Ο πρόεδρος της BYD δήλωσε ότι η εταιρεία θα είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σε 5 χρόνια καθώς οι μετοχές υποχωρούν

Η BYD βάζει ψηλά τον πήχη για την επόμενη πενταετία, την ώρα που οι μετοχές της εταιρείας πιέζονται και ο ανταγωνισμός στην κινεζική αγορά εντείνεται.

Ο πρόεδρος της BYD δήλωσε ότι η εταιρεία θα είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σε 5 χρόνια καθώς οι μετοχές υποχωρούν

Ο Wang Chuanfu, πρόεδρος της BYD, δήλωσε ότι αναμένει ότι η κινεζική εταιρεία θα γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο μέσα σε πέντε χρόνια, καθώς επιδιώκει να καθησυχάσει τους επενδυτές μετά την απότομη πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρείας.

Η BYD, η οποία κατέλαβε την έκτη θέση παγκοσμίως το 2025 με 4,6 εκατομμύρια πωλήσεις οχημάτων, δυσκολεύεται να αποκαταστήσει την ανάπτυξη, αφού οι εγχώριες πωλήσεις της επλήγησαν από τον εντεινόμενο ανταγωνισμό με τους τοπικούς ανταγωνιστές της τον τελευταίο χρόνο. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν μειωθεί περισσότερο από 45% από το υψηλότερο σημείο τους στο Χονγκ Κονγκ τον τελευταίο χρόνο, ενώ η μετοχή της, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Σεντζέν, έχει μειωθεί κατά 33%, αναφέρει το Reuters.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στα κεντρικά γραφεία της στη Σεντζέν, ο Wang απευθύνθηκε σε σχεδόν 1.000 μετόχους, δίνοντας έμφαση στην αύξηση της παραγωγής της δεύτερης γενιάς μπαταρίας Blade, την οποία χαρακτήρισε ως το βασικό σημείο συμφόρησης ανάπτυξης της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με την κρατική Shanghai Securities News.

«Η BYD θα γίνει πραγματικά η νούμερο ένα αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως από άποψη κλίμακας σε πέντε χρόνια», δήλωσε ο Wang, τονίζοντας τις ισχυρές εξαγωγές και τις τεχνολογικές εξελίξεις της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των βελτιώσεων στις τεχνολογίες μπαταριών και γρήγορης φόρτισης, που πιστεύει ότι θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη εντός και εκτός Κίνας.

Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, η εταιρεία θα πρέπει να ξεπεράσει την Toyota Motor, η οποία πούλησε περισσότερα από διπλάσια οχήματα από την BYD το 2025.

Η Toyota έχει δει το μερίδιο αγοράς της στο εξωτερικό να μειώνεται σε περιοχές όπως η Νοτιοανατολική Ασία και η Μέση Ανατολή, όπου οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν καταγράψει σημαντική ανάπτυξη φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Οι εξαγωγές της BYD μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου αυξήθηκαν κατά 65% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με τη Βραζιλία, τη Βρετανία και την Αυστραλία να κατατάσσονται ως οι μεγαλύτερες αγορές της, χάρη στα σχετικά χαμηλά εμπορικά εμπόδια.

Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την ασθενέστερη εγχώρια απόδοση, καθώς οι συνολικές παραδόσεις κατά την ίδια περίοδο μειώθηκαν κατά περισσότερο από 20%.

Οι μετοχές της BYD στο Χονγκ Κονγκ και τη Σεντζέν υποχώρησαν κατά 4,3% και 1,6% αντίστοιχα το πρωί της Τετάρτης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v