Μες στους ανθισμένους κήπους: Η Κασέτα του Μελωδία 99.2 για τον Μίκη Θεοδωράκη επιστρέφει με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Το συγκινητικό αφιέρωμα της Νατάσσας Μποφίλιου στον Μίκη Θεοδωράκη επιστρέφει στην Αθήνα και ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, συνδυάζοντας θέατρο, ποίηση και σπουδαία τραγούδια.

Μες στους ανθισμένους κήπους: Η Κασέτα του Μελωδία 99.2 για τον Μίκη Θεοδωράκη επιστρέφει με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Μετά τη θριαμβευτική του πρεμιέρα στο κατάμεστο Ηρώδειο και τις διθυραμβικές αντιδράσεις κοινού και κριτικών, το πιο συγκινητικό μουσικό αφιέρωμα των τελευταίων ετών επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι: Η Κασέτα του Μελωδία 99.2 για τον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο Μες στους ανθισμένους κήπους ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025, και για πρώτη φορά παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, υπό τη μουσική διεύθυνση και τις ενορχηστρώσεις του Θέμη Καραμουρατίδη, καταθέτει ένα πολυσύνθετο καλλιτεχνικό έργο, που παντρεύει την ποίηση, το τραγούδι και το θέατρο, ερμηνεύοντας με συγκλονιστικό τρόπο τα έργα του μεγάλου συνθέτη. Πλάι της, ένα ερμηνευτικό σύνολο επτά εξαιρετικών τραγουδιστών και μουσικών, σ’ ένα σκηνικό-περιστρεφόμενο θεατρικό σύμπαν του Κωνσταντίνου Λαμπρίδη, που μεταμορφώνει τη σκηνή σε μια ποιητική διαδρομή στη μνήμη και την ιστορία.

Η παράσταση δεν είναι απλώς μια συναυλία. Είναι μια βαθιά καλλιτεχνική εμπειρία, μια πορεία μέσα από τα τραγούδια που αγάπησαν γενιές, με πολιτική, κοινωνική και ανθρώπινη φόρτιση. Η φωνή της Μποφίλιου ενσαρκώνει ρόλους και συναισθήματα, με το ρεπερτόριο να απλώνεται από τα λυρικά στα λαϊκά, και από τα πολιτικά στα πιο προσωπικά έργα του Θεοδωράκη.

Στο κέντρο της παράστασης βρίσκεται η δύναμη της μουσικής ως συλλογική μνήμη. Από τις αμυγδαλιές της πατρίδας μέχρι τις τραγικές φιγούρες της ιστορίας, η αφήγηση ξετυλίγεται ποιητικά, με τα λόγια των συντελεστών να θυμίζουν πως τα τραγούδια του Μίκη «ποτέ δεν ακούγονται σκέτα», αλλά πάντα συνοδεύουν τον αγώνα, τη μνήμη, την αλληλεγγύη και την ελπίδα.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σάββατο 14 Ιουνίου 2025
Κυριακή 15 Ιουνίου 2025

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ
19.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
40€ Κερκίδες - Ζώνη Α
35€ Κερκίδες - Ζώνη Β
30€ Κερκίδες - Ζώνη Γ
25€ Κερκίδες - Ζώνη Δ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
FRONTSTAGE ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΑΕ
ΑΦΜ: 997672872
ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών
ΕΔΡΑ: Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 89, Χαλάνδρι

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του θεάτρου για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί. 
Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus το οποίο θα πραγματοποιεί αναβάσεις στο Θέατρο από τις 19.00 έως τις 21.30 ξεκινώντας από την οδό Σαρανταπήχου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, τo shuttle bus θα εξυπηρετεί την κατάβαση του κοινού από το θέατρο.
Προτεραιότητα θα έχουν ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικές ή άλλες δυσκολίες, έγκυοι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v