Πότε ανοίγουν τα θερινά;

Καλοκαίριασε και με τη βούλα και πριν πάρουμε σβάρνα όπως κάθε χρόνο τα θερινά της Αθήνας, μαθαίνουμε πότε θα ανοίξουν οι υπαίθριοι κινηματογράφοι της χώρας.

Πότε ανοίγουν τα θερινά;

Υπάρχουν βράδια στην πόλη που μοιάζουν να ανήκουν αλλού. Δεν χτυπάει τηλέφωνο. Δεν βιάζεσαι. Δεν φοράς παπούτσια που σε στενεύουν ούτε λες λόγια που δεν εννοείς. Το φως γίνεται πιο μαλακό, οι σκιές πιο τρυφερές, και το αεράκι θυμίζει κάτι παλιό, σχεδόν ξεχασμένο — σαν τις Κυριακές που δεν τέλειωναν ποτέ, ή τις διακοπές πριν μάθεις τι σημαίνει επιστροφή. Είναι τότε που η Αθήνα ρίχνει την πανοπλία της, ξεντύνεται τη βουή και γίνεται επιτέλους αυτό που θα ήθελε πάντα να είναι: μια πόλη για ανθρώπους που αγαπούν να κοιτούν τον ουρανό και να λένε «ναι» σε μικρές, ασήμαντες ευτυχίες. Γιατί το καλοκαίρι στην Αθήνα δεν αρχίζει με τον Ιούνιο. Αρχίζει όταν ανάβουν τα φώτα στους θερινούς κινηματογράφους. Kαι κάπου εδώ θα ρωτήσεις πότε θα ανοίξουν φέτος τα θερινά κι εμείς θα σου απαντήσουμε με αποδείξεις και ονόματα για να ξέρεις να πορεύεσαι.

Cine Paris

Η αγαπημένη κινηματογραφική ταράτσα της Πλάκας που μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής, επέστρεψε την Πέμπτη 1 Μαΐου για να εγκαινιάσει την φετινή θερινή σεζόν από νωρίς. Ένα πρόγραμμα αμέτρητων επιλογών, κλασικά αριστουργήματα, νέες κυκλοφορίες και μοναδικά αφιερώματα, θα περιμένουν και φέτος τους φίλους του σινεμά, κάτω ακριβώς από την σκιά της Ακρόπολης.

Cine Athenee

Από την 1η Μαΐου, ξεκίνησαν κανονικά τις καθημερινές προβολές στο Athenee της Πλατείας Αμερικής –το μόνο θερινό που δεν έκλεισε ούτε τον χειμώνα- με περισσότερες ταινίες και μοναδικές βραδιές κάτω από τα αστέρια! Πληροφορίες εδώ.

Αίγλη Ζαππείου

Η Πρωτομαγιά σήμανε και τη φετινή έναρξη του θερινού σινεμά της Αίγλης Ζαππείου που φιγουράρει πάντα ψηλά στη λίστα με τα ομορφότερα θερινά του αθηναϊκού κέντρου. Εισιτήρια για τις προβολές εδώ.

Cine Αλεξάνδρα

Δροσερή, λουλουδιασμένη και ευρύχωρη, η Αλεξάνδρα κουρνιάζει σε ένα ήσυχο δρομάκι του Κάτω Χαλανδρίου, δυο βήματα από το μετρό του Χολαργού. Φέτος άνοιξε στις 15 Μαΐου και σε περιμένει για σινεφίλ βραδιές κάτω από το μαγιάτικο φεγγάρι.

Cine Φλερύ

Το θερινό καλλιθεώτικο σινεμά έχει ανοίξει τις πύλες του από τις 15 Μαΐου κι έκτοτε σου προσφέρει μπόλικες κινηματογραφικές επιλογές για να διαλέξεις την πιο ταιριαστή.  Πρόγραμμα εδώ.

Ριβιέρα

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 24 Μαΐου άνοιξε τις πόρτες της κι η Ριβιέρα στα Εξάρχεια https://www.facebook.com/riviera.athens/?locale=el_GR ένα από τα πιο θρυλικά θερινά σινεμά Αθηνών και περιχώρων.

Αβάνα

Από τις 23 Μαΐου οι θαμώνες του Σινέ Αβάνα στο Χαλάνδρι συναντιούνται και πάλι στο θερινό στέκι τους που βρίσκει πάντα τον τρόπο να ξεδιαλέγει τις καλύτερες προβολές της εβδομάδας και υπέροχες επανεκδόσεις.

Βοξ

Ο έτερος θρυλικός εξαρχειώτικος κινηματογράφος αναμένεται να ντεμπουτάρει τις προβολές του για φέτος στις 5 Ιουνίου, χαρίζοντας μπόλικες σινεφίλ στιγμές στους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Σινέ Εκράν

Από τις 15 Μαΐου το Σινέ Εκράν έβαλε μπρος τις κινηματογραφικές μηχανές του για να μας χαρίσει μπόλικες αστεροφωτισμένες στιγμές μπροστά από το λευκό πανί του.

Φλοίσβος

Από τις 22 Μαΐου ο Φλοίσβος δίνει στους κατοίκους των νοτίων προαστίων τη δυνατότητα να αράξουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να απολαύσει αγαπημένες ταινίες. Πρόγραμμα και εισιτήρια εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v