Στη Chelona στο Θησείο θα βρεις το νέο αγαπημένο σου Rooftop Bar Restaurant

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Chelona να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος για να απολαύσεις τη θέα και το εξαιρετικό μενού του εστιατορίου που φιλοξένει μια ολόκληρη κάβα.

Στη Chelona στο Θησείο θα βρεις το νέο αγαπημένο σου Rooftop Bar Restaurant

Έχεις δει την Αθήνα από ψηλά; Όχι απλώς από έναν λόφο ή μια ταράτσα πολυκατοικίας, αλλά μέσα από το ποτήρι ενός καλού κρασιού, με τα φώτα της πόλης να σπινθηροβολούν γύρω σου και τη γεύση της Μεσογείου να απλώνεται στο τραπέζι σου. Εκεί, στα αθηναϊκά rooftops που μετατρέπουν το all day dining σε τελετουργία, η πόλη αποκτά νέο νόημα. Και μέσα σε αυτή την υπερυψωμένη όαση αισθήσεων, υπάρχει ένα σημείο που διαφέρει από τα υπόλοιπα: η Chelona. Πάνω από την αγαπημένη κάβα Νέκταρ το πρόσφατο αυτό γαστρονομικό πρότζεκτ συνδυάζει αμέτρητες επιλογές κρασιών και spirits μαζί με ένα μετρημένο κι εμπνευσμένο μενού που δηλώνει την απερίφραστη αγάπη του για τη fusion μεσογειακή κουζίνα.

Κάθεσαι στην ταράτσα της Chelona στο Θησείο και μπροστά σου απλώνεται η Ακρόπολη. Στο πιάτο σου όμως ξεδιπλώνονται ολόκληρες ήπειροι. Η μεσογειακή κουζίνα δεν είναι απλώς γεύση — είναι ιστορία, πολιτισμός, και ανταλλαγή. Εκεί που η Ασία, η Ευρώπη και η Αφρική ενώνονται, γεννιέται αυτή η συναρπαστική γαστρονομική ταυτότητα. Φρέσκα υλικά, υγιεινές πρώτες ύλες, καρποί, λαχανικά, ελαιόλαδο, θαλασσινά… όλα δένουν μεταξύ τους μέσα από το μυστικό όπλο των μεσογειακών πολιτισμών: τα βότανα και τα μπαχαρικά. Στη Chelona, αυτή η κληρονομιά δεν αναπαράγεται. Μετουσιώνεται.

Το μενού σε επιμέλεια του Chef Mιχάλη Μερζένη δίνει έμφαση στις σαλάτες από τις οποίες ξεχωρίζει η κυκλαδίτικη (12€) με ντοματίνια, τσαλαφούτι, κάπαρη, λεμόνι κονφί και κουλούρι και η Χελώνα (14€) με κολοκύθα, γλυκοπατάτα, πορτοκάλι, λαχανίδα, καρδιές μαρουλιού, πιπεριά, σφέλα και μαϊντανό.

Η πρώτη είναι η αποθέωση της δροσιάς κι η δεύτερη με πολύ στιβαρή γεύση, στέκεται άνετα ως ένα υπέροχο after office ατομικό γεύμα. Η Chelona δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο με θέα — είναι ένα ταξίδι γεύσεων που ξεκινά από τις πρώτες ακτές του Αιγαίου και φτάνει μέχρι τις αγορές της Ανατολής και τους αμπελώνες της Νότιας Ευρώπης. Όλα εδώ περιστρέφονται γύρω από την ουσία της μεσογειακής ζωής: τη φιλοξενία, τη φροντίδα, την ποιότητα και το πάθος για καλή κουζίνα. Ο αποδομημένος μουσακάς (14,50€) για παράδειγμα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας του μενού. Η καπνιστή μελιτζάνα έκανε γευστικά τη διαφορά αν μας ρωτάς σε ένα πιάτο που ξεχώρισε από τα ορεκτικά νικώντας στο photo finish τα γεμιστά aranchini (14€) με κρέμα πατάτας και γραβιέρα Νάξου που ήταν εξαιρετικά τραγανά κι έλιωναν μπουκιά, με τη μπουκιά στο στόμα μας.

Το κριθαρότο με tartare λαβράκι (18€)με κρέμα σπανάκι, μυρωδικά, μοσχολέμονο και χαβιάρι είναι μια αποθέωση των θαλασσινών γεύσεων της Μεσογείου που αξίζει της δοκιμής σου. Από τα κυρίως πιάτα μάς ενθουσίασε το ζουμερό κοτόπουλο φούρνου (17€). Μια από τις ναυαρχίδες των παραδοσιακών ελληνικών πιάτων που δίνει μια νότα χαράς σε κάθε οικογενειακό τραπέζι, στη Chelona θα το βρεις σε μια από τις νοστιμότερες εκδοχές του. Εξαιρετικά ζουμερό και κρατώντας όλους τους χυμούς του λαδολέμονου κοβόταν με μια απλή πιρουνιά.

Κάθε πιάτο είναι αποτέλεσμα δημιουργικότητας, φρεσκάδας και προσοχής στη λεπτομέρεια — από την παρουσίαση μέχρι τη γευστική ισορροπία. Οι γεύσεις είναι γνώριμες και ταυτόχρονα ανανεωμένες: παραδοσιακές συνταγές με μοντέρνες πινελιές, σε ένα μενού που σέβεται το παρελθόν αλλά δεν φοβάται να πειραματιστεί με το παρόν.

Για το τέλος η σοκολατένια τάρτα (12€) με σοκολάτα bitter vahlerona, παγωτό φυστίκι και ελαιόλαδο έδιωξε μακριά όλες μας τις έγνοιες φερνοντάς μας λίγο πιο κοντά στον σοκολατοπαράδεισο.

Και μαζί με το φαγητό, έρχεται το κρασί.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, το κρασί συνοδεύει κάθε σημαντική στιγμή του μεσογειακού πολιτισμού. Δεν είναι απλώς ένα ποτό — είναι τελετουργία, συντροφιά, απόλαυση. Στη wine list της Chelona σε επιμέλεια Αλέξανδρου Ανδριανόπουλου θα ανακαλύψεις διαλεγμένες ετικέτες από όλο τον κόσμο, με χαρακτήρα, ηλικία και προσωπικότητα, έτοιμες να δέσουν αρμονικά με κάθε πιάτο. Με επιλογές τόσο από τον διεθνή όσο κι από τον ελληνικό αμπελώνα (από 6,5€ το ποτήρι κι από 25€ η φιάλη) σίγουρα θα βρεις εξαίσιες ετικέτες για να συνοδέψεις το γεύμα σου.

Η κάβα της Chelona άλλωστε είναι ένας μικρός οινικός χάρτης του κόσμου – από τα μεγάλα κλασικά κρασιά μέχρι μικρές, signature ετικέτες που σε προκαλούν να τις γνωρίσεις. Και φυσικά, τα κοκτέιλ – γιατί εδώ δεν πίνεις απλώς κάτι, μπαίνεις σε διάλογο με αυτό. Γεύσεις με χαρακτήρα, ισορροπημένα αρώματα, και μια διάθεση να «παίξουν» με ό,τι υπάρχει στο πιάτο σου.

 

 

Chelona

Ερμού 121, τηλ.:2103222243

Facebook

Instagram

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v