Οι πωλήσεις οχημάτων BYD τον Φεβρουάριο μειώθηκαν με τον υψηλότερο ρυθμό από την πανδημία

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία βλέπει τις εγχώριες πωλήσεις να καταρρέουν, με πτώση-ρεκόρ εξαετίας, ενώ επιχειρεί να αντισταθμίσει τις απώλειες μέσω εξαγωγών και νέων τεχνολογικών κινήσεων.

Οι πωλήσεις οχημάτων BYD τον Φεβρουάριο μειώθηκαν με τον υψηλότερο ρυθμό από την πανδημία

Η BYD, κορυφαία κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, κατέγραψε τον περασμένο μήνα τη μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων των τελευταίων έξι ετών. Αυτή η ύφεση αντανακλά τον έντονο ανταγωνισμό στην αγορά αυτοκινήτων της Κίνας. Ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσιάζουν ανάπτυξη, οι εγχώριες πωλήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά.

Η BYD εφαρμόζει νέα χρηματοδοτικά σχέδια και προετοιμάζεται για τεχνολογικές καινοτομίες για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, αναφέρει το Reuters.

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις εδώ και έξι χρόνια τον περασμένο μήνα, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Εκτος συνεχόμενος μήνας πτώσης

Οι πωλήσεις της BYD τον Φεβρουάριο μειώθηκαν κατά 41,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας τον έκτο συνεχόμενο μήνα πτώσης, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στο χρηματιστήριο την Κυριακή. Η πτώση τον περασμένο μήνα ήταν η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η οικονομία επλήγη από την πανδημία COVID-19.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων και άλλοι οικονομικοί δείκτες τείνουν να παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις τους πρώτους δύο μήνες λόγω του χρονικού πλαισίου του Σεληνιακού Νέου Έτους, το οποίο θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο φέτος, καθώς η Κίνα παρέτεινε τις ετήσιες αργίες σε ένα ρεκόρ εννέα ημερών.

Η μεγαλύτερη πτώση από το 2020

Ωστόσο, η πτωτική τάση των πωλήσεων της BYD υπερβαίνει τους εποχικούς παράγοντες. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 35,8% σε ετήσια βάση παγκοσμίως τους πρώτους δύο μήνες, η μεγαλύτερη πτώση κατά την ίδια περίοδο από το 2020.

Ενώ οι αποστολές της στο εξωτερικό διατήρησαν ισχυρή ανάπτυξη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 100.600 οχήματα τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά μειώθηκαν κατά 65% στα 89.590 οχήματα, επιδεινώνοντας την κατάστασή τους από την πτώση 53,2% τον Ιανουάριο, όταν η Geely εκτόξευσε την BYD από την κορυφή της κατάταξης στην Κίνα.

Για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, η BYD έχει ενταχθεί σε άλλους εγχώριους και ξένους ανταγωνιστές της στην έναρξη ενός επταετούς προγράμματος χρηματοδότησης με χαμηλό επιτόκιο, το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά από την Tesla τον Ιανουάριο.

Σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες

Υπό την πίεση ενός μειωμένου τεχνολογικού χάσματος, η BYD αναμένεται να λανσάρει σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο έντονος ανταγωνισμός έχει ωθήσει τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές να εισαγάγουν νέους κανόνες τιμολόγησης και να αυστηροποιήσουν την εποπτεία των καινούργιων αυτοκινήτων που εξάγονται ως μεταχειρισμένα οχήματα, στο πλαίσιο των προσπαθειών μετατόπισης της εστίασης του αυτοκινητοβιομηχανικού τομέα στον ανταγωνισμό που βασίζεται

Ο μεγαλύτερος Κινέζος αντίπαλος της Tesla έχει επίσης ηγηθεί μιας ώθησης στις αγορές του εξωτερικού για να αντισταθμίσει τις εγχώριες προκλήσεις.

Η BYD και η Geely είναι μεταξύ των φιναλίστ που υποβάλλουν προσφορά για την αγορά ενός εργοστασίου Nissan-Mercedes-Benz στο Μεξικό, σύμφωνα με το Reuters τον περασμένο μήνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v