Η Cupra λανσάρει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της

Η Cupra παρουσίασε τα ανανεωμένα μοντέλα Formentor και Leon, τα οποία διαθέτουν δυναμική εμφάνιση και υψηλές αποδόσεις.

Η Cupra λανσάρει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της

Η αντισυμβατική μάρκα Cupra, συνδυάζει το συναίσθημα με την ηλεκτροκίνηση και τις επιδόσεις. Με έδρα την Βαρκελώνη, λανσαρίστηκε το 2018 και έχει γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο εξειδικευμένων σημείων πώλησης.

Η Cupra παρουσίασε τα ανανεωμένα μοντέλα Formentor και Leon, που ασπάζονται τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Ένας νέος βενζινοκινητήρας (TSI), που αποδίδει 333 ίππους, με τεχνολογία torque splitter και φρένα της Akebono διατίθενται αποκλειστικά για το Formentor και το Leon Sportstourer.

Τα Formentor και Leon θα διαθέτουν επίσης ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης (eHybrid) νέας γενιάς, που αποδίδει 272 ιππους και προσφέρει περισσότερα από 100 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας. Και τα δύο μοντέλα συνοδεύονται από ένα νέο ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας με 12 ηχεία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Sennheiser. Υιοθέτηση μιας νέας γενιάς συστημάτων infotainment και εστίαση στη βιωσιμότητα.

Aνεξάρτητος σχεδιαστικός οίκος

Ανακοινώθηκε η δημιουργία του νέου, ανεξάρτητου σχεδιαστικού οίκου Cupra Design. Παρουσίασε επίσης νέες συνεργασίες με τη μάρκα βιώσιμων κοσμημάτων Mam και το στούντιο σχεδιασμού φωτισμού Marset στη Βαρκελώνη. Η μάρκα συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ με 56.600 παραδόσεις το 1ο τρίμηνο του 2024.

Φύσει και θέσει αντισυμβατική, η ισπανική μάρκα παρουσίασε τα ανανεωμένα της μοντέλα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν το success story των προκατόχων τους.

Best seller

Το Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του επιτυχημένου προηγούμενου Crossover/SUV. Το Formentor είναι το best seller της εταιρείας και εξελίσσεται σε σύμβολο της μάρκας. Στην ανταγωνιστική αγορά A-CUV, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με 120.100 παραδόσεις παγκοσμίως πέρυσι (+23,0% σε σχέση με το 2022). Αξιοσημείωτα αποτελέσματα για το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα.

Ισχυρός χαρακτήρας

Το Leon προσφέρει έναν ισχυρό χαρακτήρα τόσο στην 5θυρη hatchback εκδοχή όσο και στην Sportstourer παραλλαγή του, σε μία εποχή που η μάρκα κατακτά ένα νέο ορόσημο.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η θυγατρική της Seat παρέδωσε 56.600 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 21,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ ο Μάρτιος με 23.800 παραδόσεις ήταν ο μήνας κατά τον οποίο η μάρκα κατέγραψε ρεκόρ όλων των εποχών.

Επιθετική εμφάνιση

Το ανανεωμένο εξωτερικό περιλαμβάνει το λογότυπο Cupra στο καπό, το τολμηρό κεντρικό στοιχείο στο εμπρός μέρος των δύο μοντέλων που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, το οποίο καθορίζει την επιθετική εμφάνιση με τα τριγωνικά φώτα LED matrix και το μεγάλο, τολμηρό κάτω άνοιγμα. Η ίδια σχεδίαση τριγωνικού φωτισμού λειτουργεί ως πλαίσιο για το κεντρικό λογότυπο Cupra που φωτίζεται στο πίσω μέρος. Τα νέα ματ χρώματα, όπως το Century Bronze ή το Enceladus Grey, προσδίδουν ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα.

