Διαμονή στην Ελάτη Τρικάλων: Ξενοδοχεία, δωμάτια κι εκπληκτικά σαλέ

Κουκουλωθήκαμε, βάλαμε τα ζεστά μας και κινήσαμε για Ελάτη Τρικάλων για να την περάσουμε χουχουλιάρικα σε ωραιότατα σπιτάκια.

Διαμονή στην Ελάτη Τρικάλων: Ξενοδοχεία, δωμάτια κι εκπληκτικά σαλέ

Η νέα χρονιά καταφθάνει, το «τετραήμερο» των Φώτων πλησιάζει και η αγαπημένη σου έχει ήδη αρχίσει να σε… «ρωτά» πώς θα περάσετε αυτές τις μέρες. Κι εσύ, χωρίς καμία διάθεση για γιορτές και λουλούδια παρά μόνο μελομακάρονα, ψάχνεις απλώς έναν τρόπο να ξεκουραστείς και να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Υπάρχει τρόπος να τα συνδυάσεις όλα: να κάνεις κάτι διαφορετικό και να μείνετε και οι δύο εξίσου ικανοποιημένοι. Πώς; Με μια σύντομη απόδραση στην Ελάτη Τρικάλων.

Σε υψόμετρο 950 μέτρων, μέσα σε πυκνό ελατόδασος της νότιας Πίνδου και σε ένα περιβάλλον μοναδικής φυσικής ομορφιάς, τα «πέτρινα της Ελάτης» θα σε αφήσουν άφωνο και θα γίνουν από εδώ και πέρα σταθερός σταθμός σε κάθε σου εξόρμηση.

Ξενώνες

Αν θες να το ζήσεις λίγο πιο ζεστά και παραδοσιακά τότε οι ξενώνες της Ελάτης είναι ταμάμ επιλογή για τη διαμονή σου. Ο Ξενώνας Θεοδώρου είναι μια πολύ οικονομική και cozy επιλογή με τζάκι και κόστος δίκλινου δωματίου στα 56€ τη βραδιά. Εξίσου cozy και χουχουλιάρικος είναι και ο πετρόχτιστος Ξενώνας Μπρίζη ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της Ελάτης κι έχει δίκλινα δωμάτια στα 77€ τη βραδιά.

Στο κέντρο της Ελάτης θα βρεις και το παραδοσιακό Πανόραμα με ένα μπαλκονάκι με καταπράσινη βουκολική θέα που είναι σίγουρα Value for money επιλογή με το δίκλινο εδώ να κοστίζει 90€ τη βραδιά. Πολύ όμορφο και γραφικό και το Αρχοντικό Τσιμπόνη με τα δίκλινα δωμάτια να κοστίζουν εδώ 82€ τη βραδιά, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται δωρεάν πάρκινγκ. 

Ξενοδοχεία

Αν θες να έχεις κάποιες ανέσεις παραπάνω καθώς και τη βοήθεια έμπειρου προσωπικού φιλοξενίας, τότε τα ξενοδοχεία της Ελάτης μοιάζουν μονόδρομος για να την περάσεις ζάχαρη. Το ξενοδοχείο Κρούπη για παράδειγμα σου προσφέρει όλα τα κομφόρ και τζάκι στο δωμάτιο και πλούσιο πρωινό με το δίκλινο να κοστίζει 90€ τη βραδιά. Σου δίνει και δωρεάν ποδήλατα να κάνεις τις χειμωνιάτικες βόλτες σου.

Πολύ όμορφο είναι και το ξενοδοχείο Γιαμάνδες που βρίσκεται επίσης στο κέντρο της Ελάτης και προσφέρει μια άνετη διαμονή σε ευρύχωρα δωμάτια με το δίκλινο να κοστίζει 97€ τη βραδιά με πρωινό. Πολύ καλή επιλογή είναι και το Ξενοδοχείο Παπαναγιώτου στο πανέμορφο Νεραϊδοχώρι (9 χιλιόμετρα από την Ελάτη Τρικάλων) με το κόστος του δίκλινου δωματίου να ανέρχεται στα 89€ τη βραδιά με πρωινό. Στο ίδιο χωριουδάκι υπάρχει και το Ξενοδοχείο Μαγκιώση με το δίκλινο εδώ να κοστίζει 96€ τη βραδιά.

Σάλε

Αν το μπάτζετ του στο επιτρέπει και θες να μπει καλά η χρονιά τότε πολύ καλή επιλογή είναι κάποιο από τα γραφικά και πετρόχτιστα σαλέ που θα βρεις στην περιοχή. Ξεκινάμε από τα ξακουστά πέτρινα της Ελάτης όπου θα βρεις ένα πανέμορφο σπιτάκι 52 τετραγωνικών με τζάκι και πρωινό στα 155€ τη βραδιά με σούπερ χορταστικό πρωινό. Το Εlation Woodhouse από την άλλη προσφέρει ένα πολύ μεγάλο σπίτι που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 6 άτομα στα 100 τετραγωνικά με τζάκι για έξτρα χουζούρικες στιγμές. Η τιμή ανά διανυκτέρευση ανέρχεται στα 220€ τη βραδιά (περί τα 32€ το άτομο δηλαδή αν τα μαθηματικά δεν είναι το δυνατό σου σημείο).

Το Chalet Christantoni από την άλλη βρίσκεται στο κέντρο της Ελάτης κι είναι σα μια χειμωνιάτικη ζωγραφιά, προσφέροντας δίκλινα δωματιάκια στα 95€ τη βραδιά.

Η Villa Pialia περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από την Ελάτη είναι μια εξαιρετική επιλογή για να το ζήσεις πιο άνετα απολαμβάνοντας τη ζεστασιά του τζακιού. Εδώ μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα 4 άτομα με το κόστος διανυκτέρευσης να ανέρχεται στα 195€ τη βραδιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v