετά μακρινό για τους περισσότερους ανθρώπους. Ένα σκοτεινό booth σε κάποιο club, ένας DJ πίσω από κονσόλες που έμοιαζαν σχεδόν «απρόσιτες» και μια κουλτούρα που έδειχνε να αφορά λίγους και πολύ μυημένους.
Σήμερα, αυτό έχει αλλάξει.
Η ηλεκτρονική μουσική έχει περάσει πια βαθιά μέσα στην καθημερινότητα της πόλης. Από τα μεγάλα festivals και τα parties μέχρι τα μικρά underground events και τα afterhours, όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να έρθουν πιο κοντά στη μουσική, όχι μόνο ως κοινό, αλλά και δημιουργικά.
Και αυτή ακριβώς η αλλαγή εξηγεί γιατί χώροι όπως η DJSA αποκτούν σήμερα τόσο έντονη παρουσία στην Αθήνα.
Η DJSA (DJ Survival Academy) είναι μια σύγχρονη σχολή DJing και μουσικής παραγωγής στην Αθήνα, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν δημιουργικό χώρο έκφρασης για ανθρώπους που αγαπούν την ηλεκτρονική μουσική.
Είτε κάποιος θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά το DJing και τη μουσική παραγωγή είτε απλώς να έρθει πιο κοντά στη δημιουργική πλευρά της μουσικής, η σχολή λειτουργεί σαν ένα ανοιχτό περιβάλλον όπου η τεχνική γνώση συναντά το προσωπικό ύφος, την αισθητική και την ανάγκη για έκφραση μέσα από τον ήχο.

Πίσω από τη DJSA βρίσκεται ο Dino MFU, ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος Τσίωρης, ένας άνθρωπος που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην ελληνική ηλεκτρονική σκηνή εδώ και δεκαετίες. Μέσα από clubs όπως το Cavo Paradiso, το Scarpa και το Bolivar Beach Club, όπου εξακολουθεί να διατηρεί μόνιμες θέσεις, αλλά και μέσα από festivals, τη δισκογραφική zero10 και projects όπως το “In House” στο Μέγαρο Μουσικής, έχει αποκτήσει μια βαθιά σχέση με το clubbing και τη μουσική δημιουργία.
«Το DJing δεν είναι απλώς το να μάθεις να πατάς σωστά κουμπιά. Είναι να μάθεις να ακούς, να νιώθεις τον κόσμο απέναντί σου και να επικοινωνείς μέσα από τη μουσική», λέει περιγράφοντας και τη φιλοσοφία πίσω από τη DJSA.
Στο πλευρό του βρίσκεται ο Agent Greg, ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες DJs και παραγωγούς της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, με σημαντική διεθνή πορεία σε Ελλάδα, Αυστραλία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Με κυκλοφορίες σε κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες, εμφανίσεις σε μεγάλα clubs και festivals ανά τον κόσμο και πολυετή εμπειρία πίσω από τα decks, αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της ελληνικής house σκηνής. Ως μέτοχος και εκπαιδευτής της DJSA, μεταφέρει στους μαθητές πολύτιμες γνώσεις γύρω από την επαγγελματική πορεία ενός DJ και τη σύγχρονη μουσική βιομηχανία.
Εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος του John Plav, ο οποίος συμμετέχει επίσης στο μετοχικό σχήμα της DJSA και είναι και εισηγητής του Open Format τμήματος. Με πολυετή εμπειρία στον τεχνικό τομέα του DJing και του live performing, θεωρείται ένας από τους πλέον εξειδικευμένους επαγγελματίες στον χώρο των DJ setups, της συνδεσμολογίας και της διαχείρισης τεχνικών συστημάτων. Μέσα από τη διδασκαλία του, οι μαθητές αποκτούν ουσιαστική γνώση όχι μόνο για τον εξοπλισμό, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα επαγγελματικό περιβάλλον, είτε πρόκειται για ένα club, ένα festival ή μια live παραγωγή.
Επιπλέον, φέτος, ενεργό ρόλο στη σχολή αναλαμβάνει και ο Αντώνης Δημητριάδης (AD-1), ο οποίος είχε συμμετάσχει στα πρώτα βήματα της DJSA ως μέλος της ομάδας. Με πολυετή παρουσία στα ελληνικά clubs, το ραδιόφωνο και μεγάλες μουσικές διοργανώσεις, επιστρέφει στη σχολή για να πραγματοποιεί μία φορά τον μήνα ειδικά sessions στο Open Format τμήμα, μεταφέροντας στους μαθητές την εμπειρία του από τον κόσμο του mainstream, commercial και open format DJing.
Γιατί εδώ η μουσική δεν διδάσκεται μηχανικά.
Οι μαθητές μαθαίνουν πρώτα απ’ όλα να ακούν.

Η DJSA επιμένει ιδιαίτερα στο beatmatching με το αυτί, στην κατανόηση του beat και στη μουσική αφήγηση μέσα από ένα set. Γι’ αυτό και το βινύλιο εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ακόμη και σε μια εποχή γεμάτη sync buttons και αυτοματισμούς.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν επαγγελματικά setups όπως το μοναδικό CDJ-100, τα CDJ-3000, CDJ-2000 NXS2, mixers, controllers και studio ηχογράφησης, δουλεύοντας σε συνθήκες που θυμίζουν πραγματικό club και όχι κλασική αίθουσα διδασκαλίας.
Η αισθητική του χώρου παίζει επίσης μεγάλο ρόλο. Η DJSA είναι ένα δημιουργικό μουσικό studio με χαμηλό φωτισμό, minimal design, booths, βινύλια, μουσική που ακούγεται από διαφορετικά δωμάτια και μια συνεχής αίσθηση κίνησης.

Στα τμήματα DJing συμμετέχουν ο Dino MFU, ο Agent Greg και ο John Plav, ενώ στο κομμάτι της παραγωγής οι Γιώργος Χατζηαντώνης (Ictus), Νίκος Ησαγιόγλου (Mind Conspiracy) και Χρήστος Αλεξανδρής (Noima Raveway) καθοδηγούν τους συμμετέχοντες σε Ableton Live, Logic Pro X, FL Studio, mixing και mastering.
Ταυτόχρονα, μέσα από workshops και Motivation Sessions με καλλιτέχνες όπως ο David Morales και ο Christian Cambas, η DJSA προσπαθεί να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στην πραγματικότητα της μουσικής βιομηχανίας και της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής.
Και αυτή η βαθιά σύνδεση με τα dancefloors, τη μουσική δημιουργία και την ηλεκτρονική κουλτούρα αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα και στον χαρακτήρα της DJSA.

Είναι τρόπος έκφρασης.
Είναι κοινότητα.
Είναι συναίσθημα.
Και για πολλούς ανθρώπους, είναι πλέον ένας τρόπος επανασύνδεσης με τον εαυτό τους μέσα από τον ήχο.
Οι εγγραφές για τα νέα τμήματα DJing και μουσικής παραγωγής της DJSA έχουν ήδη ξεκινήσει.
Περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση: Πάροδος Λεωφόρος Βουλιαγμένης 4, Ελληνικό 16777
Τηλέφωνο: 2109609099
Website: https://www.dj-sa.com/el/
Instagram: https://www.instagram.com/djsagreece/
Facebook: https://www.facebook.com/djsa.greece/