Η ακατέργαστη αίσθηση που αποπνέει η εξωτερική σχεδίαση αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό, το οποίο συνδυάζει το σπορ στυλ και τη βιώσιμη προσέγγιση με μια σειρά από ψηφιακές τεχνολογίες και επιλογές υλικών.

Ανακυκλωμένες μικροΐνες

Το αναβαθμισμένο εσωτερικό αποπνέει μία αίσθηση ανώτερης ποιότητας, με νέας σχεδίασης στοιχεία, όπως η κεντρική κονσόλα. Πρωταρχικό κριτήριο στην επιλογή των υλικών ήταν η βιωσιμότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα bucket καθίσματα που φέρουν επένδυση είτε από ανακυκλωμένες μικροΐνες σε ποσοστό 73%, είτε από οικολογικό δέρμα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ψηφιακή εμπειρία του οδηγού. Μία νέα και βελτιωμένη διεπαφή (HMI) ενσωματώνεται στο ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, καθώς και στο μεγαλύτερο σύστημα infotainment με οθόνη 12,9'', που διαθέτει slider με έμμεσο φωτισμό.

Σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας

Και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν ένα νέο σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας με 12 ηχεία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Sennheiser Mobility. Το σύστημα αποδίδει τον καθαρό ήχο με την υπογραφή της Sennheiser που εμπιστεύονται οι μουσικοί δημιουργοί και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές τεχνολογίες: TSI (βενζίνη), ήπια υβριδική (eTSI), TDI (diesel) και eHybrid (plug-in υβριδική). Η νέα γενιά του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης αποδίδει 272 ιππους, προσφέρει πάνω από 100km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και είναι πλέον συμβατή και με γρήγορη φόρτιση (έως και 50kW DC).

Υψηλή απόδοση 333 ίππων

Αποκλειστικά διαθέσιμος για το Formentor και το Leon Sportstourer είναι ένας νέος βενζινοκινητήρας (TSI), που αποδίδει 333 ιπποι με τεχνολογία torque splitter και φρένα της Akebono.

Έμφαση στη σχεδιαστική εμμονή της μάρκας

Η παγκόσμια πρεμιέρα των ανανεωμένων Formentor και Leon αποτυπώνει την Cupra ως μία μάρκα που καθοδηγείται από τη σχεδίαση.

Η μάρκα ανακοίνωσε τη δημιουργία του Cupra Design, ενός νέου, αυτόνομου σχεδιαστικού οίκου. Το Cupra Design δεν θα είναι μόνο υπεύθυνο για τα εμπορικά προϊόντα της μάρκας, αλλά θα συνεργάζεται επίσης με εταιρείες που συνδέονται με τη φιλοσοφία της και θέλουν να ενσωματώσουν το στυλ της μάρκας στις δικές τους επωνυμίες. Η φιλοδοξία με το Cupra Design είναι να γίνει το σημείο αναφοράς για όσους επιθυμούν τολμηρά, αντισυμβατικά σχέδια, ανεξάρτητα από το προϊόν ή το project τους.

Με την ίδια σχεδιαστική εμμονή που έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία των ανανεωμένων Formentor και Leon, η μάρκα λανσάρει επιπλέον καινοτομίες μαζί με τους συνεργάτες της.

Η Mam, μάρκα βιώσιμων κοσμημάτων από τη Βαρκελώνη, συνεργάζεται με την Cupra για τη δημιουργία μιας συλλογής που περιλαμβάνει ένα δαχτυλίδι και βραχιόλια με την ονομασία «Welcome to the Tribe» σε βασικές και περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις. Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από ρουθήνιο και χαλκό, υλικά που χρησιμοποιεί η φίρμα στο σχεδιασμό των οχημάτων της για να αποτυπώσει μια ουσία ακατέργαστης αυθεντικότητας.

Για δεύτερη φορά, η μάρκα συνεργάζεται με το στούντιο σχεδιασμού φώτων Marset της Βαρκελώνης για το μαγευτικό Dipping Light.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v