Παγίδες και hacks για να ξεφορτωθείς τις κατσαρίδες

Ο ρόλος της κατσαρίδας στο οικοσύστημα ακόμα αναζητείται, όμως εμείς δεν θα κάτσουμε να το αναλύσουμε πολύ. Δες πώς θα τις ξεφορτωθείς.

Παγίδες και hacks για να ξεφορτωθείς τις κατσαρίδες

Όλα τα πλάσματα του Θεού είναι, αλλά με τις κατσαρίδες κάτι δεν πήγε καλά. Απ' όλα τα είδη που έζησαν σ' αυτόν εδώ τον μικρό πλανήτη, γιατί έπρεπε οι κατσαρίδες να ζήσουν διατηρώντας κάθε απεχθές χαρακτηριστικό τους εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια;

Φιλοσοφικές απορίες, λίγη σημασία έχουν πια, αφού τώρα είναι η εποχή τους και έχουν βγει πάλι παγανιά, προκαλώντας απανωτά εγκεφαλικά σε νοικοκυρές και νοικοκύρηδες.

Πώς μπορείς να τις ξεφορτωθείς φυσικά πριν δοκιμάσεις την έσχατη λύση της χημικής απεντόμωσης;

Σόδα με λεμόνι στο σιφόνι

Ακόμα ένα εύκολο hack που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κρατήσεις μακριά τα ενοχλητικά αυτά έντομα, είναι να ανακατέψεις τον χυμό από 1 λεμόνι και 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Ύστερα το ρίχνεις στις εξόδους αποχέτευσης ή πλένεις την περιοχή κάτω από τον νεροχύτη ή τις πλάκες. Με αυτόν τον τρόπο σταματάς την αναπαραγωγή των κατσαρίδων (ελπίζουμε).

(Αιμο)βορικό οξύ

Θα το βρεις από το φαρμακείο της γειτονιάς και θα χρειαστεί να το συνδυάσεις με κάτι που θα τις προσελκύσει. Φτιάξε μια πάστα από ένα μέρος βορικού οξέος, ένα μέρος αλεύρι κι ένα ζάχαρη ή φτιάξε μπαλάκια ψωμιού με βορικό οξύ. Τοποθέτησε τις «βόμβες» στα σημεία που συνήθως αράζουν, και άσε τα δολώματα να εξαφανίσουν τον εχθρό . Προσοχή μόνο αν στο σπίτι μένουν μικρά παιδιά ή ζώα, αφού το βορικό οξύ είναι ιδιαιτέρως τοξικό.

Αγγουράκι για το κατσαριδάκι

Αυτό το δροσερό και ενυδατικό λαχανικό της χωριάτικης, πέρα από ότι είναι θρεπτικό, προκαλεί μια άνευ προηγούμενου… αηδία στις κατσαρίδες. Ναι, κι όμως. Βάλε μερικές φέτες γύρω από τα μέρη όπου βρίσκεις κατσαρίδες για να τις κρατήσεις μακριά, και κράτα μερικές ακόμα για να φτιάξεις ένα ωραιότατο τζιν με τόνικ ή σόδα.

Ο δαφνοστεφανωμένος εξολοθρευτής

Μία ακόμη φυσική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τη μυρωδιά των φύλλων δάφνης που λέγεται ότι απωθεί τις κατσαρίδες. Άπλωσέ τα σε σημεία όπως τα κουφώματα του σπιτιού, ο νεροχύτης ή κάτω από ντουλάπια και, κατά πάσα πιθανότητα, οι κατσαρίδες θα τραπούν σε φυγή.

Diesel Power

Η τιμή του έχει ανέβει, αλλά δεν θα χρειαστείς πολύ. Χύσε απλά λίγο πετρέλαιο στα φρεάτια του σπιτιού και περίμενε να κάνει το θαύμα του, ενώ αντιστέκεσαι από το να του βάλεις φωτιά και να τις στείλεις κατευθείαν εκεί που ανήκουν: στην Κόλαση.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v